8 Eylül 2016 Perşembe

JÜPİTER TERAZİ BURCUNDA


Neşe, Bolluk, Bereket, Genişleme, İyi Şans ve En Büyük İyicil diye adlandırılan Jüpiter Nam-ı diğer MÜŞTERİ, 9 EYLÜL 2016 tarihinde TERAZİ burcuna giriyor. Bu transiti Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek.




Ne gizemli bir durumdur; kimyasal reaksiyonda, tepkimeye katılan iki element temas eder, çarpışma sonucu bağlar yeni özellikte madde oluşturur. Kimyada bu tanık olunan tepki ürünü öngörülemez ve tahmin edilemez. 
İşte buradan yola çıkarak bu yıl yaşadıklarımızı hesap edelim… zira hala Jüpiter Başak’ta analiz etmeye müsaade var  :-)
İnsanın kader yolu da böyle, çok az şey öngörülebiliyor, bu sebeple, ön yargılı beklentileri bırakmayı, her şeyin değişim gösterebileceğini, öngörülemez durumların olabileceğini ve her şeyin tam anlamıyla kontrol edilemeyeceğini, yaşanılan olaylarla çok kere idrak ettik.  2016 adeta değişim ve dönüşüm yılıydı bunların aktörlerinden sadece bir tanesiydi Jüpiter ve o Başak burcunda ki yolculuğu sırasında yeri geldi Satürn/Neptün arasında ki kimyasal reaksiyonu büyüterek ayrıştırdı yeri geldi bu ikili ile birlikte değişken burçlarda oluşan tutulmalarda asli görev aldı… Açıkçası rahat ettiği bir mekanda da değildi.
Şimdi önümüzde duran bütün olgu ve durumları ve hatta tecrübeleri aldık-kabul ettik-yüklendik-gidiyoruz. Jüpiter’in Terazi burcunda ki anlayışı ile harmanlayarak çözüm bulmaya, yol almaya, onun dilinde konuşarak ifade etmeye, onun yarattığı atmosferik havayı olayların üzerine yayarak bu şekilde varılması gereken noktaya ulaşmaya- gidiyoruz.

Terazi’de ki Jüpiter uyum, nezaket, adalet, eşitlik, diplomasi, işbirliği yapma, klas ve kalite getirmek için tam 1 YIL hünerlerini bu yerleşimde sergileyecek.

Uluslar arası politika/siyasette vurgu, savaştan çok barış üzerine olmaya namzet, şahin gibi politikacılar bu süreçte çok etkili olacaklar… 
Şuanda siyasette muhafazakar bir trend var, Avrupa’da ki Kraliyet ile yönetilen (anayasal monarşi) ülkenin başına gelen kadın bir lider ve çok kısa bir süre sonra Birleşik Devletlerin başına da yine bir kadın gelecek. (bu iki kadın aynı jenerasyon insanı denilebilir) 
Gelecek olan hanımın haritasında Akrep/Aslan kombinasyonu - sabit işaretler çok baskın- daha fazla diktatör vari tavırlar ve daha fazla izole durumları,onunla göreceğiz. Siyahi lider verdiği sözler doğrultusunda kendi milletinin insanına savaş atmosferi ve psikolojisi yaşatmadı yani kor ateşi eliyle tutmadı maşa kullanarak korları bir sağa bir sola yerleştirerek ateşi gereken yerlerde harlattı, Güneş Aslan burcunda ve 6ncı kör ev diye adlandırılabilecek mekanda sessizce bir çok işi göstermeden belki kendince, arka planda iyi ve mükemmel yaptı. Şimdi ise kendini göstermek isteyen bir kadın var, şahin gibi uzaklardan avını gözüne kestirip direk alacak..!(bakalım kaderin büyük oyuncusu Satürn, yöneteceği ülkenin saklı sürecini gösteren evlerinden geçerken ve kuracağı diğer güçlü kontaklarla, bu kadına neler yaşatacak ?)

Bizler dünya çapında barış ve huzur için kilit önem taşıyan Orta Doğu ve etrafındakiler arasında büyük barış anlaşması olması için sabırsızlanıyor, olacağız.

Birazda diğer konular,

  • Terazi uzun soluklu ortaklık kurmak isteyecek, Jüpiter bunu yerine getirecek.
  • Terazi’de ki Jüpiter karar verme süreçlerinde bizim için zarafet, incelik ve diplomasi getirecek.
  • Bu burç aslında yasalar, mevzuatlar, hukuki sorunlar, adalet arayışı ile ilişkilidir. Terazi Jüpiter yerleşimi öyle görünüyor ki,  yargının çalışma etiğine tekrar güçlü bir bakış ve anlayış getirecektir, bunun için yeryüzünde daha iyi bir zaman olamazdı ! Kul yapımı hatalı kararlara karşı ilahi adalet bu süreçte tecelli edecektir.
  • Sağlıklı organik yiyecekler, daha az tuz, daha az şeker ve daha az lezzet peşinde koşan Jüpiter Başak yerleşiminden sonra besin değeri, tadı, görünümü zengin olan yiyeceklere (pasta ve kekler) geri dönüş ve yönelim Jüpiter Terazi yerleşiminde olabilir, bu da diyabet vb. olguları gündeme çokça getirecektir.
  • Sosyal olmak Terazi’nin doğasında var, arkadaşlarla olmak, vakit geçirmek, hoş sohbet mekanlarında yeme-içme, modadan ve sanattan konuşmak, Jüpiter yerleşimi sayesinde mutluluk verici olacaktır.
  • Bazı faaliyet alanları tabiî ki biraz daha öne çıkacak, bunlar ; Haute Couture - Moda Endüstrisi (Terazi renkleri, pastel tonlar ve daha fazla çiçek demek  ) Moda Gösterileri ve Evlilik Organizasyonları, Aşk ve Romantizm temalı TV Yapımları, Reality Show olarak ifade edilen Çöpçatanlık Programları, Sanat, Resim, Mimari, İç Mimarlık, Yeni Cilt için Anti-aging Ürünleri, Güzelleşme Adına Yeni İlaçlar, Yöntemler fakat daha az acı veren şekilde, Saç Ektirme yöntemlerinde Yenilik ve Hızlı Sonuçlar, Diş Sağlığı ve Görünümünde Kozmetik Yenilikler, Diş Estetiği – tabii güzellik üzerine bu sektörlerin kapısını insanlar çokça çalmaya başlayınca (alınan olumlu sonuçlardan dolayı), taleplere hızlı cevap vermek için bu sektörlerin stokları da ona göre yükselecektir.


  • Öte yandan Terazinin iki kefesi var bunlar bir denge ile duruyor eğer aşırıya kaçan durumlar olursa denge de bozulacaktır.Bunun sonucunda aşırı kararsızlık, güvensizlik, bağımlılık, aşırı kargaşa, aşırı harcama , aşırı enflasyon, taahhüt eksikliği, aşırı derecede kendini tuzaklara doğru sürme, yeterince dinlememe, tek taraflı almak ya da tek taraflı vermek gibi olgularla bizi yüzleştirecektir. 


  • Terazi’nin yönetici Venüs’tür. Aşk, Romantizm, Mutlu Son…Jüpiter bir gündüz gezegeni Terazi ise günbatımını temsil ediyor bir araya geldiklerinde, belki yıldızların aydınlattığı bir gecede, mum ışıkları ve hoş bir ambiyans, bir yıldız kayarken, dilek tutmak için çok sebebiniz olabilir, bu ikili bir şeyleri başlatmak için çalışıyor ;  ya derin bir sevgi yada ömür boyu iyi bir dostluk.

Şunu söylemek gerekir ki Jüpiter bu yerleşimde pek çok çifttin evlilik kararı almasına vesile olacaktır. Evlilik Turizmi diye başlı başına bir alan açılabilir. Rota en iyi balayı noktaları ve sadece çiftlere özel o anı kusursuzlaştırmak olacaktır. Jüpiter bu yerleşimden geçerken evlenenlerin birlikteliklerinde daha büyük bir kutsiyet olabilir. Yeter ki bu yıl içinde evlilik için en uygun gökyüzü işaretlerini doğru bilin ve o zamana denk getirin. Keza iş birliktelikleri de kurarken yine öyle, ortaklı işler konusunda da bu yıl, bu kombinasyon iyi enerjiler verecektir. Bazen de ortaklı bir iş kurmak için bir araya gelen çift hem iş akdine hem de evlilik akdine imza atabilirler, aşk onları iş ortaklığında bulabilir.

Jüpiter Terazi yerleşimi Türkiye haritasında yaşadığımız vatanın toprağını, içinde yaşayan insanını, onun güvenliğini, toprak bütünlüğümüzü, ekip-biçeceğimiz tarımsal alanı ve yer altı kaynaklarını gösteren yerde transit etmeye başlayacak. Ülkenin doğum haritasında bu yerleşimde Mars gezegeni de bulunmakta. Jüpiter’in bu kızıl gezegenle buluşması 8 Ekim – 17 Ekim 2016 sürecinde etkili olacak, orduyu ve askeri ilgilendiren konularda olumsuz bir durum veya burada gizli kalmış bir olgu açığa çıkabilir yine ülkenin bütünlüğüne karşı veya iç huzuruna karşı yapılacak nahoş hareketler ses getiren saldırılar veya sabotajlar olabilir ve bu süreç farkında olmamız gereken bir zamandır.

Jüpiter’in 2016 yılı içinde diğer gezegenlerle yaptığı önemli görünümler  ;

Venüs Yay burcuna girdiğinde ki bu 19 Ekim – 11 Kasım 2016 arasında olacak, 2 gezegen karşılıklı ağırlama içinde olacaklar Jüpiter Venüs’ün mekanında Venüs de Yay burcuna girip Jüpiter’in mekanında yol alacak tabi burada Satürn’ün de konumu çok dikkat çekici !
Çekim yasası son derece güçlü  ! özellikle bazı olaylara netlik kazandırılmak isteniyorsa, ortaklık türü ilişkiler için güçlü bir enerji. 26 Ekim – 2 Kasım 2016 süreci bu gösterge için çok yoğun etkili.

Jüpiter- Plüton arasındaki dik açı  : 24 Aralık 2016 (+/-7 gün) büyük köklü değişiklikleri, düşüncelerde ki kolektif dönüşümü dünya çapında ortaya çıkaracaktır. Görmezden gelinen sorunlara yeni bir denge yaratılacaktır. Bu buluşma 2017 yılı içinde yine birkaç kez olacak.

Jüpiter- Uranüs karşıtlığı :  18-24 Aralık 2016   Irk, cinsiyet,cinsellik olguları geniş bir yelpaze içinde değerlendirilecek, cinsel kimlik tercihleri bununla ilgili cesaret verici hareketler, uyanış, özgürlük dalgası, ortaya çıkan etkilerden birkaç başlık... Bu açı 2017 yılında birkaç kez tekrar edecek.

Jüpiter Neptün arasındaki birleşmeyen açısı ; 19-28 Ekim 2016  uyuşturucu, madde bağımlılığı gibi olgularda ki yasalara tekrar bir mercek tutulabilir.
Su sorunları çok ciddi bir durum özellikle 2019 ve 2022 yıllarında bu iki gezegen birbirleri arasında yapacakları sert açılarla ciddi zorlanmaları gün yüzüne çıkaracaktır o zamana değin bu konular için şimdiden ciddi adımlar, çareler ve çözümler üretilmeli. Yine bu gösterge gereği insanlar kendilerini yöneten liderlerden şeffaf olmalarını isteyip-bekleyeceklerdir. Bu açı 2017 yılı içinde yine tekrar edecek.

Jüpiter – Satürn arasındaki uyumlu görünüm : 21 Kasım 2016 -27 Ocak 2017
Kariyer, yatırım veya iş alanlarını genişletme üzerine oluşacak fırsatlar bu süreçte kaydedilebilir.Tasarruf planı başlatmak, bir taşınmaz almak yada kendine ait küçük bir işletme kurup-çalıştırmak adına bu açı etkin olacaktır.



Büyük düşünür Mevlana ;

Neyi Arıyorsan O’sun; Sen der,
Zulmün Peşindeysen, Zalimsin, Aşkı Arıyorsan, Aşık…  

Jüpiter Terazi'nin doğasına bürünüp sevgi ve aşkı arayacak, siz neyi arıyorsunuz ?








Yıldız Gönüllü
8 Eylül 2016  21:30 pm  Jüpiter günü Jüpiter saatindeyiz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder