19 Haziran 2017 Pazartesi

YAZ GÜNDÖNÜMÜ – Güneş Yengeç Burcuna Giriyor


Güneş 21 Haziran 2017 Ankara 07:24:05 am ‘de Yengeç burcuna giriyor. 

Kuzey yarım küre en uzun günü yaşamaya hazırlanıyor.

Bu saate göre çıkarılan haritada Yengeç burcunun yükseldiği görülüyor. Bu burç öncü burçtur ve önümüzde ki 3 aylık periyotta; bir merkezden çıkıp yayılan hızlı, olaylı ve belirleyici durumları söyleyebilir bununla beraber yenilik enerjisini içinde barındırırken fırsatların da değerlendirilebileceği bir süreç olabilir.



Yükselen yöneticisi Ay, haritada Venüs ile yakın duruyor ve Boğa burcunda, bu ikili kadınsı/dişi enerjiler açığa çıkaracaktır. Öğretme yetisi, zeki bakış açısı, geçmişten bu yana kök salmış şahsi ön yargıları belirli bir titizlilikle değerlendiren kadın figürleri öne çıkabilir ve harita da Plüton da destek veriyor adeta karşılama eli uzatıyor. Güçlü kadın figürleri bu periyota damgasını vurabilir.

Yine bu görünümde bir aile şirketinin el değiştirmesi, yeni bir devletin kurulması ve bunlardan sebep yeni aile foto albümlerinin lanse edilmesi mümkün.

Ses getiren bir müzayede de nefis manzara resmi güzel bir sanat eseri el değiştirebilir.

Yetenek patlamaları, toplumdaki insanları bir araya getiren fikirler, üretim boşluklarına çözüm bulmak bu periyotun getirilerinden olabilir yine bu görünüm altında gelecek nesillere ışık tutacak, fikir sahibi olmamıza olanak tanıyacak eski kalıntılara rastlanması mümkün ki bunlar su altında kalmış şehirler olabilir ve son olarak çok bilindik bir konu - küresel ısınmanın yaratığı durumları da yine bu süreçte tecrübe edebiliriz.

Güneş Merkür ile çok yakın konumlanıyor ve Merkür İkizler burcunun son derecesinde ve sadece birkaç saat sonra o da Yengeç burcunu giriyor…  
Liderler, otorite figürleri ve yöneticiler Güneş’in temsili altındadır.
Güneş Merkür kavuşumu haritada 12'inci evde ve bu yerleşim saklı/ gizli/ kapalı, perde arkası durumları söyler ve bu sebeple bu ikili merakı çok fazla öne çıkarabilir. Bununla birlikte bu merakın giderilmesi için yönelinen medya kurumları rahat çalışıp haberleri olduğu gibi aktarabilecekler mi? Yoksa onların aldıkları baskılar, zorlanmalar,alıkoymalar, haberlerden daha çok mu konuşulacak? daha çok mu gündem de olacak? Zira Satürn bu yerleşime karşıt enerji ile sinyal göndermekte. (Merkür – Satürn karşıt)
Fikirlerde kutuplaşmayı da söyler bu görünüm ve bunları körükleyecek tutum ve davranışlar yönetimde ki liderler tarafından el altından devreye sokulabilir.

Anlaşmaların son anda bozulması, fikirlerde oynaklık, iletişim problemleri, gerçeği yansıtmayan yanlış ve şişirilip balon yapılmış haberler yine bu periyot da karşılaşılabileceklerdendir.

Bir liderin saklanan rahatsızlığı/hastalığı gün yüzüne çıkabilir.

Güneş-Merkür-Mars’ın Yengeç burcunda 12'inci evde olması yaşamda duygusal ve sözsüz iletişimleri artıracaktır. Yaşanılan ve görülen olaylar karşısında - içinde bizzat olunmasa bile - derin bir bağ kurulup acı, keder ve isyan sessizce paylaşılabilir.

Mars –Plüton-Jüpiter arasında oluşan T kare formu ; Mars/ Jüpiter etkileşimi ile olayların ilerlemesi konusunda hızlı adımlar elde edilebilir fakat Plüton ‘un karşıt açısı değişim çabalarının güçlü direnişle karşılaşabileceğini söylemekte. 
Ortaklardan biri “faul”lü oyun ile atmosferi ve yüksek enerjiyi köreltebilir. Ortaklarla uyuşmazlık bu göstergenin getirisi olabilir.

Satürn- Kuzey Ay Düğümü ve Uranüs arasında ki ateş elementli dev üçgen yaratıcılığı, eğlenceyi ve fırsatlar için aksiyon almayı ortaya çıkaran bir görünüm ayrıca yaz süresi içinde-Ağustos ayında- meydana gelecek TUTULMALARI da karşılayacağız. Bundan evvel değişken, belirsiz, kararsız durumlar içinde savrulan olaylara sabitlik ve netlik gelecektir.


Balsamik ay(kapanan ay) evresinde karşılayacağımız yaz gündönümü gereksiz şeyleri temizlemek, yeni alan açmak, kalan konuları bitirmek adına enerjilere sahip.  Ruhsal durumlarımızı karşılaşacağımız koşullara yansıtabiliriz. Yaşadığınız yeri/vatanı/ev konumunuzu, koşullarınızı, dengesizlik veya bozulmalar yaratacak herhangi bir durumdan temizlemek için mücadeleye devam edebilirsiniz.

Temizlik önce kendi bağınızda ki (kendi içinizde ki) yabani otları -haşereleri çıkartıp atmakla başlar ardından başkasının bağındakileri eleştirebilirsiniz.



Yıldız Gönüllü  19 Haziran 2017 15:30 pm 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder