26 Mart 2017 Pazar

KOÇLARIN ZAMANI

1. Bölüm

Koç burcu kafayı temsil eder. Beyin, zeka, bilinç orada, büyük yaratıcının nefis tasarım şaheseri… Bilinç her bir dakikada evrimleşerek sürekli değişim gösteren bir canlı.
Uzun bir süredir Koç burcunda yol alan Uranüs ile bunun farkına varıyor olmak şimdilerde daha da mümkün. Uranüs özgürlükle direk iniltili, özgürlük Koç’un ateş enerjisi ile kıvılcımlanarak çoğalıp aydınlık yaratan, hızla yayılan bir duygu. Adeta otomatik uyarı algısı gibi, son derece canlı, belki yaşananlar ilk defa oluşuyor ama çok hızlı yayıldığı ve etki verdiği kesin, geriye anlamak, takdir etmek kalıyor ki o da bu sürecin bir parçası.  Uranüs’ün son dönemecine girdiği Koç burcu yolculuğu (2010’dan beri Koç burcundaydı) dünya üzerinde ki tüm topluluklarda bilinç değişikliği yapmaya devam ediyor.

Saflık, Koç burcunun taşıdığı en yüksek dereceli enerjidir. Koç nadiren hesaplar veya görmemezlikten gelir.
Acil durumlara karşı otomatik yanıt verme mekanizmasını çalıştırır ve anında işlevsel çözümleri bulur. Işık hızı hareketleri… eğer ki sen karşısında ağır kalırsan hiç hoş olmayabilir, sabırsızdır, o zaman onunla eğlenceyi unut !

Kırmızı onların rengidir. Onların yiğitlik hikayeleri vardır, kahramandırlar, kırmızı hareket ve yüksek enerjidir… 
Kızıl gezegen Mars bu burcun yöneticisi. Bazen savaşa davet eder, bazen yoğun tutkulu bir aşka.

Yarışmak, savaşmak onun doğasında var, arabaları, “bu yolların ustasıyım , gözlerinin hastasıyım“yazılı kamyonları kırmızıdır.

Yarışmak onlar için bir tutkudur asla kumar değil. Bazen sadece çok hızlı hareket edip, düşünmüyorlar, bu başlarına dert oluyor.
Bazen yaptıkları çok memnunluk verici adeta Hızır gibi yetişiyorlar.

İyi bir partner/eş yakalamanın zorluğunu seviyorlar. Bir araya gelmek için hayran olunmaya, güllere, güzel yerlere, bayılıyorlar. Her şey elde edilmiş bir duruma geldiğinde ise maçı bitirir gibi aşk mücadelesini de sona erdiriyorlar. Onu elde tutmak için sürekli yüksek enerjiye ihtiyaç var, tansiyonu, heyecanı, rekabeti büyük olan maç gibi.

Kendi işinin patronu olmak, kendi iş planını ve çalışma saatlerini belirlemek, iş yaşamında onların başarılı olması için yüksek motivasyondur. Rutin olmayan, çok farklı zorlukları olan işlerde çalışabilirler. Koç yenilikçidir, yenilik denemeyi sever. Yeni insanları sever, yatırım ortağı olmak, onları mutlu eder.  Onlar müthiş satış elemanlarıdır. Silahlar, kılıçlar, bıçaklar, dövüş sporları onlara büyüleyici gelir. Liderlik etme cesaretleri çok yüksektir. Bazen onları ateşin ön tarafında çalışırken de bulabilirsiniz, cam üfleme sanatçısı olabilirler ya da demir ustası. Çok hareketliler, spor ve dans onların hayatında olmazsa olmazı, oturmak ise onları delirtebilir. Onlar için meditasyon ritüelleri bile hafif yürüyüş modunda olmalı, asla oturarak değil !

Sarışın veya kızıl saçlı olabilirler. Fırtınalı ve göz kamaştırıcı. Taze, saf, masum. 

Güçlü bir bedene sahiptirler. Çok iyi okuyucu oldukları, çok iyi TV seyircisi ya da yemek için masa başında saatlerini harcayan birisi olduğu söylenemez ama her tür spor dalını denemiş ve onun yapmak için çalışmış olduğu söylenebilir. Kazalar, kesikler, yara izleri özellikle baş bölgesinde adeta onlara mahsustur. Baş ağrıları, uzun yolculuklarda isilik, kaşıntılar, yorucu idman sonrası her yerinin et kesiği gibi ağrıması onlara özgü serzenişlerdir.

Hoş, şık şapkaları severler, kim bilir belki o da zihni mutlu tutmak içindir.

Koçlar elimde olsa senin için yapamayacağım hiç bir şey yok diyebilenlerdendir, Karşısındakinin güçlü olmasını isterler, onu ateşlerler, kendi ayakları üzerinde duranları severler.

Yılın bu zamanında hayat tohumları kıvılcımlanıp, patlıyor, özgürce topraktan başını çıkarıp kendini gösteriyor. Hayatın ruhunu tutku ile bize hatırlatıyor.

Onlar aşk için aşık oluyorlar, kalben seviyorlar.
Onlar kızıl, sıcak bir alev, ruhlarının saf beyaz ışığı ile pembeye (aşka) düşünüyorlar.


Koç burcu olan bestekâr Kayahan’ın nefis bir şarkısı ve sözlerinde koç burcunun temaları gizli, tesadüf müdür ? yoksa planlı mı ? bilinmez !?

Kızıl siyah bulutlar sevdadır bu dediğim
Anlatsam anlamazlar boşver
Kızıl siyah bulutlar sevdadır bu dediğim
Aklımdan keskin bıçak sevdadır …                Ruhu şad olsun.



Yıldız Gönüllü 26 Mart 2017  22:00 pm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder