21 Aralık 2016 Çarşamba

KIŞ GÜNDÖNÜMÜ

  




Üzülme! Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür. Mevlana








Çarşamba günü -21 ARALIK 2016- Ankara’ya göre 13:44:08  pm  - Güneş Oğlak burcuna girdi. 

( Oğlak Burcuna Giriş Haritası- 3 Aylık Periyot  )


Gündönümünün genel atmosferik etkileri ;



Kış gündönümü haritasında Merkür’ün gerilemeye başladığını görmekteyiz. Bahar ekinoksuna kadar (21 Mart 2017 Koç burcu Girişine kadar) bazı durumlar, konular ve olaylar bakımından bir erteleme, uzun vadeye yayılacak olgular ve bazı durumların kararlarının hemen verilmesi yerine ötelenmesi veya biraz daha uzatılması söz konusu olabilir.  Örneğin : OHAL’in devlet tarafından 3 ay daha uzatılma ihtimali gibi.

Harita da Ay son dördün evresinde yani küçülen ay durumuna doğru ilerliyor, kapanıp/ kararıyor. Bu noktada ışık hüzmesinin geldiği yere bakmak lazım, sızıntı nerede ? Nerelerden gelen kaçaklardan zarar görüyoruz ?  Hangi delik/boşluktan içeri hala ışık girmekte ? onları tamamen ortadan kaldırmak için bir çaba bu periyotta gerekecektir.

Öte yandan devam edip gelen süreçte size yardım eden, ortak olan partner varsa ve bu işleyişte artık yardımınız birbirinize dokunmuyorsa, fikren, çıkarlar veya başka sebeplerden dolayı birbirinizle ters düştüyseniz, yollarınızı bu zaman diliminde ayırabilirsiniz.

Eğer bağlantılar ve faaliyetlerinizi desteklenmesi ve ileriye doğru ilerleme kaydedecek insanlar, yeni ilişkiler veya sizinle ortak paydada birleşebilecek partner/yardımcılar isterseniz haritada Ay “Sosyal Terazi Burcunda” yer alıyor; yeni ilişkileri bu öncü burç destekleyecektir. Buna ilaveten Venüs Kova burcunda ve Terazi de ki Jüpiter ile uyumlu görünümde yine bu da her türlü yeni ilişkiyi destekler nitelikte, yeni insanlar tanıma, dostluklar kurma ve büyük kurum/kuruluş/birlikler/dernekler üzerinden bağlantılar ve yardımlar almak için gayet iyi bir gösterge. Küresel konulara çözümler getirmek için bir araya toplanmak ve fikirleri paylaşmak adına da bu üç ay iyi bir fırsat olabilir.

Toplumsal anlamda Ay birbirine bağlanıp-kenetlenmeyi, iyilik ve güzelliğin peşinde olmayı söylüyor.

Haritada Güçlü T kare formu mevcut ; Koç da ki Uranüs ile Terazide ki Jüpiter karşıt açı yaparken Plüton ve Geri Giden Merkür onları dik açı ile kesiyor.
En iyi ihtimal ile üretken, aktif reformlar gerçekleştirmeye, en kötü ihtimalle de radikal aktif değişimler ve bunlar için sert muhafazakar tavırlarla açık tartışmaların olabileceğini söylemekte. Yoğun, kaotik tartışma girişimleri olabilir.
Toplumsal sorunların ve gerçeklerin tartışılması ve soruşturulması yoğunlaşacak ve mevcut ideolojileri ve sistemleri gözden geçirme arzusu belirecektir. Merkür gerilerken altta yatan sorunların, geçmişte çözülmesi gereken hataların,  ortaya çıkabileceğini de ifade etmek isterim.
Anayasa değişikliği meselesinde gerçekten temel haklar, özgürlük, hukuk ve yargının uluslar arası standartlar seviyesine getirilmesi ve eksik olan maddelerin bu ülke topraklarında yaşayan her vatandaşın hayrına olacak şekilde düzenlenmesini mi istiyoruz ? yoksa başka bir şeyin peşinde miyiz? Bu toprağın insanı olarak bunu iyi düşünmek gerekliliğine bu gösterge vurgu yapmakta, bazı şeyler hızlıca geçilmemeli. Tartıp/ölçmeli/ bir balans tutturmalıyız. İyi bir eylem gerçekleştirmek istiyorsanız, becerikli, dengeli, işe yarar bir görünüme de ulaşmanız gerekir.

Şans Noktası-Plüton –Merkür Oğlak’ da ; Düşünceleriniz ve bilinciniz şu anda “daha iyi veya daha kötü “ için son derece güçlüdür. Bu sebeple alacağınız kararlar ya sizi zarara uğratacak ya da bir şeylerin iyileşmesi için yardımcı olacaktır.  Eğer sizden bir seçim yapmanız isteniyorsa geleceğinizi ve çocuklarınızı düşünerek kararınızı verin.

Satürn ve Kiron arasında dikaçı ; Hayatını tamamlayamamış, yarım bırakıp gitmek zorunda kalmış, amaçlarını ve ideallerini gerçekleştirememiş kayıplarımız için derin üzüntüler ve hiç kabuk bağlamayacak yaralarımızın olduğunu söylemekte ve bu süreçte bu duyguları tekrar tekrar yaşayacak durumlarla karşılaşabiliriz.


Haritanın yükselen yöneticisi Mars Balık burcunda; Hareketli ve ateş enerjili Kızıl Gezegen, Balıkların sonsuzluk okyanusunda huzurlu değildir. Orada her şey çok geniş ve birbirine bağlıdır hal böyle olunca kiminle savaşacağını bilemez. Odaklanamaz.
Haritada Mars Güney Ay düğümüyle yakın pozisyonda duruyor, ani, çelişkili ve beklenmedik durumlar ortaya konacağı gibi, böylesi olgularla da karşılaşılabilir. (bu 3 aylık periyotta) Belki Mars Balık’ da nazikliğin altını bir nebze de olsa çizebilir ama inançları hedef gösteren kanlı saldırıları ve sözel olarak şiddet içeren ifadeleri ve hareketleri yine gündemimize taşıyacaktır.
Sulardan ve sıvılardan gelen zararlar bu süreçte yine önemli ve dikkat edilmesi gereken bir durum. Bunu ifade ederken sadece kendi ülkemizi değil tüm dünyayı içine alarak söylemek isterim, dünyanın öbür ucunda yaşanan bazı durumlara şahit olabilir, işitebilir ve haberlerini izleyebiliriz. (Sel ve doğal afetler, denizlerde kazalar, nükleer santrallerde çıkan sorunlar, gaz vb. kaçakların yarattığı beklenmedik olay ve tahribatlar, aşırı içkili olma ve trafikte riskli durumlar yaratma ve bunların zincirleme büyük kazalara sebebiyet vermesi… vs)

Güvenliğimiz bu 3 aylık periyotta son derece önemli, çok güçlü bir güvenlik sistemi oluşturmalıyız. Öyle bir duruma geldik ki hedef de ki oturan ördek misali hangi avcı nişan alsa 12’den vuracak. Bu tabiî ki insan psikolojisini çok etkileyen de bir durum güven eksikliği, korku, paranoya, sosyalleşmeden uzaklaşma, evine kapanma gibi (vs..vs) olguları beraberinde getirecektir.
Yüklerden kurtulmak lazım, geçen sonbahar periyodundan bu yana verilen vaatler ve sözler, olasılıklar, iç ve dış gerçekler, sonuçlar ve dahası… ne varsa, bunları alt alta sıralayın, yerine getirilen ve hayrınıza bir şey gördünüz mü ? eğer cevabınızın çoğu hayır ise o zaman yüklerden kurtulmak lazım.  

Kış döneminde; işlerin seyri, finans /para konuları ve özellikle güvenlik, güvenlik, güvenlik, güvenlik çok önemli gözükmekte.


Yıldız Gönüllü
21 Aralık 2016, 16:30pm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder