19 Aralık 2017 Salı

SATURN OĞLAK BURCUNDA – Hedefleri Yüksek Tutmak


- Satürn 20 Aralık 2017 17 Aralık 2020 tarihleri arasında OĞLAK burcunda


 22 Mart 2020 – 1 Temmuz 2020 arasında da Kova burcuna kısa bir giriş yapacak
  (– adeta küçük bir ön izleme  – )


Satürn yöneticisi olduğu burçlardan bir tanesine –Oğlak burcuna giriş yapıyor diğeri ise geleneksel astrolojiye göre Kova burcu.

Önümüzde ki 3 yılın parolası; “ yavaş ama istikrarlı olan yarışı kazanır.”




Oğlak burcu; dünyevidir ve özünde muhafazakarlık var. Satürn buraya geçtiğinde bu özellikleri iyice parlatacak.

Sınırlamalar ve sorumluluklar gezegeni olan Satürn bize hızlı düzeltmeler ve köşeyi hızlıca dönme eylemlerini vaat etmez. Hele ki kendi yüceldiği bir burçta yol alacak olması da bu durumu daha da pekiştiriyor.

Bulunduğunuz burcun ne olduğuna bakmaksızın, doğum haritanızda hangi yere Satürn yerleşiyor ise o yöne yönelmek ve bu doğrultuda eğer yeniden canlanması gereken konularınız varsa onlara eğilmek veya tamamen kökünden sökülüp atılması gereken durumlar varsa bunlara odaklanmak ve dahası yeniden yapılanmalarınız için bu 3 yıl mükemmel zamandır.


Hayatınızın kısıtlayıcı ve sınırlayıcı unsurlarını öğreneceksiniz. Mesleki ya da özel hayatınız olabilir. Bunlara bu geniş zamanda gerçekçi bir bakış atabilirsiniz. Çok uzun süre yerinde duran yapıları otomatik olarak kabul etmeyin. Öte yandan uzun vadeli ilişkileri, işleri ve taahhütleri de parçalamak ilerlemenin yolu değildir. Böyle de düşünmeyin. Eğer toplumsal yapı içinde yaşanan durumlarda veya kişisel hayatınızın herhangi bir yönünde  -  ezilmiş, kısıtlanmış veya görmezden gelinmiş hissediyorsanız - bu süreç gerçekten kendinizi ondan kurtarmanın anı olabilir. Bunu yapabilirsiniz.  Kendinize ait olmak ve daha fazla bağımsızlığınız için alan yaratırken kazançlarınızı korumanın yollarına bakmayı da unutmamalısınız.



Oğlak da ki Satürn, hırs ve başarının altını kalın kalemlerle çizecek. İş, siyaset ve toplumsal yapı alanları bu geçiş ile dikkat çekecektir.

Tüm dünyada;  gizli, yanlış veya aldatılma sebebiyle statüko zayıflayabilir ve bu büyük olasılıkla gayri menkul ve finans ile bağlantılı olacaktır ve halk bunu fark edecektir.
Kişisel düzeyde, onuru ve haklı başarısıyla çalışıp sonuca gidenler ödüller ile müjdelenirken, haksız yere üst basamaklara tırmanan vasıfsız ve yeteneksiz kişiler de bu transitin getirisi sebebiyle cezalandırılacaktır. Eğer büyük kariyer planlarınız varsa; neyin iyi çalıştığını ve neyin elimine edilmesi gerektiğini görmek, stratejiler uygulamak, en yükseği hedeflemek ve inceleme yapmak için Satürn Oğlak transitinden daha iyi bir zaman bulamazsınız. 

Kök salmak için bu transit güzel zamanı işaret ediyor. Bir ev kurmak, gerçek olan duygusal taahhütlerinizi yerine getirmek, tatmin edici ve uzun ömürlü olması yönünde bu transit oldukça iyi bir şans veriyor.

Oğlak burcunda ki Satürn bizlere varlıklarımızın ve taşınmazlarımızın değerini uzun vadede korumamız gerektiğini hatırlatacak. Bu enerjinizi ve kaynaklarınızı kesen- boşaltan her ne ise onunla gerçekçi bir şekilde ilgilenmeniz anlamına gelecektir.
Rahat hayat tarzı yaratmak ve onun tadını çıkarmanın en iyi yolu; gereksiz masrafları budamaktır ki bunlar özellikle de para kaybı çok yaratıyorsa!

Bu transit esnasında doğal kaynakların kötüye kullanılmasına büyük bir spot ışığı tutulacaktır. 
Çünkü Oğlak da ki Satürn bizleri zorluklarla – yokluklarla karşı karşıya kalmaya zorlar.
Dünyada ki her ülkenin bir şekilde önümüzde ki üç yıl içinde bu ekolojik konularla ilgili yüzleşmek zorunda kalacağı durumlar olacaktır.


Satürn genellikle korkuyla bağlantılıdır – ama bu bilinmeyenden kaynaklanan korku değil! 
Güvenlik, özgürlük, sevgi veya para gibi şeylerden yoksun olmaktan korkuyoruz. Aslında bu her zaman bunlara sahip olmadığımız anlamına gelmiyor, sadece bir şekilde onları kaybetmekten veya işin içinde başka şahıslar varsa muhtemelen iyi bir şekilde tanımamaktan/güvenememekten  – korkuyoruz.

Gerçekçiliğin ve nesnelliğin önemi ortaya çıkıyor. Hayatınızda gitmeyen her hangi bir konuyu ya da yanlış yöne çevrilmiş durumunuzu, başınızı kuma gömerek görmezden gelmek yerine üzerine gidip çözmek veya başka bir yöne çevirmek için iyi bir zaman.


Oğlak burcunda ki Satürn daha fazla sorumluluk getirecektir.  Belki bunların üstesinden gelemeyeceğinizi düşünebilirsiniz. Kendinizi beklediğinizden daha fazlasını yapıyor olarak bulabilirsiniz, belki yönetici olmanız istenebilir. Bazıları kendilerini oldukça iyi hissedecek ve bu durumdan memnuniyet duyacaklar. İyi maaş, ek maaş veya kârdan yüzde(pay) almak üzere pazarlık yapıyor da olabilirsiniz.

Kronik rahatsızlıklar bazen çok yorgun olmaktan kaynaklanır esasında her zaman yorgunluğa dayanır. Vücudunuz iyileşmiyorsa belki dinlenme/şekerleme yapmaya ihtiyacınız olabilir. Kendinizden gelen sinyalleri kulak ardı etmeyin.

Bu yolculuk da kemikler, eklemler ve özellikle dizler önem kazanabilir. Eğilip-deforme olması, yaşla gelen erime dahası zamana teslimiyet!  Kemik erimesi veya başka sebeplerle eklemlere protez uygulamalarında çok ileri teknikler ve buluşlar bu transit sürecinde deneyimleyeceklerimiz arasında olabilir. 

Keza diş hekimliğinde de önemli teknikler ve yeni buluşlar, yeni denemeler, kök hücre çalışmalarının bu alanda kullanılması kaybedilen dişlerin yerine getirilmesini olanaklı kılacak kök hücre yöntemi ile kök kanalının en dayanılmaz sembolü olan diş dolgusu, kanal tedavisi ve minör cerrahinin sonlanması söz konusu olabilir.

Bu süreçte kemikler ve eklemler çok fazla stres alabilir. Kendinize dikkat edin ve kemiklerinizi kırılma raddesine götürmeyin.

Bir diğer konu - cilt problemleri  bu transitte rastlanacak durumlardan olabilir.


Evinizde kileriniz  yoksa (erzak dolabı) bunun için ortam yaratın, kaliteli yiyecekleri stoklamış halde tutun ki bunlar mecburi durumlar için faydalı olacaktır.


Satürn bizleri bazen kısıtlayabilir, bazen göz önünden geri çekebilir ancak bu sadece biz gerçekten ne istiyoruz ve onun için ne kadar istekliyiz bunun farkına varabilmemiz ve onu bulabilmemiz içindir. Unutmamak gerekir ki Satürn bizde ki en iyi, en doğru olanı yüreklendirir.


Satürn gerçekleri olduğu gibi görür, sizin istediğiniz gibi değil !  Onun hiç süsü yok. Hızlı çözüm getirmez. Zamana yayar. Onun kod adı:  Kronos  (Zamanın Yöneticisi)

O yarın itibari ile işe koyulmak için kolları sıvayacak, ya siz ?  Onun transitine hazır mısınız?



Yıldız Gönüllü  19 Aralık 2017 , 21:30 pm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder