10 Ocak 2017 Salı

YENGEÇ DOLUNAYI



12 Ocak 2017  İstanbul  14.34  pm - Dolunay 22°27' Yengeç Burcunda Doğacak

Yeni yılın ilk göksel olayı Yengeç Dolunayı. Reklamcıların tanıtım amaçlı yaptıkları “teaser”lar misali bu yıl nelerle karşı karşıya kalacağımızın adeta bir ön izlemesi.

Son derece duygusal olan Yengeç burcu  ; ev, aile, yuva, yaşadığın vatan toprağı, beslenme, koruyup/kollama ve geçmişle ilgili konuları temsil eder. Bu dolunayın etkileri de bu başlıklardan biri veya bir kaçı etrafında dönebilir.

Haritada ilk göze çarpan 2 karşıt + 4 kareden oluşan “büyük çapraz” açı kalıbı ki bu dolunayı son derece yoğun, zor ve etkileyici yapma potansiyeline sahip. Uranüs’ün içinde olduğu göstergeler genelde beklenmedik olayları beraberinde getirebiliyor.

Bu güçlü enerji sıkışmasının gerginlik üreten ve ani olayları başlatan bir yönü var, baskı yaratan ve kısıtlayan koşullar 4 koldan yüksek basınç yaratırken beklenmedik bir durum bu basıncın bir yerden zorlayıp, yol bulup tamamen boşalmasını da sağlayabilir.

Biri size ne yapacağınızı ve nasıl davranacağınızı söylerse ve bu adeta meydan okumak gibi bir tavır içinde olursa bu durum elbette ki bir mücadeleyi gerektirir hatta toy, çocukça tavırlar içindeyse bu durumda seviye yerlere düşmeden o tartışmadan kurtulmak da gerekecektir.

Duygusal patlamaların tetiklenmesi, geçmiş konuların tekrar tezahürü, güvenlik, biraz daha kişisele indirgersek aile hayatımızda ki bazı konular bu süreçte doruk noktasına ulaşabilir belki bardağı taşıran son damla da düşmüş olabilir. Şişkin ego, aşırı özgüven, aşırı yük altına girmek, beklentilere ve kurallara meydan okumak, provokasyonlar, yükümlülük, kurallar ve kısıtlamalara hoşgörüsüz davranmak, tehlike ve tehditleri de beraberinde getirebilir. İç işleri ve yurt güvenliği dolunayın en sivrilen konusu olabilir.

Bu “büyük çapraz” göstergesinde duygularımız üzerinde hiçbir kontrole sahip değiliz ve dürtüler üzerinden hareket ediyoruz.

Dış gezegenlerin güçlü pozisyon almaları & aktif olmaları olayları kişiselleştirmekten ziyade toplumsal ve daha geniş olarak düşünmeye sevk ediyor dünyanın tümünü ilgilendiren konuları ve dünyanın birden fazla köşesinden gelecek beklenmedik olayları işaret edebilir.

Yengeç dolunayı (dişi) özellikle kadın vurgusunu öne çıkarıyor, toplumumuzda ya da dünyanın her hangi bir yerinde ki toplumda, bir kadın çıkıp hiç beklenmedik bir hareketle devam edip giden sorunlara karşı ciddi bir aksiyon alabilir, konuşma yapabilir bu bir dalga gibi hızlıca yayılabilir… Evinizde, ailenizde, işyerinizde ve hatta dünyanın bir köşesinde değişiklik yapma gücüne sahip kadınları hafife almamak lazım.

Kiron  Mars ile kavuşuyor ve Satürn ile sert temasta ;
Bu dönem önünüzde ki konular her ne ise nerelerden zarar gördüğünüzü bilmek, tetik noktalarını tespit etmek, size havlu attırmak yerine, hepsini etkili bir şekilde yönetme kabiliyeti verir.

Venüs ve Neptün Balık burcunda yan yana duruyorlar ;Venüs Balık burcunda güçlüdür ve öte yandan Neptün kendi mekanındadır ve rahattır, ayrıca Neptün Venüs’ün yüksek oktavıdır. Bu süreçte yaşanan olayların getirdiği gerginlik sebebiyle kendinize koruyucu sınırlar koysanız bile derin bir merhamet duygusu bazı durumların üzerine çıkabilir.

Dolunayın Sabian Sembol ifadelerine gelince ;

AY  - 22° YENGEÇ 27'  : ” Bir çalışma grubu ya da edebiyat derneği toplantısı “  :  Ortak bir fikir için birleşmiş bir grup insan takdir, aynı zamanda da sıkı eleştiri ile karşılanması beklenen konuları görüşmek üzere toplanabilir.

Bu sembol Kıbrıs müzakerelerinin yapıldığı bu günlerde duruma uygun bir şekilde denk geldi. Birçok ülkenin ve onlara ait medya gruplarının da gözünü ve kulağını bu noktaya çevirmesine de sebep olabilir.

Öte yandan kendi vatanımızda da bu ana kadar biriken çok fazla konu var ve hepsi üst üste geliyor bunlar belki devletin en üst kademesinde ve muhalefetin en üst kademesinde ki kişiler ile bir yazın grubunun -gazetecilerin soru sorması veya akademisyen, toplumbilimcilerin, hukukçuların soru aktarmaları ve durumları kritike etmeleri ile hem olan biten anlaşılmaya çalışılır hem de medya üzerinden halkın bilgilenmesi ve ne ile karşı karşı ya kalacağı açık edilir.


GÜNEŞ - 22°OĞLAK 27' :  “Savaşta Cesareti için iki ödül alan Asker Kıbrıs barış görüşmeleri düşünülürse yine masaya getirilen konuların önemlilik dereceleri değişkenlik gösterebilir. Ancak burada önemli olan verilen emek ve güvendir. Yaptıklarınız insanlara sadece başarmış gibi görünmeyecek herkesin yararına samimiyetle yapılanlar takdir de görecektir. Sonuç ister başarı - ister başarısızlık olsun 2 toplum adına atılan bunca girişim gerçekten ödüldür. Bu ödülün biri Güney için  - diğeri Kuzey için.

Kendi anayurdumuzda ise; Güvenlik & huzuru bozanlarla mücadele ve alınan sonuçlar- adil denge anlayışı ile yaptığınız demokratik eylemler… bu 2 konuda  ödül var mı?  Her şey son derece memnunluk verici mi?-değil mi?  Başarılı mı? - değil mi?


Yılın büyük kısmında neler nabız attıracak bunun göstergesi olan duygusal, hassas bir dolunay ama yılın çok başındayız tüm konuları ele alma şansımız olabilir. Yılı yarılayıp-geçtiğimizde  Anavatan da ki konular hakkında ödül var mı ? -  yok mu ?  öğrenebiliriz.


Yıldız Gönüllü
10 Ocak 2017  21:00pm












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder