29 Aralık 2016 Perşembe

OĞLAKLARIN ZAMANI


Birinci Bölüm


Doğum haritası- 360 °lik çemberde ki en tepe noktası – 10ncu ev- ona aittir, gelinebilecek zirvedir aynı zamanda buradan sonra iniş de başlar, aslında bu döngünün bir parçasıdır. Kazanımlarımız, değerlendirmelerimiz, incelemelerimiz bazen zirvede bir nefes alıp sonra ne olacak diye merak edişlerimiz… Ulaştığımız bu zirve noktasında başarılarımız bizi değiştirir, yeni bir seviyeye getirir hatta evrimleştirir.

Oğlak burcu zamanı  yılın aslında hem sonunu hem de başlangıcını müjdeler. En uzun gece, derin uyku, besinler yazda ki kadar çeşitli değil ve her şey yavaş büyümeye endeksli, bir güzel ışık, nefis bir hava gördüğümüzde sanki yıllarca muhtaç kalmışız gibi yılın bu zamanında dışarılara dökülürüz.
Uzun kış gecelerinde gelenekler canlı tutulur, hatıralar, geçmiş tarih hatırlanır.

Yılın sonuna geldiğimizde başarı veya başarısızlığımızı kabul eder, verimli geçtiyse diğerleri ile ödülümüzü paylaşır, onları teşvik ederiz, ilişkilerimizi yenileriz. Akıllıca düşünür, yeni olanakların gelmesini bekleriz.

Oğlaklar geçmişte ki şeyleri yazar, yeniler, günceller, yeniden dönüştürür, tıpkı tarih yazarları, arkeologlar, müteahhitler, inşaat mühendisleri gibi  ya da vintage ürünleri günümüze uyarlayan modadan anlayan stil danışmanları – bir dönemi yansıtan sanat yönetmenleri gibi.

Yeni yasalar ve düzenlemeler yılın bu zamanında tanıtılır ve yürürlüğe girer, kariyer yönlendirmeleri/ yeni iş başlangıçları ve yapılacak reformların düğmesine bu zamanda basılır.

Onlar iyi bir yöneticidir, sizi bulunduğunuz pozisyondan daha yukarıya çekmenin yollarını, tehlikeli ve riskli durumlar varsa bunlardan nasıl dönebileceğinizi gösterir. Bazen gidilecek yolun pürüzlü ve zorlu olduğu bilinir ama onlar zorluklara sabırla dayanıklılık göstererek o yola çıkarlar.

Babalık Oğlak burcunun en büyük onur ve testlerindendir. Çocuklarını yüksek standartlarla donatmanın doğru dengesini bulmak, kişisel kapasitelerini ortaya çıkarmak için bazen sert durup gizli sevgi veya dolaylı yollardan övgüleri ile karşılık verirler. Onlara sabır gösterir ve zamanı geldiğinde ise kendi yollarında gitmeleri için izin verirler. Oğlak toprak burcudur, ilim-bilgelik akla gelir, okuduğu okul ile paralel iş yapmak onlar için en mantıklısıdır. Başarısızlık durumunda neyin işe yaramadığını bulmak ise onların en iyi uzmanlık alanı.

 Oğlaklar sağlam adımlarla yürümeyi severler… Bu burç sahip olduğumuz ve bizi çevreleyen cildimizi yönetir, sıcaklığı, rüzgarın ne yönden ve ne şiddetle estiği, bizi nasıl etkilediği, bir fırtına olacak ve önlemini alacaksak, bunun uyarısını yapan mükemmel bir barometredir.

İyi bir iş adamı/iş kadınıdırlar. Karşısına gelen kişinin niyetini anlar, soğuk mu, sıcak mı, samimi mi değil mi? bunu çözerler, bu sebeple anlaşma –sözleşme yapmaya uygun kişiyi, sözünde duracak kişiyi iyi tanırlar.

Oğlak burcu Karmik bir burçtur. Günlük hayat ve iş hayatında görevlerini yerine getirirken uhrevi olgulara yatkınlığı, maneviyata besledikleri aşk yadsınamaz. Aydınlanma yolunda adeta ruhları da çalıştıran bir görev üstlenirler. Belki ibadete çağırarak belki iyi insan olma yolunda teşvik ederek.

Oğlak burcu dizleri yönetir... Kemiklerdir bizi dik tutan, nereye gideceğimizi ve nasıl adım atacağımızı yönlendiren, onların kurallarıdır bedenimizi yöneten.
Her şey zorlu bir duruma girdiğinde diz çöktürür, bize dua ettirir, zorlu virajı atlattığımızda bizi yürütür…

Genç bir Oğlak burcunun hayatının baharında kendi mezarını/kabristanını alması sizi şaşırtmasın onlar ölümün hakikatini yaşamdan çok daha iyi bilirler.

Oğlak burcu yılın en karanlık zamanı olabilir ama sizler kalplerimizde yanan bir ışıksınız... Tüm Oğlakların doğum günleri kutlu olsun.


Yıldız Gönüllü

29 Aralık 2016, 18:50 pm 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder