29 Kasım 2016 Salı

YAY Burcu Yeniayı


Bölüm 2

Yeniay 29 Kasım 2016 15:18 pm  7°42' YAY Burcunda doğdu.

Yay Yeniayı açısal görünümleri bakımından epeyce zorlayıcı, bulunduğu onluk Jüpiter’in temsili altında ve bunun zemine yayacağı enerjiler ; zihinsel ve fiziksel açıdan yetenekleri göstermeyi, hızlı reaksiyon almayı,yöneticilik vasıflarının altını çizmeyi,bilirkişinin yorumculuğunu,direk davranışları, eleştiriyi, bazı durumlarda kırıcı olabilecek eleştiriyi,şiddet eğilimini,alaycı ve hileli durumların altını çizebilir.
Felsefe ve farklı inanışlara karşı gösterilen tutum ve aleni hareketler, değişik, maceracı aksiyonlar, risk almak, tehlikeli eylemler, bu süreçte yine görülebilir. Seyahat etmek, fiziksel ve bedensel aktiviteler (spor müsabakaları) son derece önemli olabilir ve bu alanda yaşanılan olaylar yeniayın konu başlıkları arasına girecektir.

Yeniayın açılarına gelince;

Doğan yeniaya tam kavuşum görünümüyle Juno asteroiti eşlik ediyor. Kurulan veya kurulacak olan ortaklıklara işaret ediyor. Ayrıca öteden beri devam eden/var olan ilişkilerde ve ya ortaklı durumlarda, tıkanmış ve heyecan verici bir durum kalmamışsa ortamı alevlendirmek için ne yapılabilir ? Yine yeni bir kan, yeni bir enerji getirmek adına yapılacaklar neler olabilir ? Bu soruların cevapları ve yolları bu yeniay ile birlikte aranacaktır.

Yeniay, Kuzey-Güney Ay Düğümlerine dik açı da ; Astroloji de önemli bir yere sahip olan Ay Düğümlerinin insan hayatının zor zamanları ve dönüm noktalarında hep bir parmağı var ve onların hep derin etkilerini  görüyoruz… 
Yeniay haritasında ise dedikleri şu ; eğer bir şey biliyorsan/gerçeği biliyorsan, gerçekten yaşadığın her neyse ; İnkar Etme –Söyle.
Eğer çok çalışıyorsan ve bir molaya ihtiyacın varsa “Bu Molayı Al” sonrasında yeniden hayatını kurmak için bu boşluk sana yardımcı olacaktır.

1 Eylül 2016 Güneş Tutulması derecesine dik açı ile selam duran YAY Yeniayı, o tarihte başlayan sizi çevreleyen ne kadar karmaşa, dram, sis perdesinin altında kalmış durum ve konular varsa onlara ışık tutacak nitelikte olacaktır hatta bu Yeniayın, dolunaya kavuşma faslı – İkizler Dolunayı- olayları ve konuşulanları net belirleyici nitelikte olabilir.

Mars ve Jüpiter uyumlu açıda görünüm yaparken Satürn her ikisinin orta noktasında yer alarak destekçi pozisyonunda ;Terazide ki Jüpiter “yeni tanış” olacak insanları getirirken Yay da ki Satürn uzun tutulacak görüşmeleri, denge yaratmayı ve reformları teşvik etmeyi gösteriyor. Satürn ve Mars arasında ki uyum sahneye adeta yeni mücadele edecek araçları çıkarır gibi yeni bir çalışma ekibi, parlak vizyon sahibi uzmanlar, hızlı bir şekilde yeni yapılar ve iyileştirmeler koyup bir sonra ki aşamaya geçebilirler.Güzellik, iyileştirme, yapılması gerekenler için bir küçük ateşleme ve deneyimlerle birlikte ilerleme kaydedilebilir.

Jüpiter Plüton ile dik açı görünümünde ; Plüton soğuk ve sert olan gerçekleri yüzümüze vururken Terazide ki Jüpiter uzlaşıyı ve karar vermeden evvel bütün yönleri ile dinlemeyi  hatırlatıyor.

Haritada yine Venüs’ün Uranüs ve Jüpiter ile görünümü (dik açı) mevcut ; Aşk ve para işlerinde bu 3’lü pek yardım edecek gibi görünmüyor. Para için ortaklık kurmak ya da evlilik yapma isteği olabilir ama iyi bir karar olup olmadığı kesin oturulup düşünülmelidir. Bu açı aynı zamanda zenginliğin ve paranın insandan daha önemli olduğunun altını çiziyor. Sosyete denildiğinde akla gelen simalar ve yarattıkları kültürel olgu artık yerini başkalarına bırakabilir, yeni yüzler, parası olup kişiliği, kültürel ve eğitsel donanımı olmayan yüzler, yeni dönemin insanları arasına girebilir.

Merkür Yay burcunun son derecelerini arşınlarken Uranüs ile teması iyi- pürüzleri yumuşatmanın bir yolu bulunabilir. Yaratıcı teoriler ve fikirler ilham kaynağı olabilir. Birkaç hafta sonra Satürn’ün de Uranüs ile uyumlu bir görünüme gireceği düşünülürse - bu fikirlerin gerçeklik payına sahip olması ve uygulanabilir olması mümkün olacaktır.

Yeniayın Sabian Sembolüne Gelince ;

7° YAY 42’  :  Yerin Derinliklerinde Yeni Oluşumlar Form Alıp/Biçimleniyor.

Bazı durumlar gözle görülür şekilde değilde, derinden/yüzeyde görünmeden yol alıyor olabilir.

Hayatımızda yaptığımız her şey - olayları ele alış şeklimizden ve onlara verdiğimiz tepkiye kadar ve dahi onlar için aldığımız kararlarımız - karmaşık durumdaysa tüm bunlara adeta katmam katman inerek her bir adımın farkında olmamızın gerekliliğine işaret ediyor.

Psikoloji ve Astroloji derinde yatanı, bilinmeyeni yüzeye çıkarmaya ve bazı şeylerin farkına varmaya yardımcı birer araç olabilir. Derin bilgelik, bilgi donanımı, sezgiler, güçlü iç görüye sahip olunandan yardım almak yani sorunu yüzeye çıkarmak, onunla yüzleşmek çözümlemeye başlarken belki ilk adım olabilir.

Öte yandan bu sembolde anlatılmak istenen dünyanın tektoniği ve volkanizması, bunların belirgin bir şekilde artan aktiviteleri ve diğer sıcak noktalara da ilerlemesi mümkün olabilir.

Dünya ve bizler ortak alanı paylaşıyoruz o da yaşıyor varlığını sürdürüyor ve bizlerde onunla birlikte üzerinde yaşıyoruz haliyle ona olacak şeyler bize de olacak demektir.
Artık farkındalık ve idrak zamanı karmaşıklıktan uzaklaşarak -sadeleşerek- bu tektonik süreçleri rahatlatabiliriz.



Yıldız Gönüllü  29 Kasım 2016  22:45 pm 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder