6 Haziran 2017 Salı

YAY BURCUNDA DOLUNAY


YAY Burcunda DOLUNAY  - 9 Haziran 2017 18° YAY 53'


Yay burçlar kuşağının en büyük göçebesidir. Jüpiter’in de artık ileri gitmeye başlaması ile yeni yerler keşfetmeye hazır olabilirsiniz. Keşfedilmemiş yeni yerler, çok kültürlü bağlantılar, bu dolunayda güçlü destek bulacaktır.


Venüs aylar süren Koç burcu yolculuğunu nihayet bitirdi ve adeta üzerinden savaş zırhını bir kenara fırlatıp atıyor, güzellikleri görmeyi, kendini bezeyip-süslemeyi adeta özledi ve erkeğe ait er meydanında aylarca koşuştururken peri kızı karşı cinsle kıyasıya mücadele etti, savaştı, onlar tarafından hırpalandı… (geçmiş aylara dönüp Tv'ler de ki kadın-erkek arasında ki şiddet içeren  kavgaları ve cinayetleri hatırlamak lazım) şimdi huzura, biraz daha ayakları toprağa basan, sakin, dingin ve naif atmosfere ihtiyaç duyuyor. Kendi evi olan Boğa burcu bunu karşılayacak.

Mars ise tam tersi  dişi bir burç olan Yengeç de yol almaya başladı, bu yerleşimde ev ve aile konuları & kuralları önemli olacak ve dikkatimizi kişisel hayatımıza çevireceğiz.

Örtülü düşmanlıklara, kızgınlıklara, pasif yada agresif altan altan gelen iğneleyici sözlere, aşırı duyarlı ve hassas durumlara dikkat etmek lazım. Aile içi çıkan kavgalara bu süreçte rastlanabilir ayrıca geniş açıdan değerlendirirsek, kendi kurum-kuruluş ve birliğiniz içinde anlaşamayan veya aşırı sivrilik yapan ya da aşırı duygusal tepkiler veren kişiler de bu dönem sizi zorlayabilir. 
Sosyal-kurumsal açıdan mikro saldırılara dikkat.


Haritada Venüs Mars ile uyumlu bir bağlantıya geçiyor ve tam orta noktalarında İkizler burcunda Merkür yer alıyor ; Venüs değerleri, güzelliği, parayı, sağlamlığı olan işleri tarıyor Yengeç’te ki Mars bunu sağlayacak potansiyelde ve birlikte güzel bir şey inşa edebilirler. Merkür bu durum hakkında konuşmak istiyor belki yakınlarınıza ve komşularınıza danışmak isteyebilirsiniz, tüm fikirleri toplayabilirsiniz, eğer uygun olursa bir şeylere imza atma, sözleşme zamanı olabilir.

Dolunay yöneticisi Jüpiter biraz geniş açı ile de olsa hem Güneş hem de Ay tarafına uyumlu bağlantıda -  irtibatlar kuruluyor, iletişime geçiliyor, davetiyeler uzatılıyor, toplantılar düzenleniyor, aranan denge bulunuyor, alınan/verilen ödüller… artık güven ve iyimserlik yeniden inşa edilmeye başlayabilir. 
Jüpiter durağan olsa da artık ileriye doğru hareket edecek, -13°Terazi 12'-bu dereceden tam yol ileri… (12° ila 14 ° Terazi, İkizler, Kova ‘da yükselen burcu veya önemli gezegenleri olanlar dolunaydan bir gün sonra hız alacak Jüpiter ile düşüncelerinde olumlu değişimler yaşayabilir ve küçük şanslar elde edebilirler...)

Neptün dolunayın hem Güneş hem de Ay tarafına bulanık bir sinyal gönderdiği için bazı şeyleri inkar etmeye eğilim olabilir. 
Hangi konu karşınızda olursa olsun, ara yollara girmektense ana yolda kalmak her zaman iyidir.

Ay Satürn ile etkileşimde bulunuyor ve bu daha çok resmi makamlar ve hükümetlerin birbirleri arasında ki interaktivitenin yoğunluğuna işaret edebilir ve hükümetlerin birbirleri arasında olan gizli durumları gün yüzüne çıkarabilir.

2008’den beri Plüton Oğlak burcunda yol alıyor ve bu yolculuk 7 yıl daha bu yerleşimde devam edecek, Jenerasyon gezegeni olarak Oğlak da ki Plüton toplumu, hükümet yapılarını ya da her hangi bir yetki ve kontrol biçimini temizlemeyi yada gizli de kalmış ise ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Bunlar aşınmış, dejenere olmuş, eskimiş, eski moda olmuş veya bozulmuş olabilir, hükmünü yitirmeye yüz tutmuş olabilir. Fakat Plüton ağır etkili bir gezegen her şey bir çırpıda ilerlemiyor ve zamana yayılıyor ve sanki bir şeyin aşınarak bozulup, deforme olması ve sonrasında yıkılıp yok olması ya da başka bir olguya dönüşmesi bekleniyor.
Bu dolunay haritasın da Güneş ile arasında ki görünüm uyumsuz bu da bir takım krizlerin olabileceğini ifade ediyor, neyin çalışmadığını, neyin sorun yarattığını, nerelerde durgunluk ve sıkışmanın olduğunu belki bize gösterecek ve nelerin değişmesi gerektiğini fark edeceğiz.

Dürüstlük belki bu zamanda en güçlü politika bunu hatırlatmak gerekiyor. İtiraf etmek belki de başkasının hikayesi ile uğraşıp ortaya çıkarmaktan daha iyi olabilir.


Yeniayın Sabian sembol ifadesi ; 

18°YAY 53' İnsan çöplerinin yarattığı rahatsızlık sonucu yaşam alanlarını değiştiren pelikanlar ”

Plüton-Güneş etkileşimini bu yazının son kısmına bilerek bıraktım zira sabian sembol açıklaması ile bağlantı yapmak için .

Artık tolere edemediğimiz ya da kabul edemediğimiz şeylerden ayrılıyoruz… Aşırılıklardan, bozuk ve acıtan durumlardan uzaklaşıyoruz. Aşırılıklar zaten bu enerji altında hoş karşılanmayacaktır.

Gelecekle ilgili toplumların/hatta tüm dünya ülkelerinin yeni bir yaşam tarzı ve daha sağlıklı bir çevreyi keşfetme ihtiyacı olduğunu belirten bir sembol. Yaşam alanımızı korumak, sağlıklı nefes aldığımız akciğerlerimizi -yeşilimizi korumak zorundayız. İklim değişikliği konusu son derece önemli ve belki de bilim adamları gelecek nesiller için yaşanacak yeni bir dünya arayışına çok hız vereceklerdir.
Güneş tarafında yer alan Sembol ifadesinden yola çıkarak eski kültürlerin ve onlara ait düşünce tarzlarından çıkarımlar elde etmek, modern yaşamın problemlerine cevaplar ve ipuçları bulmak için yararlı olacaktır.

Daha kişisel düzeyde ise Mars’ın Yengeç burcuna da geçtiği şu dönemde ; evinizin ya da kendi emeğinizi ve fikrinizi ortaya koyduğunuz ürünlerin güvenliği önemli olabilir, bu bağlamda kendinizi güvende hissetmeyebilirsiniz. İçinde bulunduğunuz durum her ne ise bu dönem koşullar tam oluşmamış olabilir ve bu güvensizlik verebilir.

Günlük hayatta, çöpler veya diğer artıklar bir şekilde bu süreçte sıkıntı olarak tezahür edebilir, araba sürerken aşırı gürültü, trafikte kavga çıkarmak, aşırı ses ve dışarıda ki her hangi bir şeyden rahatsız olmak, birilerinin kapısının önünü kirletmek onları rahatsız etmek, buna benzer sıkıntılar yine bu sembolün getirilerinden olabilir.




Yıldız Gönüllü  6 Haziran 2017  19:00 pm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder