15 Eylül 2017 Cuma

YENIAY BASAK BURCUNDA – Yanlış Zaferlere Sevinmek


  20 Eylül 2017 08:30 am 27 °27' BAŞAK burcunda yeniay doğuyor.



Dünyevi meseleler; finans, kariyer, sağlık ve hizmet konularına yöneleceğimiz tam anlamıyla Başak etkilerinin sivrildiği bir yeniayı karşılıyoruz. 5 gezegen Başak burcunda ve bu temaların ay boyunca baskın olması gayet mümkün.

Yeni projelere başlamak için adım atılabilir, bunun için enerjinizi toplayıp oraya yönlendirebilirsiniz fakat Satürn’ün yeniaya dik açısı projelerinizin sonucuna ulaşmak beklenenden daha çok zaman alabilir hatta yıl sonunu da geçebilir. 2 Mart 2018 ‘de meydana gelecek Başak burcu dolunayı başlatılanların neticesini görebileceğimiz bir süreç olabilir.

Başak yeniayı; Günlük işler, beslenme, spor aktiviteleri, sağlık için takviye destekler, temiz zihin, ruh ve beden sağlığı, bulunduğumuz yer (lokasyonumuz) konu başlıklarında da bizi etkileyecek. Örneğin yeni bir işe başladıysanız, yer değiştirme sebebiyle yolda geçen zaman, uyku ve yeme düzeniniz, günlük yaptığınız aktivitelerin planı değiştiyse ve siz yeni bir duruma adapte olmak için hayatınızda düzenleme yapmaya mecburi olarak gidebilirsiniz.



Merkür kendi evinde Başak burcunda ve gerileme sürecini de artık tamamen bitirmiş durumda.
Cüce gezegen iletişim kuralları ve konuşma ile alakalı. Zihni durgunluğunuza ve akıl tutulmanıza son verme vakti, puzzle’ın tüm parçalarını birleştirip büyük resme bakma vakti, projelerinizi cilalama ve kaliteli bir sonuca ulaştırmak için fikir bazında efor sarf etme vakti.

Venüs haritada çok yeni Başak burcuna geçmiş bulunuyor, bu demek oluyor ki peri kızı çalışmayı seviyor ve yaptığı işin en mükemmel olması için ekstra enerji sarf edecek.  Bizlere yansıması böyle.

Ayrıca sloganı ise ; Hayatın  tüm güzellikleri ayrıntılarda saklı.

Mars da Başak burcunda ; Bu yerleşim sayesinde harcanan zaman için iyi sonuçlar ortaya çıkarmaya destekçi.  En iyi serbest çalışan. En iyi yer değiştirici, birkaç saat içinde şehrin bir ucundan diğer ucuna gidebilecek kadar.
İnşaat işi, yol bakım&onarım, düzenleme, zorlu kış şartlarına şehrin tüm merkezlerinin uyumlu olması, ev içi hizmetler, eşya kurulumları, her tür teslimatlar, araçların kışa girerken bakımdan geçmesi, gönüllü faaliyetler, yaşlı ya da muhtaçlara erzak, gıda transferleri Mars’ın Başak burcu yolculuğunda karşımıza gelecek ve duyacağımız konular içinde olabilir.

Yeniay derecesine yaralı şifacı Kiron haritada tam karşıt duruyor; Sabitlenmeyen bir şeyi düzeltmeye çalışmak ve bunu çözmek için aksiyona geçmek, doldurulamayan bir boşluğu doldurmaya çalışmak ve onun kapanacağını düşünmek çok anlamsız olabilir. Belki geçici çözümler olabilir ama yara ve sorun hala oradadır. Kaynağına inip onu azar azar bitirmeden kesin sonuca ulaşmak zor.

Merkür ve Mars haritada Plüton ile iyi kontakta ; hepsi toprak burcunda, dünyevi, pratik, akıl yürütme, sınırlar ve hukuki konularda etkili olacaktır. Merkür benzetme yerinde ise Mars’ı yerinde ve tam zamanında dövüyor – demir tavında dövülmeli sözüne atıftır – böylelikle profesyonel duruma ya da resmi görüşmelere veya resmi sözleşmelere geçmeden evvel bir çok konuda bilgi sahibi olunabilecek zemin hazırlıyor. Eğer anlatılacak bir konunuz / hikayeniz varsa ne söylediğinize de dikkat etmeniz gerekebilir.  Merkür Mars Başak’ta oldukça itici, eleştirici ve kışkırtıcı güç haline gelebilir. Öte yandan bu ikili Balık burcunda ki Neptün’e karşı durmakta dürüst olma konusunda ve harekete geçmek için aksiyon almakta sorun oluşturabilir. ( Bu görünüm özel hayatta duygusal ve psikolojik istismarın bir göstergesi de olabilir.)
Plüton tüm çıkışları tutmuş, arka kapıda adeta bekliyor. Sorularınızı sorun, yenilikçi fikirleriniz varsa onları sunun, bazı şeyler para ile de dönüyor, ne istiyor? kaç para istiyor? belki de fiyatı muhatabınıza siz biçebilirsiniz.

Yeniayın Uranüs ile oluşturduğu kavuşmayan açısı ise kelimenin tam anlamıyla “Kul plan yapar Tanrı ona bakar gülermiş “ lafına ziyadesi ile uyuyor. Kendinizi bir alana kısıtlayıp adeta  kutunun içine hapsetmeyin, keşif için yer bırakın, ara yolları da bilmeye ihtiyaç var. Beklenmedik durumlar beklenmedik sonuçlar doğurabilir.
Öte yandan Uranüs bilim ve teknoloji ile ilişkili ve teknolojik ürünler ve kimyasallar ne kadar çok hayatımızın içinde ve ne kadar çok çevreyi etkiliyor ve tabi bunun yansıması olarak bizleri de. Mevsiminde beklenen ya da mevsimsiz yağmurlar, sağanaklar, rüzgarlar, kasırgalar hiç umulduğu gibi değil daha haşin daha tahribat verir sonuçlarda ve arkada büyük yıkımlar bırakıyor.

Öte yandan Nükleer füze denemesi ve sonrasında yaşanan durumlar ve karşılığında alınacak önlemler ciddi anlamda teferruatlı bir şekilde maddeleştirilebilir, her şeyin bedeli olacaktır, yaşamsal ihtiyaçların yokluğu veya eksikliği karşı tarafa güçlü caydırıcı önlem olabilir. Tabii herkes buna uyabilirse… Ambargo delmek, kesenin ağzını açıp para ile işini yürütmek de ayrı bir durum. Bunun cazibesine kapılan elbet olacak ve yardım edecektir.

Yeniayın Sabian Sembolüne gelince ;

27°Basak 27'   “Büyük güce sahip olan üniformalı dazlak adam” Bu sembol öncelikle erkek gücünün son derece baskın olduğu bir durumu ifade ediyor. “Kel/dazlak adam” ifadesi de bizzat  “kel” olduğu anlamına gelmemeli zira kellik maçoluk ve yüksek testosteron hormonu ile de öteden beri ilişkilendirilmiştir. “Üniforma” olarak ifade edilen ise otorite ve güce sahip olduğu veya ona bizzat bu gücün verileceği/sağlanacağı anlamına gelir. Belki sahip olması gerekenden/ hak ettiğinden daha fazlası da verilebilir. Ve bu güç hiç beklenmedik bir yayılım da gösterebilir.

Daha fazla politik arenaya gözleri çevireceğimiz bir zaman, gerek dünyanın tümünde ve  gerekse kendi bölgemiz ve çevre komşularımızda ki özellikle “kel politikacıları” gözden geçirecek olursak, mevcut konularla ilgili bir senaryoyu beynimizde rahatça şekillendirebiliriz. Güç elde etmek, zafer kazanmak (küçük yada büyük duruma göre) yada zafer kazandığını zannetmek, planlar daha fazla planlar, mevcut göstergeler karşısında karşı atak yapmak için hazırlanan planlar…

Bu sembole ait diğer çağrışımlar ; Başkalarının zihinsel alanına hükmetmek, güç pozisyonları almak, egemenlik, hükümet, askeri boy gösterişler, mantık temelli kararlar, harekete geçme ve kontrol etme.
Kaba ve patron vari tavırlar, elde ettiği güç ile show yapmak, fırsatçılık, yolsuzluk, aile içi karmaşa-şiddet, gücün yanlış kullanımı, başkalarının ne söylediğine kulak asmamak, erkek hormonları, saçlar ve onlarla ilgili sorunlar, Samson ve Delilah hikayesi.


Yıldız Gönüllü   15 Eylül 2017  23:30 pm 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder