28 Ocak 2018 Pazar

KOVALARIN ZAMANI




Çoğu insan Kova burcunu para ile ilişkilendirmez, ama öyle!
Oğlak başarının zirvesini temsil eder, en tepede ki işaret, o bir profesyonel, boşa harcayacağı ne zamanı ne de en ufak bir ürünü olur, büyük yatırım getirileri ondan sorulur.  Kova, ondan sonra ki gelen burç, o ise bir Bankerdir. Günümüzde sadece büyük holdinglerin tahvillerini pazarlayan birkaç banker kuruluşu var ve haliyle bu terim bize uzak olabilir - belki şimdiki adı ile “finansal yönetim direktörlüğü “demek daha doğru -  ama onun farklılığını ifade için güzel bir örnek.
Fonlar…  ki onların yönetimi ayrıcalık ister (özgür ve güçlü bir irade - Kova da olduğu gibi)  güçlü beyinler onlarla başa çıkmak için dahiyane yollarla yeniden yatırım yapma bağlantıları bulur. İnovatif/yenilikçi eklemeler yapar, bazı fonları fırsatlar yakalamak için serbest bırakır. Şirket yelpazesini büyütmek için cemiyet içinde hayırsever projelere harcamalar yaparlar böylece harcananın nasıl daha fazlası ile geri dönüş sağladığı konusunda ilham kaynağı olurlar. Sosyal değişimi onlar severler ve özgür olmayı da.  Para da bir çeşit özgürlük değil midir?

Eskiden teleks varmış gönderilmek istenen veri klavyeden girildiğinde, dakikada 45 bit hızıyla, karşı tarafın teleks aygıtında bulunan bir şaryodan kağıda dökülürmüş, şimdi ise internet var! Mesajlar kıtalar ötesine frekanslar ile ulaşıyor tıpkı Kova'nın sembolünde ki dalgalar gibi  “ ♒ - hava, su, ışık, ses.
Elektrik sayesinde tüm bilgisayarlar çalışıyor, bu alt yapıyı kuran mimarlar dünyanın her yerinde aynı işlemi yapıyorlar ki dünyanın en fakir yerlerinde bile şimdi hem elektrik hem de internet var.
Bu sayede topluluk kapasitesini geliştirme seçeneğine fazlasıyla sahibiz. Bilgi alış-verişi muazzam, şahsi hesaplar oluşturuluyor, her alanda bilgi paylaşımı var ve bunlar çeşitlilik arz ediyor. Daha fazla seçenek gördüğümüzde hep birlikte daha umutlu, sağlıklı ve sevecen oluyoruz. Farklı bakış açıları aldıkça güçleniyoruz. Kova da olduğu gibi…

Bu burcun tam karşısında duran Aslan kendini önemser, kendi yaratıcı ışığını ortaya çıkarmaya uğraşır, aşkını-kendi kalp meselesini ilerletmek ister. Kova kolektif çalışmanın peşinde, kalp kalbe vermek ister, bu gezegende yaşayan her insanın kendine has eşsiz değerlerini ve onların kattıklarını önemser, özetle çeşitlilik onun için önemli. O çılgın “takma adlar” gerçekten bir şey ifade ediyor. Farklılıklar bütünlük oluşturmak için insanları bir araya getiriyor. Birlikte hareket edersek, gittikçe katlanarak gelişiriz ve bu genellikle sürpriz bir şekilde beklediğimizden daha fazla da olabiliyor!

Kovalar insan hakları ve daha fazla özgürlükler için çalışıyor. Medeni haklar, kadın hakları, cinsel tercih, ekonomik, dini, kültürel haklar,  göç, sağlık hizmetleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, hayvan hakları, çevrecilik… farkındalığımız arttıkça bu kalemler uzayıp-gidiyor.

Beraber çalışmak inanılmaz derece de zarafet ister. Kova insanları bir amaca hizmet etmek için bir davaya çağırmak ve birlikte çalışmak konusunda olağanüstüdür. Akışta tabii ki aksilikler olur ama onlar geleceğin bakışına sahipler, neler yapılabileceğini biliyorlar ve daha da iyi bir yol arıyorlar. Düşünce kuruluşlarında ki indigo insanlar kuvvetle muhtemel onların burcundan olmalı !?

Eğer o bir devrimci değilse, iyi bir araştırmacıdır. Eski hikayeler gözden geçirilir ve yeni yollar bulunur. Fırsatlar değişir. Bilgisayarlar, internet, cep telefonları, akıllı telefonlar ortaya çıktı, dünyayı havada uçarak bir uçtan bir uca tam tur yapabiliyoruz, kendi kendine sürüş yapan araçlar var, sağlık büyük evrim geçiriyor, tedaviyi unut, genlere bak, kök hücre nasıl elde edilir? Ya robotlar… belki de daha yeni başladık, sevgili Kovalar sırada ki çığır açacak fikir ne?


Evlilik ve aile kurup genişlemek Kova burcu için öncelikli bir seçim değil. Onların özgürlüklerine ihtiyaçları var. İçlerinde ki karmaşıklıkla meşgul olmak onları tüketir. Tamamıyla bu fikre kapalı değiller ama diğer burçlardan daha farklı baktıkları bir gerçek.


Kova,  sembolünün temsil ettiği gibi frekans ve katmanlar konusunda uzmanlaşır. Işık dalgaları ya da yıldırım dizisi.  Kendini ışık olarak ifade eden bir elektrik akımı olabilir. Aynı sembol elektrik kanallarını ifade etmek için mimaride de kullanılır ve onu gördüğümüzde  orada canlı elektrik olduğunu biliriz. Ses dalgalarının sembolüdür, duyduğumuz müzik olabilir ya da havada hareket eden bir şarkıcının güçlü sesi. Okyanus dalgalarını temsil eder, tusunami, su dalgaları, öğleden sonra ışığı yansıtan gölette ki dalgalar. Hava da ki dalgalar olabilir, fırtınadan tutun da yürüyüş yaparken nazikçe yüzünüze çarpan küçük esintiler ya da sahilde ki sıcak tatlı ve bazen ürpertici esen dokunuşlara kadar…

Kova birçok yönden hayatta olduğumuzu bize hatırlatır. Onlar daima farkındalığımızı artırmak için yanımızdalar, bazen ölümle, bazen ödenen en büyük bedelle, bazen çok nazikçe, tüm bu tecrübelerle  değişiyoruz.

Bu yıl tutulmalar yine Kova burcunda devam ediyor. (Aslan-Kova hattında) 
Yeryüzüne bakalım ne büyüklükte devrimci hareketler getireceksiniz ? nasıl bir yenilik enerjisi oluşturacaksınız? merakla bekliyoruz.



Yıldız Gönüllü, 28 Ocak 2018 18:00 pm



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder