7 Ocak 2017 Cumartesi

2017 - YENİ YILA GENEL BAKIŞ


Geride bıraktığımız yıl oldukça zorluydu. Politik arenada birçok hayal kırıklığı, dünya genelinde ki birçok halkın yaşanan olaylar sebebiyle kayıpları, huzursuzlukları ve belirsizlikleri devam edip gitti. Birçok ünlü, tanınmış ve popüler kişi de bu yaşama veda ederek aramızdan ayrıldılar. Maalesef astrolojik olarak da bu enerjiler 2017 yılında da devam edecek. Gezegenler bizim keyfi tanımlamalarımıza bakmaksızın olayları oluştururlar bu sebeple 2016’dan ayrılıp 2017 ye geçmek onlar için bir anlam ifade etmiyor.


Yeni Yıla; Jüpiter-Uranüs karşıtlığı ile girdik fakat girerken etkisi de azalmaya başlamıştı. (Bu açıyı ve ona bağlantılarını Siyasi-Politik-Ekonomik- İşlerin Seyri-Ulusal Güvenlik-Liderlerin Yüksek Arzuları konuları üzerinden tecrübe ettik/ediyoruz)  Jüpiter 6 Şubat da gerilemeye başlayacak ve yine bu karşıtlık enerjisinin yarattığı etki 3 Mart da tekrar tavan yapacak. Öte yandan aynı süreçte Venüs de pek rahat etmediği Koç burcunda yol alıyor olacak. Açıkçası bu dönemde, her türlü ikili ilişkilerde / kırık-dökük olmuş ilişkilerde, düzeltme çabasına girmek yanlış bir aksiyon olacaktır. Bu iki büyük gezegenin bir üçüncü sert karşılaşması ise bu yıl 28 Eylül civarında. Yarattığı etki bir anda parlayan şok edeci olaylar ki bunları düzeltmek için de aynı derecede geri dönüşler ve çareler bulmak gerekecektir. İnsanlar zor zamanlarda daha aktif  ve iyi düşünüp, çıkış yolları ve çareler yaratabilirler ve zihin antrenmanları için belki bu karşıtlık faydalı olabilir.

Jüpiter bu yıl Plüton ile de 2 kez alengirli görünüm içinde olacak  ilki 30 Mart civarı diğeri ise 4 Ağustos ; Bu iki gezegenin güçlü görünümleri dağları yerinden oynatır. Fakat birbirlerine sert açı ile temas ediyorlar. Jüpiter çok kolay ve hızlı bir şekilde çıkış yolu bulayım derken Plüton yoğun ve sahiplenici etkiler yaratarak, hızlı hareketleri ve düşünmeden alınan aksiyonları yerinde bulmuyor. Hayatınızda ki her şeyi değiştirmek için deli gibi özlem duyuyorsanız - hatta sadece bir veya iki ciddi durum varsa - planlarınızı bırakmanız gerekmez, ancak yapmadan önce tüm seçeneklerinizi incelemek iyi olacaktır bu da süreci yavaşlatır.
Jüpiter ve Plüton’un ilişkisi Karmik bir göstergeye sahip – geçmişte emek verdiği şeyin karşılığını göremeyenler- hak ettiği yere gelemeyenler- liyakat esasından yararlanamayanlar- bu vakit ilahi adaletin sayesinde ödülüne, verdiği emeğin karşılığına erişeceklerdir. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.


Satürn bu yılda Yay burcunda yol almaya devam edecek ve Uranüs ile iki kez iyi yönde temas edecek. Bu iki gezegen birbirleriyle tamamen zıt özellikler içinde olsa da yaptıkları uyumlu açılar ve her ikisinin de ateş elementli burçlarda yol alması kişisel veya mesleki hayatımız üzerinde güçlü ve pozitif etki bırakacak ve fırsatlarla bizi karşılaştıracaktır. 19 Mayıs ve 11 Kasım hayatınızı sihirli bir şekilde geliştirmenize yardımcı olacak dikkat çekici bilgilere sahip olabilirsiniz. Yeni kapılar önünüze açılabilir.



Yılın çoğunda vurgu, statükoyu değiştirmek ve hem kişisel hem de daha geniş dünyada istediğimizi elde etmek olacaktır. Bu verimli olabilir, ancak hayatın ruhsal yanını da dahil etmedikçe anlamsızdır. Beş büyük gezegen oyuncudan sadece bir tanesi Su da (Neptün Balık da), biri de Toprak burcunda (Plüton Oğlak da) bu yüzden, hepimiz doğal dünyayla olan ilişkimizi ve kendi manevi tarafımızı beslemek için bilinçli çaba göstermeliyiz. Şehrin kalbinde yaşarken bile, doğayla, belki kırsalda ya da deniz kenarında yaşayan şanslılardan iseniz, buralarda vakit geçirmek için çaba harcamaya değer. Tüm koşuşturmanın yanında hayatın tadını çıkarmanın ne kadar rahatlatıcı olabileceği size şaşırtıcı derecede iyi gelecektir.

Jüpiter Ekim ayında Akrep burcuna, Satürn ise Aralık’ın sonunda Oğlak burcuna geçecek.


Bu yılın Tutulmaları  ;

Yavaş yavaş Balık-Başak aksında ki tutulmalara veda ediyoruz. Artık Aslan-Kova hattında tutulmalar olacak.
Bununla bağlantılı olarak Kaderin düğümleri olan -Ay düğümleri de Aslan-Kova hattında olacak – 10 Mayıs itibari ile Kuzey düğüm Aslan Burcunda Güney Düğüm Kova burcunda yer alacak.

Engeller, bize kendi gücümüz ve cesaretimizi görmek için stratejik olarak yerleştirilmiş olabilir. Bu yolculukta epey bir çalışma gerektirecektir ama her şeyi yapmaya değer.

Kuzey düğüm Aslan, diğer insanların fikir ve düşüncelerine bağımlı kılan bir ruhu açığa çıkarırken, gruplar arasında hala ortak çıkarlar paylaşmaya doğru itilim hissettirmekte ve birleşik hedefler gerçekleştirmeye eğilim gösteriyor. Güney düğüm Kova ise; Bu bağlı olduğumuz gruplar ve birlikler bazen bizi hayal kırıklığına uğratabilir,  bu sebeple tek başına kendi ayakları üzerinde durmaya yöneltiyor, ayrılmak acıtıyor belki ama kendi iradesi ve cesareti, kendi kimliğini geliştirme de yardımcı oluyor. Temsil ettiği topluluğun görüşünden ziyade kendi görüşünü belirlemek yani takipçi olmak yerine lider olmayı seçmek bu iki düğüm arasında gidip-gelen enerjilerden olacaktır. 

Avrupa birliğinden bu yıl ve önümüzde ki yıl kaç ülke ayrılacak?  Ya da bu birliğe üye olup-olmamak adına kaç ülke bunu kendi nazarında tartışma konusu yapıp uzun uzadıya konuşacak?


Bu yılın ilk tutulmaları Şubat 2017 de ;

11 Şubat 2017   22°ASLAN 28' Ay Tutulması

Ay 22°Aslan-  Jüpiter 23°Terazi- Satürn 25° Yay- Uranüs 21°Koç tüm  bu gezegenler birbirine yakın derecelerde bağlanırken Venüs ve Mars da o vakitler Koç burcunda yol alıyor olacak… Bir anda patlak veren olayları, şok sarsıntıları, bir anda alevlenen ve sonra uçup giden olguları gösterebilir. Tutulma bizim bir sonraki adımı atmamız için gereken desteği verecektir. İlişkilerde duygusal açlığı teşvik ederken fiziksel arzuyu maksimum noktaya çıkarabilir. Günlük/gündelik işler ve sorumluluklarda bile bu güçlü kozmik etki hızımızı ve üretkenliğimizi 2 katına çıkarabilir. Bununla birlikte ifade edilmemiş öfke ve kızgınlıkları içinde barındıran ilişkiler de ise bazı değişikliklere gidilebilir. Bu dolunayın patlayıcı doğası duyguları tamamen yüzeye çıkaracaktır. Dolunaylar sonlanmaları temsil eder bu nedenle eski ve sağlıksız olan her şey bu dönemde karşımıza gelebilir değerlendirilmek veya dönüşmek üzere…

26 Şubat 2017  8° BALIK 12' Halkalı Güneş Tutulması

Bu tutulma Neptün’e yakın bir konumda ve tutulma Güney Ay düğümü tarafına düşüyor.
Dine, maneviyata ve birlik arzusuna olan ilgiyi teşvik edecektir ve kendi bireysel varlıklarımızdan daha büyük bir şeyin parçası olduğumuzu anlamaya yönelik idrak oluşacaktır.

Yine tutulmanın yapısı birine veya bir şeye bağlanmak, sıkı sıkıya sarılmak adeta ona tapmak sonucunda uğranılacak hayal kırıklıklarını ve ciddi kayıpları söylemekte. Mars ve Uranüs’ün bu tutulmada birbirlerine çok yakın durmaları, insanların o anki atmosferde HEMEN CEVAP bekliyoruz, DERHAL !  söylemlerini açığa çıkarabilir.
Tahmin edileceği üzere duygusal ve hassas konular oluşabilir ve bunlar büyük tehlike de arz edebilir. Kendi hayatınızda birisinin sizi hayal kırıklığına uğrattığını ve mutluluğunuzu elinden alıp ona kast ettiğini görürseniz, onu hayatınızda tutmak yerine, bırakmak en iyisidir. Bu Tutulma geleceğinizi planlamak yeni tohumlar ekmenin faydalı olabileceğini de söylemekte.


Bu yılın ikinci yarısında ki tutulmalar Ağustos ayında ;

7 Ağustos 2017  15°Kova 25' Ay Tutulması ;

Bu tutulma hem mesleki hem de özel yaşamlarınızda cesur hamleleri teşvik edecektir. Kova burcu insancıl hareketleri temsil eder ve düşüncesi ise ailen için, komşuların için, mahallen için ve ülken için neleri daha iyi yapabilirsin ? en iyisini araştırır ve onun peşinde koşar. Kova burcunun bu yapısı adeta “ Zor Aşk” ifadesine uygundur. Bu tutulmada birinin iyiliği için ona HAYIR diyebilirsiniz.

 21 Ağustos 2017  28° ASLAN 52' Tam Güneş Tutulması ;

Şubat ayında ki Ay tutulmasının yankı bulacağı bir tutulma.Bu iyi ya yada kötü kullanılabilecek güçlü Ateş enerjisi akışını sağlayacaktır.Sizi gerçekten mutlu edecek ne ? yeni bir araba mı ? yoksa hayallerinizi süsleyen bir yerde hoş bir akşam yemeği mi? onunla temasa geçmek için iyi bir enerji,  güzel vakit geçirmek için iyi bir süreç!  Önemli olan kendi özünüzde mutlu olmak. (Aslında kendi derinin altında mutlu olmak ifadesi tam yerinde bir deyim) bu süreçte iç görü yeteneğiniz sayesinde bu güçlü enerjinin getireceği olayları o vakit nasıl yönlendireceğinizi de iyi bilebilirsiniz. Ve geçen Şubat’17 de birine veya bir şeye  veda ettiyseniz şimdi hareketlerinizde gerçekten özgür olabilir ve atacağınız adımlar sizi şimdi mutlu edebilir.



2017’nin sonunda ne eğlence ne de kafa dağıtacak bir şey, iş dünyası - iş konuları aktif olacak daha az sosyalleşme ama daha çok yapılacak şeyleri bitirme derdi ve uğraşısı. Her adım başka bir şeye yol açacak ve bunlar çoğalacak, hızlanacak ve bu tempoya alışık olmaya başlayacağız.


Bitirirken,

İyi olun, iyilik sizi bulsun, kötülerden kurtulun, şer olan önünüzden çekilsin, yeni kapılarınız açılsın, yeni insanlarla karşılaşın, bolluk bereketiniz olsun, hayra karşı yaptığınız tüm işleriniz size katlı-misli geri dönsün.


Yıldız Gönüllü
8 Ocak 2017 15:00



Görseller :  (1) “Dünyanın Kapıları”

                   (2) Validebağ Korusu – Bu koru 1.inci derece sit alan ve korunması gerekirken ne büyük hazindir ki #Besiktaspatlaması sonrası ilan edilen "yas" günü imara açılmıştır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder