29 Aralık 2016 Perşembe

YENİAY OĞLAK BURCUNDA – YENİ YIL KARARLARI




İkinci Bölüm


Yeniay 29 Aralık 2016 İstanbul saatiyle 09:53 am 7°59' Oğlak Burcunda doğdu. (+12 gün etkili)

Oğlak burcunda ki YENİAY mantıklı, pratik, maddi ve aynı zamanda hedefleri belirmeye odaklı ve bundan sorumlu bir atmosfer yaratacaktır.
Ay Oğlak burcuna girdiğinde doğası gereği duygular biraz arka plana atılır neyi başarmak istiyorsanız o konuda ciddi hesaplamalar yapabilir, harekete geçmeden evvel mantıksal değerlendirmede bulunabilirsiniz. Yeniaylar inisiyatif almanın ve yeni başlangıçlar yapmanın zamanıdır. Oğlak yeniayında atılan tohumlar maddi olarak ödül verecektir.


Geri Giden Merkür Yeniay’a çok yakın konumda bu zamanı yavaşlatır, metodik çalışma yapmanız gerekebilir ve işleyiş biraz ağır olacaktır. Eğer geleceğe dair plan, program, bütçe ve kararlar alma eylemi içindeyseniz Mars ve Güney Ay düğümü Yeniay ile etkileşimde ; gerçekçi olup planınızın hatalı, bozuk ve sorunlu kısmını bırakmanız gerektiğini söylemekte.

Plüton da Yeniaya bağlantıda - Bazılarımız hayatlarında uzun vadeli derin değişiklikler yapabilir. Bu doğum haritanızda ki transit Plüton’un yerleşimi ile ilgili konular üzerine olacaktır, dış gezegenler ağır yol alırlar ama yaptıkları değişimler hayatınızda çok önemli yer tutar.

Yeniay haritasında Uranüs düzelmek üzere istasyonda ; Beklenmedik olayların gezegeni Uranüs, Temmuz 2016’dan beri geriliyordu ve yeniayın doğması ile beraber ileri harekete geçecek, geri dönüp baktığımızda bu tarihte (Temmuz 2016) kendi ülkemizde darbe eyleminin olması, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma kararı, Amerika’nın politik arenasında ki beklenmedik, ihtimal verilmeyen – radikal değişim sinyalleri… akla gelenler arasında ilk sıralara oturabilir. Nisan 2017 tarihine geldiğimizde Uranüs, gerilemeye başladığı noktaya ulaşacak ve yapılan tüm eylemlerin nihai sonuçları bu tarihte görülebilecek.

Yıl biterken doğan yeni bir ay ile 2017 yi karşılamaya hazırlanıyoruz, herkesin yeni yıl için hedefleri var ve herkes nasıl bir enerji ve atmosfer bizi yeni yıla taşıyacak bunu çözmeye çalışıyor.

Mars Güney Düğüm kavuşumu ve Yeniaya bağlantısı; Karşımıza çıkacak olan her şeyin kontrolünü elimizde tutamayabiliriz ama başımıza gelenin üstesinden nasıl geleceğimizi bilebiliriz. Bu evrenin güçlü yaratıcısı kendisini bize çok iyi hatırlatacak.

Neptün, maneviyat gezegeni yüksek bilinçlilik ve koşulsuz sevginin peşinde bu yeniayda Mars ile yan yana durup çok aktif olacak. Mars içe dönüp oradaki alevi ve güçlü sezgileri ortaya çıkaracak. Bu sebeple bu ay içgüdülerinizi ve sezgilerinizi dinleyin, ruhsal ve ilahi yardımların olabileceği mistik bir ay olabilir.

Merkür gerilemesi; yeni bilgilerin veya gizli kalmış gerçeklerin ve sırların açığa çıkmasına vesile olabilir.
Tüm dünyayı ele alıp baktığımızda da hükümetlerin gizli sırları,ustaca  kontrol edilmiş bazı sonuçların ve  mahrem /gizli görüşmelerinin açığa çıkması, gizli oturumu yönetenlerin sekreterleri veya özel kalemlerinin bunları açık etmesi, gizli ajanların ortaya çıkması, şüpheler, daha evvelden oluşturulmuş özel komitelerin ortaya çıkması yada açık edilmesi şeklinde tezahür edebilir.

Yeniayın Sabian Sembolü : 7°OĞLAK 59'  “Evde ki kuşlar mutlulukla şarkı söylüyorlar.”

Bu sembolü 2 farklı şekilde değerlendirmem gerekirse ;

Yeni yılı karşılarken, arkadaşlarınız, aileniz, komşularınız veya yakınlarınızla bir araya gelip sıcak ve samimi bir atmosfer yaratabilirsiniz. Yeniay nazik ve oldukça hassas bir doğaya sahip. Belki sıradan, hiç tanımadığınız insanlarla bile bir araya gelip bir eğlence de ortak frekans yakalayabilirsiniz.

Bedenimiz bizim evimiz ise içinde ki ruhlar da ötüşen kuşlar, insanların ruhu birbirini severse, orada neşe, muhabbet ve sohbet kendiliğinden oluşur. Siz ister uzun süreli tanış olun, ister kısa fark etmez.

Kuşlar bazen bir harmoni ile ses çıkarırken bazen de gürültücü olabilirler (Sığırcıklar gibi) Uranüs, Yeniay haritasında istasyonda ve ileriye doğru hareket etmek için hazırlanıyor, bu da sürprizleri, şokları, kazaları, yer değiştirmeleri, beklenmedik hareketleri, ses getiren olayları-durumları, ani ayrılıkları ve başkaldırıları gösterebilir.




Bu sembole ait etkileyici kelimeler ise adeta  Yeni Yıl dilekleri gibi - öyle de olsun
Neşelenin, güzel paylaşımlarınız olsun, müzik olsun, şarkı söyleyin, hayata olumlu tarafından bakın, pozitif düşünün, hayatın bazen ödüllendirici tarafları olabileceğine inanın, güzellikleri görün ve bunları herkesle paylaşın.

Yeniyılda görüşmek üzere ....

Yıldız Gönüllü
29 Aralık 2016,  20:00pm






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder