22 Eylül 2016 Perşembe

Sonbahar Ekinoksu



Kış Gravürdür, Bahar bir Yağlıboya, Yaz  ise Suluboya tasvir, Sonbahar, bunların hepsini içine alan Mozaiktir.
                                                                Stenley Horowitz








Sonbahar Ekinoksu ; (Terazi’ye Giriş Haritası- 3 Aylık Periyot -Yılın Son Çeyreği )


Perşembe günü -22 EYLÜL 2016 Başkente göre 17:21 :05  pm  - Güneş Terazi burcuna girdi.

Terazi burcu, hava elementine mensup, öncü ve yeni bir sezonun habercisi. Gece ve gündüz eşitleniyor. Yazın belki bunaltıcı sıcağı, belki yüksek nemiyle rahat ve derin uykuya hasret kalındıysanız, Sonbahar Ekinoksu, Kuzey Yarım Küreye serin havaların başlangıcını müjdeliyor ve sizi derin ve konforlu uykuyu davet ediyor.

Haritanın genelinde ateş ve hava elementi yoğunluğu var. Tutkulu fikirleri ortaya çıkarmak ve onları büyütmek için fırsat yaratacaktır.
Yine haritada sabit burçların çok fazla olmaması acil yapılması ve takip edilmesi gerekenlerin yanı sıra, plan dışında daha büyük, daha geniş bir alana yayılıp, ilerlenebileceğini söylemekte.  Değişken burçlarda ki baskınlık ise, esneklik, uyum ve dayanıklılığın önemli olacağını adeta bu süreçte ifade ediyor.
Jüpiter  daha çok yeni Terazi burcuna girmiş bulunuyor ve Güneş ile birlikte cömert ve iyimser bir kombinasyon oluşturuyorlar. Mars biraz geniş açı ile de olsa sert kontakta.
Üzerinize düşenden daha fazlası için çalışabilirsiniz, bunu iyilik yapmak adına ifşa edebilirsiniz, yüklendiğiniz, masraf ve külfet aşırı doz olabilir ama bu durum takdir edilecek yerde, herkesin işine yarayacak bir durum olacağı halde, kimse bu konuda mutlu olmayabilir.
(Sağlık olarak ;  pankreas önemli görünmekte, bu organın alt kısmında biriken sıvı çokluğu karşılaşılabilecek durumlardan…)

Merkür gerileme sürecini bitirdi, haritada durağan halde (istasyonda)  ve artık ileri hareketine dönecek. Merkür gerilemeye başlarken Venüs de Terazi burcuna girmişti, bu tarihten itibaren süre gelen olayların sonucunda bir hasat toplama zamanı ise Haritada Merkür’ün konumu gereği muhatap olduklarınızın fikirleri gerçekte neymiş ?, neyi istiyorlarmış ? neleri göstermelik yapıyorlarmış ? nelerde ciddilermiş ? tüm bunları ve içlerinde taşıdıkları gerçekleri görme fırsatınız olmuştur, kafanızda parçalar tamamlanmış, resim ortaya çıkmıştır zira Plüton ile Merkür arasındaki gösterge; ciddi araştırma yapıldığını ve ihtiyaç duyulan eskiye yönelik tüm bilgilerin elinize ulaşacağını söylemekte. Haritanın Şans noktası bu ikiliyle iyi çalışıyor.

Ay haritada İkizler burcunda ve aldığı etkiler sert; Aşırı bilgi muzdaribi olunabilir ve bilgi akışının “yönetilebilir” seviyede olması lazım ki fazlası insanlar üzerinde korku, panik, kızgınlık,  kafa karışıklığı, öfke ve depresif bir durum oluşturmasın.

Venüs harita da Terazi burcunun son derecelerinde ve Uranüs’e karşı durmaktadır, ilişkilerde verilen taahhütlerin yerine getirilmesini isterken, Uranüs özgürlükçü, bireysel ve ayrılıkçı tutumları savunuyor. Bir fırsat elde etmek istiyorsanız ortaklı ilişkiler ile özgürlüğünüz arasında dengeleme yapmak zorundasınız.
Yükseleninin hemen altında yer alan Neptün, ütopik hayallerin peşinde- Merkür karşıt yaparak, küçük detayları atlamamak gerekliliğini söylüyor. Satürn tepe noktasına yakın-  pratik olunacağını ve gerekenlerin harfiyen yerine getirileceğini dikta ediyor.

Terazi Giriş haritasında Kova burcu yükselmiş bu burç her zaman, zamanın ötesine bakmayı, kendi sınırlarının ötesindekini görüp anlamayı arzu eder, bireyselliği değil kollektivitenin öncülüğünü yapar. Yaşadığımız toplumu, hatta daha büyük çerçeveden bakalım yaşadığımız dünyayı çok mükemmel bir hale getirmek için büyük ve gösterişli fikirlerimiz olabilir ama yılın son çeyreğinde görünen o ki hala müzakere etmeye, ortak nokta bulmaya, kritike etmeye, adaleti işletmeye, üzerinde çalışmaya, ihtiyaç var.


Yıldız Gönüllü   22 Eylül 2016  21:00 pm 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder