4 Nisan 2016 Pazartesi

YENİAY KOÇ BURCUNDA

7 NİSAN 2016 İstanbul saatiyle 13:23pm’de 18°04'KOÇ Burcunda doğuyor.



Yeniay' a Uranüs eşlik ediyor; bu da heyecan dolu, acil, hayat değiştiren girişim ve kararlar alma potansiyeli olabileceğini söylüyor.




Yeniay’a, Uranüs’ün gece vakti semayı aydınlatan havai fişek gibi aniden ışık vermesinin yanında, Satürn de gönderdiği destek ile makul düşünme, aklı başında karar alma potansiyelini açığa çıkaracaktır.

Fakat Plüton’un da devrede olduğu bu haritada göze çarpıyor ; hala güvenlik konularını göz ardı edemiyoruz, bu sorunun ihtiyaçlarını görmezden gelemiyoruz ve bireysel anlamda bunu düşünürsek hala hayatımızın kontrolünü tam olarak avucumuzun içine alıp yönetir durumda değiliz, bazı dışsal sebepler bizi etkiliyor.

Aynı zamanda Uranüs Koç yerleşimi inanılmaz derecede bencil, isyankar, çılgınca ve asi bir enerji açığa çıkarabilir. Otorite, bu derece isyankar tavırlara cevap veremeyebilir ve burada Plüton’un,  Uranüs ile birleşmiş Yeniay’a sert teması ; yeni kısıtlamaları, kuralları, oluşan kutuplaşmanın tavan yapmasını ortamın yüksek voltaj  elektrikle yüklü ve çarpmaya hazır olmasına sebep olabilir fakat Plüton biraz genişlemiş açı ile de olsa Jüpiter ile olumlu görünümde, bu elektriği bir nevi toprağa çekip elimine etmeyi ortamı yumuşatacak ifade ve hareketlere yönelindiğinde hayra olacağını söylemekte…

Dik başlı, bağımsız, her istediğini yapabilen bir enerji açığa çıkarken, bir yanda ego bir yanda duygusallık ve iç alem :  sonuna kadar gidip kendini daha fazla ispatlayıp, ne kadar hırs dolu ve başarılı olduğunu göstermek için tam yol ileri mi ?  ya da ben ne için uğraşıyorum, kendim , kendi özelim, hayatım, sağlığım yani daha fazla otantik düşünerek , kime, neyi, ispatlamak zorundayım? Sonra ne olacak ? enerjiyi nereye akıtıyorum ? diyerek bir anda her şeyi bırakıp vaz geçmek mi ? beklenmeyeni, bekleyebiliriz, hiç tuhaf ve şaşırtıcı gelmesin.

Venüs + Güneş + Ay+ Uranüs hepsi Koç burcunda yine bir kümeleşme söz konusu, Yeniayda Koç enerjisi gayet baskın.

Venüs yeni girdiği Koç burcunda adeta bir takımın lideri görevini yapabilir, Peri kızı mücadele ve meydan okumaya hazır ve beraberinde ki takım arkadaşlarını buna teşvik ediyor. Nereye giderse gitsin, iyi görünümlü olması, hızlı hareket etmesi ve varlığı ona zafer kazandırıyor. Yeni bağlantılar yapması, bunun için ilk adımı o atıyor olması, güçlü enerjisi ile yeni ortaklıklar, paylaşımlar ve konuksever tutumlar, toplulukları bir araya getirecektir. Sağlıklı yaşam için harekete teşvik, hafif kıyafetler, vücudun her yanından geçip sizi sarmalayan temiz hava ve yüksek enerji !  zaman hareket zamanı, spor zamanı, organize olmak ne büyük bir çalışma.

Venüs Mars ile olumlu açıda bir de üstüne üstlük Mars’ın mekanında, ondan hep yumuşak tavırlar beklenirken bu sefer Mars’dan aldığı destek ile çetin ceviz bir kız var karşımızda. Birlikte her yere gidebilirsiniz.
Tasvir bir yana okula başlamak için, yurtdışına çıkmak için, bir kitabınıza iyi bir yayın evi bulmak için, spor kulübüne kayıt yaptırıp, içindeki envai çeşit derslerle hayatınıza ve ruhunuza yeni bir renk ve soluk getirmek için, iyi bir zaman !

Para: Kısa vadeli yeni yatırımlar aynı hızda size olumlu dönüş yapabilir…

Aşk : bu ikilinin nikah memurunun önüne gitmeye ne vakitleri ne de istekleri olabilir sadece şen, hayatın tadını çıkaran ve beraber yeni yerler keşfetmenin peşinde olan kısa süreli dostluk, arkadaşlık ve etkilenmenin hevesindeler.

Jüpiter hala Başak burcunda geriliyor ve bu haritada Neptün’e karşı durmakta. Başak da ki Jüpiter kesin bir hedef ve açık bir bağlantı sever buna karşılık Neptün; sislerle örtülü, bazen fırtınalı, bazen sakin bir deniz, ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Bu durum kötü niyet olmadan öyleymiş gibi bir illüzyon yaratmayı, bazı durumlarda da kayıp yaşamayı söyler. 

Mars da bu bağlantının bir ucuna kare açı ile dahil ama çok yakın bir zamanda gerileyecek, çabuk aksiyon almak mümkün olmayabilir yine de bu görünüm adeta bazı olayların ortaya çıkacak olması ile kıl payı etkilenmekten korkmayı söylüyor.
Her ne kadar siz istediğiniz şekilde olayları ayarlasanız da, bazı şeyler geçersiz kılınabilir ve olaylar sizi içine çekip yutabilir. Müdahaleniz geçersiz, unutulmanın eşiğinde olabilir  ya da bağlantı da kalmanız gerekenler kendilerini yok gösterebilir. Bunun için ya peşini bırakmaz olayları kovalarsınız ya da bekleyip olacakları görmeyi seçersiniz.

Yeniay derecesinin  Sabian Sembolü ;

18°KOÇ 04' :  Sihirli bir Halı Sanayi Bölgesinde Günlük Hayatın İç Karartıcı Gerçekleri Üzerinde Geziniyor.


Etrafımızda o kadar fazla iç karartıcı gerçekler var ki, keza hayatımızda karşı karşıya kaldığımız zor sorunlar, bunlar hakkında daha iyi bir perspektif ya da iyi bir sonuç geliştirebiliriz. “Sihirli Halı”  sembolü aslında hayal gücümüz, onu kullanarak çözüm üretmemiz gerekliliğine vurgu yapıyor - ki bu bazen ütopik, bazen fantastik bir yolla da olabilir. Ne de olsa Yeniay Uranüs ile birleşiyor, alışılmış yöntemlerin dışına çıkabiliriz.

Sihirli Halı ; Binbir gece masallarından süzülerek belleğimizde yer eden bir görüntüdür, biraz oryantalist havası var ve bir hayal gücünün eseri. İşte tam da bunu ifade ederken, devam edip giden bu devranda, resmini bilmediğimiz bir geleceğe doğru ilerliyoruz.  “Mizah, sanat, aşk meseleleri,  bazen kalpten özlemler”, yönelmemiz gereken olgular arasında, buna ister kaçış deyin, isterseniz hayatın keşmekeşinden alınan küçük “es"ler…

Bu resmi çağrıştıran titreşimi güçlü kelimeler :  Yükseltilmiş Görüş ve Bakış Açıları, Yancı düşünme tarzı, Seyahatler, Astral yolculuklar, Meditasyon,  Halı, Kilim, Ortadoğu, Fantezi ve Kurgu, Her Gün Çoğalan Endişe ve Üzüntüler, Hayatın Acı Veren Gerçeklerinden Kaçmak, İlaç, Alkol vb Maddeleri Kullanarak Hayatın Gerçeklerinden Uzaklaşmak, Duygularda Sıkışıklık, Vücut ve Fiziksel Gerçekler ile Teması Kaybetmek, Kirlilik ve Pislik, Sis, Kirli Hava, Endüstriyel Manzara, Kaçış Özlemi. Uçuş Rötarları,Bagaj kayıpları, Gecikmeli Seferler.

Koç burcunda ki Yeniay ; başlangıçlar, sonlanmalar ve karışıklıkları içinde barındırıyor.
Bununla birlikte yeni fikirler, artan fiziksel aktiviteler ve motivasyon ile bizzat ilgili.  Uranüs ile birleşmesi biraz sabırsızlık yaratacaktır, bazı şeylerin üzerine çok fazla gitmeden evvel bir adım geri durmak herkesin hayrına olur. Sabır,Saygı,Hoşgörü... bunlara ihtiyacımız var.


Yıldız Gönüllü 13:00pm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder