26 Eylül 2016 Pazartesi

TERAZİLERİN ZAMANI


Yaz parlaklığını artık bırakmaya hazırdır. Kurumuş bitkiler, düşen ve rüzgarda sürüklenen yapraklar, tüm şüpheleri silmek için boylu boyunca çıplak kalmış doğa, toprağa yayılan tohumlar… Bazıları için sonbahar soğuk, sakin, sessiz olabilir, kimileri için de hüzünlü…

Sosyal olmak için güzel vakitler, dışarıdasındır ama üşümemek için sıcak bir şeye de ihtiyaç duyarsın, kahve sohbetleri muhafazalı cafelerin verandasında zevkli , uzun ve hasret giderircesine olur. Yazın tadı damağınızda kalan güzel anları anlatılır. Bir çokları için enerji yakma zamanıdır, Terazi iyi ve kaliteli bir yemeği sever ama fit ve güzel görünmek de ister. Şimdi spora yüklenmenin tam vaktidir.

Terazi güneşin batışını temsil eder, doğan günü tamamlamak, işleri bitirmek, gün içinde yapacakları tamamlamak ve akşama geçmek, iyi bir akşam yemeği ve sohbetlerle günün olayları elbette ki paylaşılacaktır… Beden geceye hazırlanır.


“Alacakaranlık ve karanlık “ insanda “rüya ve hayallerin” yerini temsil eder. Planlarımızı, fikirlerimizi ve yeni projelerimizi, yapmak istediklerimizi, görüntülerle uykudan evvel beynimize bir tohum gibi eker, hayal ederiz sonrasında derin uyku, rüya olarak onlar karşımızdadır, sabah uyandığımızda da üzerimizde ne yapacağını bilen bir kararlılık vardır.
Bu döngü sürekli büyür ve içimizde daima vardır. Doğal, zahmetsizce ve durmadan devam eder ve hatırda kalır. Hüzün bunun bir parçasıdır. Hayal edip kaybettiğiniz şeyler için ağlarsınız, gözyaşlarınızı saklamayın varsın süzülüp, düşsünler. İnsan hayatı döngüler üzerine devam eder bazı dönemler dinlenmeyi, pasifte olmayı söyler ;tıpkı kış gibi. Sonra yeni umutlar yeşerir; bahar gibi tazelenirsin. Cesaretlenirsin, ne olacağını beklerken, bu mutluluk verici de olabilir. Canlı, enerjik ve sımsıcak; yaz gibi. Böyle devam edip gidiyor, biten bitiyor, farklı durumlarla, yeni başlangıçlar ve gelişmeler hep devam edip, gidiyor.

Başak burcu artık görevini tamamladı, ürünleri tasnif etti ve hazırladı şimdi Terazi, insanları birbirine bağlayacak ki ticaret olsun, anlaşma olsun” hakkaniyetli bir anlaşma olsun,” alan veren memnun olsun, naziklik, kibarlık ve zarafetin açamayacağı kapı olmasın.

Onlar “biz her şeyi beraber yaparız” anlayışını savunur. Bir gülüş ile olayları iyi yöne çevirebilir onunla el sıkışırken hem iyi ortak hem de iyi bir dost kazanmışsındır.


Teraziler Işığınız daim olsun, yaş alırken çıkacağınız bu yeni yolculuğunuz şanslı olsun… aaa bu arada şans derken … o zaten Jüpiter ile beraber bu sene bende, garanti derseniz, eyvallah…


Yıldız Gönüllü  26 Eylül 2016  23:05


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder