23 Haziran 2017 Cuma

YENİ AY YENGEÇ BURCUNDA - İÇİNE DOĞMAK



24 Haziran 2017  05:31 am Yeni ay 2°47' (2 derece 47 dakika)            Yengeç Burcunda Doğuyor.



Yeniay’ın meydana geldiği onluk Ay’ın yönetiminde bununla birlikte 4 gezegen Yengeç burcunda kümeleşip adeta bir inci gibi dizilmiş, oldukça yoğun Yengeç enerjisi içerisinde olacağımız su götürmez bir gerçek. Duygular, hassasiyet, hisler adeta şaha kalkacaktır.

Ev, aile, bakım & beslenme, güvenlik ve korumayı bir rutine bağlamaya odaklanacağımız bir yeniay enerjisi.

Duygusal ve ruhsal sağlığınız, aile hayatınız, yaşadığınız yer, mülkleriniz ve onların güvenliği hakkında yapmak istediğiniz değişiklikler ve yenilikler neler? Yeniaylar yeni hedefler belirlemeyi ve onlara ulaşmak için mücadeleye başlamayı söyler fakat bundan evvel hayatınızda terk etmeye hazır olduğunuz şeyler varsa onları da yapmalısınız böylelikle gereken alan da açılacaktır. Belki bir mülk alıyor ya da elden çıkarmak istedikleriniz varsa onu satıyor olabilirsiniz. Belki evinize yeni bir alan açabilir, çalışma ortamınızı buraya taşıyabilirsiniz… Bu vb. konular önünüzde ki 15 günlük süreçte aktif olabilir.



Merkür yeni geçtiği Yengeç burcunda duygusal bir havaya bürünerek bu yönde konuşmalarımızı sağlayacak, aşırı derecede duygusal konuşmalar bu istikamette hızlı hareketler, duygulara dayalı bir zihin bizi saracak.

Venüs-Plüton arasında ki uyumlu görünüm, bize başarı ve kişisel ifade için bir miktar olumlu enerji verecektir.

Ay, Güneş, Merkür ve Mars Yengeç burcunda ve bu gezegenler hızlı hareket ediyorlar ve bu şu demek oluyor belli bir aralık içinde hepsi hem Jüpiter ile dik açı görünümüne hem de Plüton ile karşıt görünüme geçecekler… Yani kardinal T kare formu ….
Hayatınızda yaşananlar/bu dönem olan olaylar inanılmaz dürtüsel olabilir. Hiç kimsenin tahmin edemediği oranda yoğun duygular yaşayabilirsiniz. Sözlerinize dikkat edin, kendinizi kontrol edin, nasıl hissettiğinizi görün/fark edin, kavga ortamının bizzat içine düştüyseniz kendi merkezinizi, kendi duygusal dengenizi bulursanız, iradenizi toparlarsanız, geri çekilmekten bir an bile tereddüt etmeyin.
Oldu ya… kavganın, başkalarının duygusal patlamalarının içine girmeye karar verdiniz, bu da avantajlı olabilir kendi alanınızı yaratmayı, fırsatları kendi lehinize çevirmeyi ve kendinizi duyurup-göstermeyi elde edebilirsiniz.

Yeni ayın Sabian sembol ifadesi ;  

“Kuzey kutbu kaşifi buzlu kanyonlar boyunca ren geyiklerini yönlendiriyor.”


Kaşifin bilinmeyen topraklarda olduğu ve riskli bir durumda olduğu gerçektir. Sembolden ilk çıkarım; bilinmeyenle yüzleşmek için cesaret ve cesareti toplamak gerekir, hatta tüm tehlikeleri göze alana kadar. Gittiğiniz bu yer, vereceğiniz emek, gerçekten bir şeye değecekse makbul, eğer ki boşu boşuna riski yüklendiyseniz, buna söylenecek sözü siz sessizce içinizden kendinize çoktan itiraf ediyorsunuzdur.

Bir diğer açıdan ; yaşamın gizemlerini bilmiyoruz, görünmez bir elin, içte taşıdığımız inancın sayesinde ve onun iç güdüsel olarak bize gösterdiği şekilde belki yol alıp, hayatta kalıyoruz. Yön verme ve gerçek rehberlik sunan güvenilir bir güç sayesinde artı kendi azim, anlayış, tecrübe, mantığımızı da dahil ederek, kendi yollarımızın keşfini cesaretlendirerek, bu hayatta belki böyle devam ediyoruz.

Bu yeniay ile hangi konuya adım atıp, aksiyona geçme niyetindeyseniz ne olursa olsun önünüzde ki durumlar beklenmedik olayları ve tehlikeleri de içinde barındırabilir, bunları da hesaba katmalısınız.

Yine açılar gereği bu sembol; sıkıntılı süreçlerini, hayatta karşılaştıkları zorlukları, deneyimlerine dayandırarak, başkalarını yönlendirmek ve rehber olmak isteyen kişileri söyler.

Bu sembole ait diğer olumlu/olumsuz ifadeler;
Zor zamanlardan geçerken iç güdülerini kullanmak. Nereye gidip-götüreceğini bilmeden bir lidere güvenmek ve her şeyi onun yönlendirmesine bırakmak. Bilinmeyen Çevreler. Riskli girişimler. Kötü hava koşulları ve yarattığı zorluklarla karşılaşmak. Bir noktada  dönüp durduğunu hissetmek. Soğuk cevaplar. Kendi isteğiyle zor yola gitmek/zor yola girmek, Erzak eksikliği. Dolu, kar, buzlanma, buzullar.


Doğacak yeniay kısa bir tatil fırsatı verebilir ki bayramı da yeniay ile birlikte karşılıyoruz, dinlence içinde olabilirsiniz. Finansal durumunuzu değerlendirebilirsiniz zira yılın tam ortasındayız geçen 6aylık süreci değerlendirme yapabilir, üzerinde durabilir, mali göstergeleri paylaşabilirsiniz. Yeni bir faaliyet alanına geçebilir, yeni iş görüşmelerinde bulunabilirsiniz, devam eden işinizde ilişkilerinizi gözden geçirebilir, şirketinizin türünü, sermayedarlarını, kapsamını, ticari kimliğini ve unvanını değiştirebilirsiniz ya da yeni bir oluşum için bu yönde çalışmalarınız olabilir. Bunları hayata geçirirken sizi yönlendirenler, akıl hocaları veya işin ehli insanlardan tavsiye alabilir, iç güdülerinize kulak verebilirsiniz.

Yıldız Gönüllü  23 Haziran 2017   21.00 pm




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder