29 Kasım 2016 Salı

YAYLARIN ZAMANI


Bölüm 1 

Yay burcu dendiğinde; gözlerinde ki pırıltı, bulaşıcı gülümsemesi & kahkahaları ve sportif görüntüsü akla gelir.

Safari yolculuğunda görebileceğiniz, büyük iri filler, güçlü geyikler, uzun yolculuklara adım atmış develer, uzakları görebilen zürafalar ve muhteşem atlar onlarla özdeşleşebilir.

Onların hiç bitmeyen yaşam sevinçleri vardır. Büyükannemin hikayelerinde çokça yer tutan “ köye gelen Çerçici (seyyar satıcı) onlara neşe ve sevinç getirirmiş, çocuklar alacakları şekerler, oyuncaklar ile mutlu olurken, büyükler eksiklerini giderir hem de çevre köy ve illerde ki havadisleri dinler ne olmuş ne bitmiş çerçiciden tüm olanları duyarlarmış “ ayrı bir renk, heyecan ve enerji… Yay enerjisi, hem maceracı, hem neşeli, hem de gelecekten haber veren, satışçı, gezgin, görüp olan biteni ileten, haberleri veren.

Onların Astrolojide ki sembolü Sentor- Yarı at yarı insan görünümlü figürdür. Kiron hemen akla gelir ki o iyileştiren ve öğretendir. O kendi yarası ve ölümsüzlüğü için derin acılar çekmiş ve iyileşmek için çok büyük dersler almıştır. Sonra öğrenciler yetiştirmiş, tıp alanında onlara yol gösterici olmuştur… Onlar ister doktor olsun, isterse gezen seyyah bizlere hep yol gösterici olmuşlardır. O bir yolcudur, yön gösterendir, yolumuzu bulma ve o yönde yaşama imkanı sunandır. Vizyon sahibidir, uzağı görür, akılcı seçimler yapar, risk alır belki kumar oynar yönetici gezegeni Jüpiter’den midir ?, bilinmez ama şanslıdır, kazanır !


Onlar seçtikleri işe keskin bir şekilde odaklanırlar ama işler sert bir noktaya veya zorlayıcı bir duruma geldiğinde tembellik eder, oyalanır, ertelemek isterler. Ama bu arada onu takip edenler için bir ilham kaynağı çoktan olmuşlardır ve onlar kalan yerden devam ederler.

Ahlaki bir yol, manevi bir nokta seçtiğimizde, nazik olmak gerekir -bunlar hassas konulardır-  bazen zayıflık hakim olabilir, dar görüşlülük, erdemli olmaktan uzak bir durum ama onlar mahkemede ki yargıçlar gibi adil ve kapsamlı çözümler bulmak için hazırdır ve böylesi beceriye sahiptir.

Son derece hareketli insanlardır. Seyahat, iş alma/iş verme, bir bölgenin sorumluluğunu üstlenme,  denizaşırı görevler, uluslar arası eğitim, barış gücü ve potansiyelleri adına çaba… yaptıkları uzar-gider, onlar daima öğrenmeye açtırlar, günün trend olmuş yenilikleri/yeni dili, manevi ve spiritüel öğretiler hep merakları arasındadır. Evliliğe pek uygun oldukları söylenmez, partnerinin ya son derece esnek olması ya da onunla bizzat ortak olması ve aynı dilden konuşması gerekir.

Yay burçları son derece sağlıklıdır. Eğer bir problem varsa kalça bölgesi/siyatik, karaciğer ve kilo sorunu büyük olasılıkla onları üzüyordur.

Bir gezginin aradığı yatacak yer ve kahvaltı veren otel, her gittiği yerde bu standardı bulamayan bazı Yaylar bu konuya eğilip oteller zinciri kurmuşlar hem iş sahibi olmuşlar hem de gezmeye ve keşfetmeye devam etmişlerdir.

Yaşamı seven, ilham veren, seyahat delisi, dört nala atlar, çiftlikler, gösterişli büyük pencereli geniş tavanlı evler, iri keşif köpekleri, gözlükler, fotoğraflar, zoom lensler, dürbün, kayıt cihazları, teleskoplar, yazmak, not almak, blog açmak, not defterleri, yolculuk sırasında bir kitap oluşturmak, keşfettiğini iletmek & bildiğini paylaşmak onları ve hayatlarını tasvir eden sözcüklerdendir.

Yılın bu döneminde insanlar gelecek olan yeni seneye dair umutlar ve heyecanlar besler, neşe içinde ve bolluk bereket içinde yılı karşılamanın yollarını ararlar. Şansın yeniyılda yüzüne güleceğini, piyangonun ona çıkacağını umar, yeni senede yapacaklarını sıralarlar. Bir umuttur, iyimser bir bakıştır, çocuksu, safiyane…içimizde olması gereken, Jüpiter’in genişliği ve rahatlığı, tadına varılacak, yaşanılacak, YAY Burcu zamanı …

Yıldız Gönüllü  29 Kasım 2016  22:00 pm 


Görsel :  Erzurum Osmanlı Atlı Kulübü – Ciritçi Kardeşler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder