21 Haziran 2017 Çarşamba

YENGEÇLERİN ZAMANI





YENGEÇ Burcu ; zodyak’ da ki ilk su işareti ve doğal zodyak çemberinin en altında ki yerdedir. Bu hayatta çok şey yapmamıza sebep olan ; aile olma ve beslenme. Hayatta kalmak ve nesli devam ettirmek bir içgüdüdür.

Hayat anne rahminde başlar ; zengin yemekler, biraz hareket ve katkı maddesi yok, her şey doğal ve akışında...

Hayatı aslında bir bebek taşıyor gibi yaşamak lazım, öyle itinalı ve öylesi kutsal. 

Şarkılar, annenin sesi, uğultular derken huzurlu bir uykudan aşağıya doğru çekiliriz, özgürlük zamanıdır, anne bebeğe bebek anneye kavuşur. Güler, koruyucu olur, onu kalp seviyesinde hep kucaklar ve besler. Küçükler yürümeye başlar, heyecan çığlıkları evde mutluluğa dönüşür, düşer, kalkar, okula gider, evden ayrılır, aşık olur, dünyada ki bir ülke vatandaşı olarak yaşamaya başlar onun içinde görev alır, sorumluluklar yüklenir, bir yer , bir konum ve bir titre sahip olmaya çalışır, kültürü, inancı yüklenir, hayalleri, mirası taşır ve bu bir döngüdür, kendisi de ileriye taşımak için aynı mücadeleyi verir ve her şey tekrar bu döngüde başa döner.

Yengeç dendiğinde ; değerli anılar, foto albümleri, aile toplantıları, yaşanan yer/evimiz akla gelir. Hayatta iyi geçirdiğimiz her şeyi bir araya geldiğimiz de hatırlıyoruz veya bundan sonra gelmek/yapmak istediklerimizi de yine aynı şekilde paylaşıyoruz.

Yengeçler, kendi  işleri söz konusu olduğunda ya da koruması gereken bir mevzuda sert ve kesici olabilecekleri gibi bazen çok hassas ve kırılgan da olabilirler. Bazen muhtaç durumlarda da katı gözükebilirler. Çok kırılgandırlar ve tekrar aynı şeyleri yaşayabileceğini düşünerek o kişi veya durumla irtibatı tamamen kesebilirler.

Beklentileri anlarlar, söylenen bir sözün alt başlıklarını çabuk kavrarlar, bunu söyledi ama altında böyle bir şeyi de kast etti diye... çıkarımları çokça vardır. Çok alınırlar, kendilerine yansıtılmış bir durum gibi hissederler.

Mükemmel sezgileri vardır, neyin geleceğini görürler. En iyi sonuca ulaşabilmek için güçlü olan seçenekleri tercih ederler. Onlar yan yan giderler bu aslında olayları bir çerçeveye alıp onları tüm yönleri ile görebilmeyi istemelerindendir, hata yapmaktan korkarlar, eleştirilmek ve ayıplanmak onları çok yaralayıp-kırar.

 Onlar yeni bir bebeği dünyaya getirme misyonu ile yüklüler ve bu yeni bir projeyi hayata geçirme başarısını içgüdüsel olarak taşımalarına sebeptir. Hamilelik gibi uzun zaman alan, uzun bir yol olan, bazen can sıkıcı ama sonuca da illaki ulaşılan.

Aile ve aile ilişkileri üzerine kurulan işletmeler, yatırımcılar, parayı borsaya taşıyanlar, gen bilimciler, restaurant işletmeciliği yapanlar, şefler, aşçılar, bayilikler, her türlü bakım merkezleri, çocuk evleri, dadılar, mutfak ile ilgili konular, mutfak ürünleri satanlar, ev dekorasyonu ve güzelleştirmek için hizmet verenler, fotoğrafçılar, antika işleri ile ilgilenenler, öğretmenler, kendi küçük işletmesini/ aile şirketini kuranlar, tatil planlayıcısı ve organizasyonu yapanlar, doula/doğum koçu, spa, su ve süt ürünleri ile uğraşanlar, onların temsilindedir.

Yaz gündönümü onunla birlikte gelir, güneş-deniz-kum üçlüsünü haber verir, mezuniyet ve diploma sevinçlerini partiye dönüştürme zamanıdır, yaşadığımız ülkenin yükselen burcudur. Geleneksel bir aile işleyişi, aile ortamı, desteği ve gözetiminde büyüyor , yetişiyoruz,  sonra kendi ailemizi kuruyor hem onları hem de yaşlıları beraberimizde koruyup/ kolluyoruz, bu böyle devam edip- gidiyor.


Kumsalda koşmak, sabah egzersizleri ya da tempolu gece yürüyüşleri, hafif yemekler, bol sebze ve meyve, dondurma kaçamakları … sıcaktan bunalınca köpüklü bir duş, şile bezi narin havlulara sarılmak, ardından bir yasemin ya da müge çiçeği kokusu ile onu taçlandırmak, soft renkler ve narin pamuklu kumaşlar,  saçlarda ışıltılar ve parıltılar … akşam esintisi  düştüğünde fırından gelen miss gibi limonlu kek kokuları meşhur bitmeyen 5 çayı muhabbetleri … Yaz zamanı, Tatil zamanı, Yengeçlerin zamanı…



Yıldız Gönüllü   21 Haziran 2017  18.00 pm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder