19 Mart 2017 Pazar

KOÇ BURCUNA GİRİŞ – ASTROLOJİK YENİ YIL - (3 aylık Periyot)


Pazartesi günü  20 Mart 2017   Başkente göre 13:28:34 pm-Güneş Koç burcuna giriyor. Kuzey Yarım Kürede Baharı karşılıyoruz.Gece ve Gündüz eşitleniyor.
 

Koç burcu iddialı ve yalındır. Bağımsızlık, cesaret, yenilikçi yaklaşımlar, kendine odaklanmış ve sırf kendini keşfetmek için bu dünya da olduğunu düşünen enerji ile yüklüdür.
Hayatta kalma mücadelesi, içgüdüleri, araştırmaları-risk almaları, aşırı isteklilik, rekabet ve fiziksel güç/görünüm Koç için önemlidir. 

Karanlık taraftan bakıldığında ise bilinçsizce davranışlar, bencillik, bazı şeyleri makyajlayarak altında gizli olan şeyleri kamufle etmek, öfke, sabırsızlık, yabancı düşmanlığı, dürtüsel eylemler, megaloman tavırları söylenebilir.

Yılın bu zamanında herkesin biraz  - sinirli, stresli, alıngan, aşırı kendine odaklanmış ve dünyayı tek başına ele geçirmeye niyet etmiş - olduğunu unutmayın.


Koç giriş haritasında Yükselen 25°Yengeç (tıpkı Türkiye’nin kendi doğum haritasında yükseleninin Yengeç burcu olduğu gibi)  hemen gözlerim yöneticisi Ay burcunu arıyor. Ruhların yumuşak makamı ve anne şefkati ile özdeşleşen sıcak AY haritada Soğuk SATURN ile Kavuşum halinde. Yani Yaz gündönümüne kadar duygular bir SICAK bir SOĞUK geçişlere gebe ve böyle çalışacak.
Bu bireysel olarak bakıldığında aile içi durumlar ve yaşanan yere/mülke ait sorumlulukları söylerken biraz daha geniş kadrajdan bakıldığında ülke,yaşadığın toprak ve bunun içinde yaşayan tüm insanlar adına oluşan sorumluluklar öne çıkacaktır.

AY & SATÜRN - Her ikisinin Yay burcunda bulunması; felsefe, yüksek zihin, macera ve bütünlük olguları.
Ay; duyguları ve kadınları da temsil ediyor – Satürn; kurallar, sorumluluklar, sınırlandırmalar ve hükümeti-yönetimi işaret ediyor.

Bu bağlamda Kadınlar tarafından düzenlenen çeşitli gösteriler olabilir ki bunlar evlerinin düzenleri, sorumlulukları, geçimi, idaresi ve yaşadıkları kayıplar üzerine yaratılan depresif atmosfere karşı çıkmak adına olacaktır. Yönetimin yarattığı tutuculuk ve radikalizmi sivrilten söylemleri/eğilimi, aşırı derecede dilin kemiği yok halleri, güvenliğin tesisi konularında ki sorunları, ticaretin işleyişini ve belirsizliğini körükleyecektir. Keza güvenlik amaçlı sınır ötesi hareketlerde daha fazla ileri gitme eylemi/isteği, üzerinde düşünmeyi, detaylıca durmayı söylüyor ki bu büyük kayıpları hesap etmek için  %100 gereklidir.

Öte yandan bazılarının duygu ve düşüncelerini görmezden gelmek, yok saymak, hakir görmek, bununla birlikte eleştirilmediği halde kendini çok eleştiriliyormuş gibi göstermek, hayali saldırılar yaratarak üste çıkma durumu kişinin “artıdayım” zannederken gözden düşmesine sebep olacaktır.

Dürtüsel reaksiyonlar, değişikliğe tepki verme, duygusal temelli kararlar, belki yaşanan küçük bir “drama” toplamda çok büyük reaksiyona sebep verebilir. İpin ucu kaçabilir.

Devlet yöneticilerinin gerek kendi içlerinde ki birikmişleri gerekse söyleyecekleri sözcüklerin içinde ki ifadeleri şifalandırmaları/iyileştirmeleri lazım. Yarattıkları buhranın topluma yansıması gerçekten sarsıcı olabilir.

Sağlık konuları, sağlık - işsizlik sigortası ödenekleri ve buna ayrılan bütçeyi denkleştirmek, iyileşmek veya iyileştirmek için kaynak yaratma konusunda sıkıntılar olabilir.

Öncü burçlarda;  Koç (Güneş-Venüs-Merkür burada ) Yengeç (yükselen) Oğlak (Plüton burada ) Terazi (Jüpiter yer alıyor) tüm bunlar dik açı ile birbirine bağlanıyor ve haritada DEV Kare meydana geliyor. Yani biri diğerini, diğeri öbürkünü ve sonraki derken bu tıpkı çağlayan misali büyüyen bir etki meydana getiriyor. Bu dev kare adeta büyük bir kafes misali ve evren bu kafesi güçlü gezegenlerin birbirine olan açıları aracılığıyla var gücüyle sallıyor, bizleri düştüğümüz durumdan çıkarmak istiyor. İtiraf etmeliyim ki zorlu bir durum. Plüton büyük yaratıcının güçlü bağlantısına inanmayı, Uranüs yepyeni insanları ve yeni olanakları karşımıza getirmeyi vaat edecek, Jüpiter algılanan inançların ve sınırlamaların ötesine geçerek sizi daha büyük ve daha iyi bir şeye yöneltmek için teşvik edecek. Bunu aslında Yaz dönemine girerken daha iyi anlayacağız, şu anki karmaşanın ve kaotik durumun çözülmesi için geri giden gezegenlerin düzelmesi lazım… (Jüpiter –Venüs – Merkür gerileme eylemlerinin bitişi - bahar bitip yaza girerken olacak)

Haritanın tepe noktasına en yakın duran gezegen Merkür – haritanın lordu konumunda, entelektüel kesim, ticaret yapanlar, bir işe sermayesini koyup, yaşanan kaotik durumlar sebepli belinden boncuk boncuk teri akıtan kesim, bunlar son derece belirleyici bir duruş sergileyeceklerdir. Öte yandan medya ve onun ne kadar rahat aktarım yaptığı, ne kadar çoğulcu anlayışla olayları aktardığı veya ne kadar aktaramadığı ya da yönetimin ne sıklıkla medyayı kendisi için rahatça kullandığı ve bunun ne kadar adil olduğu da ayrıca bu periyotta dikkat çeken başlıklar olarak gündemimizde yer alacaktır.

Venüs belki de en çok konuşulması gereken gezegen o da haritanın en tepe noktasına yakın konumlanıyor ve bahar ayı boyunca gerileyecek (düzelse bile buna gölge yanlarını da katmak lazım)  Temelde Venüs değerlerimizi temsil eder, barış ve huzur bir ülkenin en temel konularından bunu uluslar arası münasebetlerde de iyi tutmak lazım, geri giderken bazı değerleri ve ilişkileri yeniden gözden geçirmek gerekebilir ama koparma noktasına getirmemek lazım. Venüs’ün temsilindeki olgular; para, hisse senedi ve tahviller, ilişkiler, ittifaklar, mülkler, mücevher, sanat ve güzellikler… Koç burcunda gerilerken bu konularda çıkan nahoş durumlara karşı ihtiyaçların ve arzuların karşılanması için yeni fikirler yaratılmak zorunda kalınacaktır. Bireysel ihtiyaçlarınızla ortaklık içinde ki ihtiyaçlarınızı dengelemeniz gerekecektir. Venüs iyice gerileyip Balık burcuna girdiğinde ise elden çıkarmak istediğiniz şeyleri satabilirsiniz. Ya da ilişkilerde bir değişim bu süreçte yaşayabilirsiniz.

Yükselen derecesi 25°Yengeç – Sabian Sembol ifadesinde

Görünmezlik gücü olan bir pelerine sarılmış Lider.”

Kişisel geçmişini, ailesi ve onun içinde ki fertlerin yaptıklarını veya profesyonel hayatta bundan evvel yapmış olduklarını – yani geçmişini silmek isteyen, onu adım adım sis huzmesine sokarak çevresinden saklamak isteyen ve kendisine gelecek direk etkilerden korunmak, adeta yaptıklarını görünmezlik pelerininin altına sokmak - yokmuş- hiç olmamış – hiç yapılmamış farz ettirmek ve bunu başarmak bu sembolün tezahürlerinden biri.

Bu pelerine sahip olup en büyük gücü ve her şeyin üstünde bir varlık olmak için manyetizma ve karizmayı kullanmak ayrıca önemli. Liderler çok yüksek güce erişmek ve adeta ilahi bir varlık gibi kendilerini görmelerinin ucunda onlara oy verecekleri ve onların düşüncelerini & onların düşüncelerinde ki değişimleri hesap etmeliler… ki onlar sağ gösterirken sol da vurabilirler.

Öte yandan bizim sufi felsefemizde - sufiler üzerlerine keçe giyerler – bu kudrettir. (Arapça suf kelimesinden türemiştir ki o da “Yün” demektir) Keçenin yapımı meşakkatlidir belki yüzlerce tokuç yiyecektir, kirlerinden, dikenlerinden ayrılmak için – insan-ı kamil de bu elbiseyi üzerine geçirmek için kirlerinden, günahlarından, kabahatlerinden, egolarından sıyrılması gerekir. 
Bunları örtmek için keçe elbise giyilmez.

Geçmişin ile yüzleşmeden yeni bir şey getiremezsin – geçmişini silemezsin.

Liderler gelir geçer, bu süreç belki yıllar sürer, belki bir gecede, yeter ki insanımız üzüntü ile savrulmasın, keçe çile çekmenin sonunda kenetlenmenin felsefesidir, süslü balkon konuşmaları bizleri ayırsa da toprağında ekmeğini bölüşen insan yine sımsıkı birbirine kenetlenir.

Yıldız Gönüllü , 19 Mart 2017  21:15 pm 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder