28 Ocak 2018 Pazar

ASLAN BURCUNDA DOLUNAY - KANLI AY TUTULMASI















Ocak ayının başında yeni yıla girerken Yengeç Dolunayı ile yıla "Merhaba" demiştik, Ayın son günü 31 Ocak 2018’de de tekrar Aslan Dolunayı oluşacak ve aya onunla birlikte veda edeceğiz, böylelikle 1 ay içinde 2 dolunay yaşamış olacağız.

Ocak ayında ki ikinci Dolunay – Mavi Ay


2018 yılının ilk tutulması – 31 Ocak 2018’de Tam Ay tutulması 11°Aslan/Kova 37'


KANLI AY Tutulması – Ay dünyanın gölgesinden geçerken kan kırmızı renge dönüşecek. Yer küreye son derece yakın bir dolunay ! Süper Ay  – biraz daha büyük ve biraz daha parlak görülecek tıpkı Aslan burcunun şanına yakışırcasına. 😊😊

Orta ve Doğu Asya, Endonezya, Yeni Zelanda, Avustralya ve Amerika’nın bir bölümünden izlenebilir. (Alaska & Hawaii)



Dolunay ve Ay tutulması; Para, aşk, sosyal değerler ve arkadaşlıklar konusunu ön plana çıkaracaktır.
Aslan burcu Ay tutulması Zodyak burçlar kuşağında 5’inci evin temsilcisi; Eğlence, tatil, çocuklar ve eğlence sektörünün içine giren her uğraş - faaliyet alanı dikkat çekici olacaktır. 
Dışarıda olma & buluşma zamanı.😊😊

Eğlenceye vakit ayırmak bazen zor iş yapmak kadar önemlidir.


Dolunayda Güneş ve Ay arasında karşıtlık –kutuplaşma olur. 
Tam Ay Tutulması haritasında Güneş tarafında; Güneş, Venüs, Juno, Güney Ay düğümü Kova da yer alırken -  Ay tarafında; Ay, Ceres ve Kuzey Ay düğümü yan yana duruyorlar.

Dostlar/arkadaşlar toplaşarak bir arada olmayı, sevgiyi, iyi niyeti, hediyeleri ve iş birliğini paylaşmanın memnuniyetini gösterebiliriz. İş birliği büyük taktik ! Görkemli Aslan dolunayı buna müthiş heves de katacaktır.

Tutulmanın doğası gereği gerçekler açığa çıkacak ve uykuda olanları da uyandıracaktır. Tam Ay tutulması yaşayacağız, bitmesi gereken ne varsa bitecek ama yaşanan değişimlerle de yeni kapılar açılacaktır.

Ay tutulması, daha fazla kadın ve dişi temaları öne çıkarabilir. Anne içgüdüsü, şefkat, derin duygular, kadınlar, anılar, alışkanlıklar, ruh halleri, besleyicilik, güvenlik, koruma ve kollama hissiyatı son derece ön planda olacaktır.


Medeni haklar, kadın hakları, çevre ve doğayı ilgilendiren konular bu tutulmanın önemli konu başlıkları içine girebilir.  Ekinler, hasat zamanı, doğal kaynaklar keza dikkat çekici konular arasında olacaktır ve dünyamız/toprak ananın yıpranmışlığı çok ciddi gözler önüne serilecektir ve ilerleyen zamanlarda da bunları görmemiz ve idrak etmemiz çok mümkün olacak. Çünkü tutulmalar sadece meydana geldiği zamanı etkilemiyor  aylara - geniş zamanlara yayılıyor.

Topluma örnek olmuş kadınlar dünya çapında dikkat çekici olacaktır. Hem iyi okumuş- iyi eğitimli- full donanımlı,  hem aile kurmuş, anne olmuş ve aynı zamanda da kariyerinde başarılar göstermiş kişiler dikkat çekici olabilir. Daha fazla özgürlük isteyebilirler. Çalışma hayatında ki eşitsizlik veya güç dinamiğini kaldırmak - geleneksel tavırları kaldırmak adına bu tutulma bir katalizör görevi görebilir.

Medeni haklar, kadın hakları, doğum izni, çocuk bakımı ve eşit ücret, boşanma sonrası çocukların ortak velayeti ile ilgili yeni yasal düzenlemeler önümüzde ki süreçte önemli olabilir. Tüm dünyada bir dalga gibi bu vb. konular yayılabilir.


Tutulmayı görüp-görmemek önemli değil ama dolunay zamanı  ne olursa olsun ayı izlemeye değer, belki dışarıda kalın montlara sarıp-sarmalanarak, çizmeleri ayağınıza çekip varsa bir fincan sıcak salep hiç fena olmaz ya da evdeyseniz – ve şanslıysanız gece gökyüzü açıksa – balkondan/ya da evinizin verandasından tüm aile, çoluk-çocuk hepsini toplayarak, sıcak çikolata eşliğinde…😊😊❤❤🍵🍵

Aslan kalbi ısıtır, cömert bir zaman yaratır, çocuklar tatilde, sevgiyi paylaşıp onları mutlu etmek gerek. Büyük çocukları da unutmamak lazım, onları da tabi ki yüreklendirmek....
Aslan dolunayı bedeni ve ruhu şampiyon olmaya çağırıyor. ❤

Her annenin kendi gönlünün şampiyonu yaşı ne olursa olsun kendi çocukları, bu aralar küçükleri gözünüzün önünden ayırmayın.


İyi bir Dolunay – İyi bir Mavi  Ay – İyi bir Süper Ay ve Bu korkutmasın lütfen tamamen atmosferik bir etki İyi bir Kanlı Ay Tutulması  - dileklerimle..... İzleyenlere, Mutlu Seyirler ! J




Yıldız Gönüllü, 28 Ocak 2018 18:30 pm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder