1 Aralık 2017 Cuma

YAYLARIN ZAMANI


Zodyak da ki son ateş burcu; YAY.  O bir öğretmen. O bir yol gösterici. Akrep ‘in erimiş derinliklerinden YAY’ın alev almış oklarına doğru yolculuğa hazırız.

YAY seyahat modunda bir ruhtur; hayat yolunu bulmak, ruhların gezip gördüğü haritaları yapmak, keşfetmek ona ait. Sonsuzluk içinde ki en görkemli “gökkuşağı yayı”.

Onlar harika rehberler.  “Sizi oraya götürebilirim” derken kafasında bir sürü opsiyonu da hazır etmiştir.

YAY'a ait izleri…  her gün geçip gittiğin güzergah da, sevdiğin bir at  ya da  4x4 arazi arabası görünümlü Jeep ‘in de, sağırlara işaret dili öğreten bir öğretmende, inancını uygulayan birinde, yol tarif eden ya da bilgiyi kaynağından veren de ve onu sunan da, bazen de bir muhbir de görebilirsin.

YAY'ın yöneticisi Jüpiter, harita da şansın yerini gösterir, özlersin ya da hala gelmesini beklersin, o bir döngüdür geldiğinde, çok büyük ve değerli anları sana verir. Dönüp bir vakit sonra baktığında en güzel hatıralarının müsebbibidir.

Uzaklaşmak bazen çok iyidir. Yolda olmak, daralan yüreklerin bağlarını gevşetir, dinlenir, güç kazanır, ruhumuz adeta geri gelir, bazen sorunların içinden çıkıp gitmek ve uzaklaşmak göremediğimiz şeyleri bize fark ettirir. Kaderin çarkı misali tam tur yapıp merkeze gelindiğinde yeni bir bakış açısı da sanki bizimledir.

Konum bilgisi, yer detayları, zengin fantezilerle dolu bir hayat ya da tamamen gerçek !
Yiyecek, damak tadı ve kültür için yerinde gidip test ediyorlar, dünya mutfağı hakkında kitap ya da bloglar da yazıyorlar. Onların mekanlara yaptıkları gözlemler keskin ve açık.  Gittiği yerde ki maceranın karşı konulmaz atmosferine ait resmi çekerek güzel bir perspektif yakalıyorlar. Yazmıyorlarsa bile… yayınlıyorlar 😊

Bazı Yaylar dar görüşlü, sabit fikirli ve bu onlarda tutkuyla karışık bir durum, radikal boyutta. Eğer aynı taraftaysanız sorun yok!

Bazıları görkemli bir felsefeye sahip, nerede olursa, kiminle olursa ve ne şekilde olursa olsun karşılaştığına, tanıştığına memnun olmaya hazır.

Yarı at yarı insan figürü. Yaylar kendi köklerine baktıklarında belki iki farklı ırkın/kültürün kombinasyonundan meydana gelmiş olabilirler. Bu sebeple onlar doğal olarak farklılıkları tolere ediyorlar eğer kendi gerçek vahşiliklerinden korkarlarsa tam tersi davranıyorlar.

Onların açık tarafı; her ırktan, her kültürden, her inançtan ve her yaştan olandan bir şeyler öğrenmek. Her birinin sunduğu iyiliği görürler ve kabul ederler. Sahip oldukları yeteneklerinde ki tuhaf ama geniş aralık size fazla geldiyse bir süre arkadaşlık yapmak, onu izlemek eğlenceli olabilir belki sonra o ortadan kaybolabilir, arkadaş ortamlarında iyidir, bir kaç gündeme ait sıcak- taze görüş ve olabildiğince çok şey ondan öğrenebilirsiniz.

İthalat/ ihracat işleri tam onlara göre, dünyayı turlayıp bloglarına koyuyorlar bazen de medyaya satıp hem para kazanıyor hem de keyif yapıyorlar, seyahat acenteleri, tur rehberleri, ilham veren macera hikayeleri, gezerken ruhu gerip-esnetip-genişletiyorlar. Daha çok tatil daha çok yolculuk, onların averajı daima üstün.

Spor, oyunlar, kumar, şans … tüm bunlar için gidebilirler, bizleri gerçekten eğlenceli yerlere götürürler. Uzun mesafe koşu, yürüyüş, paten, kayak, yarış atları, bunlara çıkan tüm yolları biliyorlar.

Bazılarının son derece gösterişli vücutları var sırt ve sinesi sanki gerilmiş bir yayın görünümü misali, olabildiğince geniş… spora düşkün olanlarda gösterişli pazular ve güçlü kollar dikkat çekiyor, dar ağacı misali insan bazen o kollarda ölmek için bin sebep arıyor 😊  

Dünya da ki tüm miller sana verdiğim değeri durduramaz – mesafeler hiçbir şeydir - diyen YAY kadınlarının gözü karalığına da şapka çıkarılıyor. 


Onların ruhları ateş enerjili, sonsuza kadar sağlıklılar. 

Kıdem almış- emekliliği hak etmiş olabilirsiniz. Size artık bir tur grubu lazım; ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz sağlık merkezlerine götüren.

Nereye giderseniz gidin, nerede kalırsanız kalın, belki bir kasaba, belki bir şehir merkezi vücudunuza iyi bakın. Dinlenin... Yaşlanmak bir gerçektir ve maalesef bazen o istediğimiz zamandan çok daha erken gelir. 
Onlar gelecekte yaşıyor. Bedenleri ve hayatları, hayallerinin ötesine uzanıyor. Sıcak nefesi buhar yaparken dağın yamacından slalom yaparak inmek, Pamukkale Kaplıcalarında ateşli suyun şifasına kendini bırakmak, kilometrelerce öteden gelip Kleopatra'nın güzellik havuzunda yüzmek onlara mahsus.

Yay boyutları genişletir & daha büyük bir dünyada yaşar. İyimserdir ve çok kere söylediği şey; Her şey bir adım ile başlar. Yeter ki dayan. Elinde sonunda o hızlanacaktır.


YAY'ların zamanı , Jüpiter’in bereketi üzerinize olsun 😊


Yıldız Gönüllü 1 Aralık 2017  19:00pm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder