9 Eylül 2017 Cumartesi

BAŞAKLARIN ZAMANI



Dünyanın seyir günlüğünde; her biten gün- ömürden düşen bir yaprak misali- geçip giderken onlar bıkmadan usanmadan bu gezegeni derleyen, toplayan, mükemmelleştiren güçlü işçiler.


Muhtemelen onlar ofis perileri olabilir. Ofise en erken gelen ya da ofisten en son çıkan.

Her şey organize olduğunda akış daha kolay ve düzenlidir. Ofise en kaliteli otomasyonu tedarik etmek için uğraşırlar, oturma düzeni ve grupları, açık pencereler sürekli temiz havanın içeriye girdiğinden emin olurlar, programları kontrol ederler, belli aralıklarla backup almak onlara güven hissi verecektir, raporların çıktısı tamam mı ? muhasebe kayıtları tutuyor mu ? atlanan bir şey olmasın… her şey tam istedikleri gibiyse evin yolunu rahatça tutabilirler. Onlar kesin ve mükemmeller.

Bazıları patrondan çok daha iyi çalışır, başkaları üzerinde göz doldurur ve takdir görür bu bazen kıskançlığa ve çekememezliğe neden olabilir.  

ve onlar hiçbir zaman aptalı oynayamaz.



Günlük ekmeğinizi kendiniz yaptınız mı ? Onlar kendilerine çoktan hazırlamışlardır. Beslenme, doğru gıdalar, ne-ne ile eşleşir ? vücutta ne ile iyi kombinlenir ? aman pilavla eti bir araya getirmeyelim, yeşilliklerle birleştirelim… balkonlarında küçük bir cephanelik saklıdır, bulduğu bütün kaplara maydanoz, tere, yeşil soğan , dereotu stoklamıştır, taptaze , yemyeşil … makaslayıp doğruca sofraya…

Doğru vitamin takviyeleri onlardan sorulabilir, ilaçları iyi tanırlar, ilaçların prospektüsleri onların beynine kayıtlı adeta, her şeyi bilirler, onlar iyi eczacılar… bakım&koruma işleri, hijyen, düzen, detay ve odaklanma onlara has özellikler. 
onlar iyi hemşireler – hatta en iyi yoğun bakım hemşireleri…

Kısa sürede çok şey yapabilirler. İş dilinin hakim olduğu formal bir yazı ya da detaylı bir izahat, hukuki bir dil gerekiyorsa o da onda mevcut sıkıntı yok, talimatlar, kullanma kılavuzu hazırlama, ayrıntılı romanlar, şiir, tarih, karmaşık- puzzle çözdüren- suç hikayeleri … onların kaleminden çıkabilir.


Bahçe düzenleyici, kütüphane ve arşiv görevlisi, onarımcılar, eski eser tamiratı/onarımları yapanlar, kuru temizleme, günlük temizlik işleri, eğer doğum haritalarında Yay burcu vurgusu varsa oda/kahvaltı konseptinde ki bir otelde çalışabilir  ya da bir üniversitede araştırma görevlisi olabilir. Eğer haritada Yengeç vurgusu varsa bu sefer kütüphane, müzecilik ve müze arşivciliği hatta koleksiyoner olabilir… ya eski fermanları biriktiriyordur ya da baston koleksiyonu vardır…😊 Boğa burcu sivrilmiş bir haritası varsa hayvanlara karşı hassasiyeti yüksektir, korur, sever, korumak için dişli mücadele eder, veteriner olması da bir diğer ihtimal.

Çevresel kaygıları çokça vardır. Toprak anayı severler, onun için yapılan yürüyüşlerde öncü olabilirler. Zehiri temizleme, restorasyon, geri dönüşüm sistemi, vahşi hayatı koruma, arama & kurtarma organizasyonları, iklim değişiklikleri, doğal yaşamı muhafaza etme ve daha bir çok buna benzer konu da mücadele etmeye hazır ve nâzır olabilirler.

İlişkiler konusu biraz karışık olabilir. Bazı insanlar Başak’ın sundukları şeyleri severler fakat teslimat tarzını beğenmezler. Onlar üzerinde durdukları konuda emin olduklarından genellikle de haklıdırlar.

Başaklar ikili ilişkilerde aldatma, kınama ve eleştiri durumlarında hem alıcı hem de verici pozisyonundayken dikkatli ve kontrollü olmalı… belki diğerleri sizin kadar iyi ve mükemmel çalışmıyor ama onlara ihtiyacınız var ve onların da size ihtiyacı var. 
Bu durumda biraz zaman tanımak ve yardımcı olmak bir çıkış noktası olabilir.

Sevgili ve eş olarak Başaklar fazlaca kritike etmedikleri bir atmosfer yaratırlarsa hayatın akışı onlara daha kolay olacaktır, geriye sevgiyi göstermek ve kucaklaşmak kalıyor.

Onlar muhteşem akıllılar, bazen parayı çok düşünürler bazen de hiç takmazlar. Kaliteli ve sağlıklı bir nefes alış, iyi insan olmak, koşulsuz sevilmek istekleri arasındadır.

Onlarda sıkıcı görevler en ince ayrıntısına kadar tamamlanır; az ricacı olup çok vererek. 

Başaklar hayatın iyi olması için durmadan denemeyi asla bırakmamak gerektiğini kesin olarak biliyorlar. Onlar mükemmeli istiyorlar.



Yıldız Gönüllü    9 Eylül 2017 22:00 pm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder