16 Nisan 2016 Cumartesi

AKSİYON, CESARET, ATILIM ve SAVAŞ GEZEGENİ MARS ;  18 Nisan – 30 Haziran 2016 tarihlerİ arasında GERİ GİDİYOR.


8°53' YAY Burcunda başlayacak Mars gerilemesi daha sonra Akrep burcuna geri dönecek ve bu süreç, bir müddet Akrep burcunda da devam edecek 23° Akrep burcuna gerileyen Mars, bu noktadan sonra düz hareketine dönerek yeniden geçtiği tüm dereceleri bir kez daha  arşınlayıp ancak Ekim 2016 da bir başka burca - Oğlak burcuna geçmiş olacak. Yani Akrep ve Yay burcundaki mesaisini tamamlaması neredeyse 6 ayı kapsayacak.


Bu dereceyi öncelikle Sabian Sembol” açısından değerlendirmem gerekirse ; İki ayı aşkın bir süre devam edecek MARS GERİLEMESİ, hayatınızdaki hedefleriniz, burada olmanızın sebebi, gideceğiniz yön ve onun nedenleri, sizin irdelemeniz gereken başlıklar içinde olacaktır, bu iç sesi dinleme, kendi var oluşunu çözmek için basamak basamak alacağınız bir yoldur.

Belki içinde bulunduğunuz ekonomik ve temsil ettiğinizi düşündüğünüz toplumsal sınıfı yükseltme arayışına gireceksiniz ya da çevrenizde belli bir siyasi kesime ve ya zümreye bağlı kişilerin birden ne kadar zengin ve farklı bir hayata geçmiş oldukları dikkatinizi fazlaca çekmeye başlayacak daha emeklerken birden merdivenleri 3’er 5’er tırmanışları ve bunları eğitimi ve donanımı olmadan yapıyor olmaları ise bambaşka bir konu olarak sizi şaşırtacak.

Eğitimin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte karşımıza çıkacak bir çok olayda tekrar tekrar tasdik edeceğiz.

Bazı durumlarda iki ileri bir geri hareketlerle karşılaşabiliriz yine bazı olayların sonuçları geniş bir sürece yayılabilir ve her bir basamağın tek tek atlanması gerekebilir. Zaman alacak ve el oyalayacak olabilir.

Otoriter tavırlar, aşırı yargılayıcı tutumlar bu süreçte karşılaşacaklarımız arasında olacaktır.

Bazı olgularda RED ile karşılaşma mümkün olabilir.

Yine hayatın yükünün ve sorumluluğunun üzerinizde yorgunluk ve ağırlık yapması ve böylece neşe eksikliği görülebilir.
Alzheimer rahatsızlığı olanların yakınlarının sorumluluğu bu dönem artabilir.

Almak ve vermek bu süreçte çok önemli öğretiler arasında.

Bugünün savaş altında ezilmiş muhtaç çocuğuna bakarak ya da sahiplenerek gelecek için nüfus yaratmak, devşirme ile kendi bütünlüğüne değer katmak, bu derecedeki sembolün çağrışımları. Eskiden Osmanlı bunu yapardı şimdi ise Orta doğunun Arap asıllı halkına Avrupalı Milletler yapacak.

Astrolojik olarak konuya değinecek olursam ;

Önce Yay ardından Akrep de gerileyen Mars;
·      
  •     İşle ilgili ya da herhangi bir amaç için gidilecek seyahatlerinizin planları bir çok kez değişebilir, iptaller olabilir, bu süreçte buna hazır olmalısınız.
  • ·         Bugün öğrendiğiniz yeni bir konu, haber, yarın bambaşka bir duruma gelip yeni soruları ve bilinmeyeni beraberinde getirebilir böylece durumun netliğe kavuşması bir türlü görülemeyebilir.
  • ·         Yayıncılık konularında çok eskiden yayınlanmış köşe yazıları, önceden ifade edilmiş konular, yeni, hazır, sıcak bir yemek gibi sunulabilir.
  • ·         Dini organizasyonlara, kurum ve kuruluşlara bu süreçte çok dikkat etmek gerekecek, herkes onları göz hapsine, yakın takibe alabilir, en ufak bir ters harekette enselerine binmeleri olağan olacaktır. İtibarları kalmayabilir.
  • ·         Kutsal yerler ile ilgili beklenmedik nahoş olaylar ve gelişmeler bu süreçte gözlemlenebilir. Hacı olma amaçlı götürdüğünüz insanların emniyeti, sağlığı ve huzuru için ilgili organizasyon şirketlerinin mesaisi zorlu olacağa benziyor.
  • ·         Yönetimler değişebilir, bir iş kapsamında alınan ilk kararlarda sorunlar ve uyumsuzluk olabilir ve üzerinden geçilmesi gerekebilir, toplantı yerlerinde ve zamanlarında değişimler görülebilir.
  • ·         Akrep finans ve para ile ilişkili bir burç, Mars ise direk ve içinden gelerek hareket etmeyi sever, bu süreçte zamanı ve parayı sarf etme konusunda ihtiyatlı davranmak gerekebilir.
  • ·         Güvenlik konuları çok önemli olacak, hiçbir zaafiyeti kabul etmeyecektir.
  • ·          İş konularında veya ortaklık konularında bir teklif almış/verilmiş olabilir fakat sonucunda vaz geçilmesi veya kabul edilmemesi sizde “hayal kırıklığı yaratmasın”  bu süreç bu tarz olgulara gebe olacaktır.
  • ·         Eğer bir iş sonucu bir para beklentiniz varsa bunu geç alabilir ya da bir oyuna kurban gidebilirsiniz, ayrıca bu zaman aralığında kimseye borç vermemelisiniz.
  • ·         Belli konular müzakere edilip, el sıkışmaya , anlaşmaya gidilmiş olabilir ama bilin ki bu gerileme süreci bittiğinde tekrar bir masa başı toplantısına ve bazı detayların konuşulmasına ihtiyaç duyulacaktır.
  • ·         Aşk ilişkisi olarak gerileme sürecinde başlatılan ilişkilerin süresi belki çıkılacak tatil seyahatinin günlerinden öteye gitmeyebilir ya da karabatak misali bir görünüp bir yok olan, stabil durum söz konusu değildir, kaçak dövüş yapan- bir vurup, bir kaçan partner- etrafınızda ve siz ne yapmak istediğini kestiremeyerek durumu çözmeye çalışıyor olabilirsiniz.
  • ·         Ciddi ilişki içinde olan çiftler belki monotonlaşan birlikteliklerinin tatsızlığından kurtulma ve yeni bir heyecan arayışı ile gizli ilişki ve aşklar peşine düşebilirler ya da öyle bir insan karşılarına çıkar ki bu süreçte onun aurasına kapılmamak imkansız olabilir.
  • ·         Bu süreçte ilişkilerde obsesif-takıntılı durumlarda görülebilir. Çiftler ayrılmış olsalar bile hala birbirlerinin hayatındaki kişilere karşı kıskanç ve negatif tepkiler içinde olabilirler.
  • ·          Bu dönemde ruhunuzun ciddi endişeler sebebiyle rahatlamaya ihtiyacı olabilir, çok sıkıştığınız da destek almaktan geri durmayın bu iyi bir arkadaş, sırdaş olabileceği gibi iyi bir hekim de olabilir.
  • ·         Yay burcu temsil ettiği bölgeler, kalça, uyluklar ve adaleler buralardan alınacak darbe ve sakatlanmalar bu süreçte uzun rehabilitasyon ve fizik tedavi olgularını beraberinde getirebilir. Hareketin kısıtlı olması ve yeme düzeninizi değiştirmemeniz kilo sorununu beraberinde getirecektir. Yine siyatik ve sinir sıkışması gibi rahatsızlıklar bu süreçte görülebilir. Profesyonel Sporcuların bu süreci sakatlanmadan geçirmeleri önemli olacaktır.
  • ·         Mars Gerilemesinde iş yerinizdeki ve evinizdeki makinelerinize dikkat edin, arıza sinyalleri verebilir.
  • ·         Mars gerilemesinde CENK edilmez, sınır ötesi hareketler için uygun zaman değildir. Sonucunda zayiatlar büyük olur ve hiçbir şey elde edilmeden geri çekilme durumu ile karşılaşılabilir.


Kızıl Gezegen Mars, arabayı geri vitese takıp olayları ağırlaştırmaya başlarken bu sürece Plüton da eşlik ediyor olacak o da neredeyse eş zamanlı olarak gerileme hareketine başlıyor ardından birkaç hafta sonra Merkür ‘de gerileyecek ve 6 gezegen gerilemesi ile Mayıs ayına giriyor olacağız.
Hayatınıza bir çeki düzen vermek, bakıma almak, düzeltilmesi ve iyileştirilmesi gereken konular üzerinde durmak, tespit yapmak, yaklaşmakta olan bu türbülans öncesi iyi olacaktır, bunun için yapacağınız ilk iş Mars’ın doğum haritanızda sizi hangi bölgeden ve hangi konu başlıkları ile etkileyeceğini tespit etmek olmalı.

Yıldız Gönüllü   16 Nisan 2016 22:45 pm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder