21 Nisan 2016 Perşembe

AKREP DOLUNAYI








Gökyüzünde oluşan yeni bir tahterevalli ;  bu sefer Güneş Boğa burcunda Ay ise Akrep burcunda olacak ve bu karşıtlık da dolunayı meydana getirecek.

Güneş taze girdiği Boğa burcunda yer alırken, toprağın dokusuna, gülün kokusuna özlemini sunacak ve aldığı nefesleri derinden ve biraz yavaşlatarak alacak, bunun keyfini çıkarmaya bakacak. Çoğu insan bu yolculukta değer verdiği hem maddi hem de manevi olgularının; güvencesine, istikrarına, devamlılığına ve rutin – öteden beri yapıla gelenlerin  -aynı şekilde tekrarını isteyecek. Bu konuda inatçı olup, baskılı davranırsa bazı şeyleri bozabilir ve engelleri kırabilir.

Ay Akrep burcunda ; Dönüşüm, yenilenme, hayatın akışını anlamak için derine daha derine inme, sorgulama peşine düşeceğiz. Kişi – “Bunlar benim başıma geldi ama bu işin içinde kim var ?, esas sebep ne ? neden oldu ? niye oldu ? Kimler sebep oldu? Esas amaç ne ? diye gerek ruhsal boyutta, gerekse somut nedenlerle derinlemesine gerçeği bulmaya çalışacak.

Dolunay enerjisine eşlik eden diğer gezegen açıları da öteden beri sıkı sıkıya tuttuğunuz gerçeklerin eski kalıp olduğunu ve “geri giden gezegenlerle”  bunları bitirip, artık terk etmemiz gerekliliğini söylüyor ki bu güzel bir temizlik olacaktır.
Dolunay oluştuktan sonraki bağlantıları önce Neptün ile ardından da destekçi bir açı Jüpiter ‘den gelecek ; olayların sahne arkasında çalışanların bir çok şeyi yapmış olmaları ve bunların ortaya çıkması pek mümkün.

Son haftaların hit gezegeni Uranüs geride bıraktığımız süreçte önce KOÇ burcu Yeniayına eşlik etti adından Merkür ile irtibata geçti ve şimdi Dolunay haritasında da Venüs ile birleşiyor, bu tıpkı çat kapı gelen komşularınızın ziyareti gibi bir şey, öngörüsü yok, aniden oluyor... Sebeb-i ziyaret iyi mi kötü mü bu hayatınızın akışında devam eden olayların ve durumların seyriyle de alakalı. Ne olursa olsun konu ya para ya da sevgi/aşk meselesi olabilir.
Venüs Koç burcunda bencil komutlara dikkat çekiyor ve bu Uranüs ile birleştiğinde aniden ve şok edici olarak tezahür edecektir.
Hiçbir plan yapmadan, aniden arkadaşlarla ya da aynı kafada insanlarla toplanarak planlanmamış bir şey gerçekleştirme isteği oluşabilir bu çok özgürce ve Koç burcundaki Venüs bunu adeta istiyor…
Öte yandan bu kavuşum, hayatınıza aniden birini getirebilir, güçlü bir çekim gücüyle bağlanabilir, tutulabilirsiniz. Venüs Uranüs ile çok çekici, heyecan verici olabilir ama bir o kadarda istikrarsızlık verecektir. Bu ikili Yıldırım aşkını ifade eder ama uzun vadeli projelendirme hayallerine giriyorsanız o kısımda birden sonuca atlamamalısınız.

Haritada yükselen yöneticisi Merkür ve onunda bağlantıda olduğu gezegenler var ; Peki bu ulak bize ne getirecek derseniz ; alacağınız haberler finansal konular, cinsellik, üreme , ölüm yada boşanma temalarında zirve yapabilir. Bazı işaretler sonlanmaları getireceği gibi bazı durumlarda da başarılı haberler, kutlama, bir seyahat ve ticaret dönüşü iyi haberlerin gelmesi, fiziksel ve ruhsal iyileşme,bazı şeyler hakkında “dönüm noktası ” olgular karşımızda olacaktır.
Venüs-Uranüs bağlantısı aşk, para, kadın ve güzellik temalarını bu dolunayda parlatabilir.

Dolunayın Sabian Sembolleri ;

GÜNEŞ : 2°BOGA30'  “ Doğal adımlarla ilerleyen bir çimenlik yoncalarla dolu ”

Güzellik, yeşillik, dinlenme.

Yoncanın kolay olarak çimlenmesi, çoğalması ve her yere uzanışı, bazı şeylerin umut verici ve kolay elde edilebileceğine işaret ediyor.
Bu sembol ayrıca yerine getirilmesi ve tamamlanması gereken şeylerin sonuna yaklaşıldığı veya ihtiyacınız olan şeyler için de küçük bir çabanın yeterli olabileceğini söyler.

Bazen diğerlerinin ne yaptığı ne olursa olsun, siz içinizden geldiği şekilde doğal davranın, sezgilerinize güvenin, onu takip edin ve sonuçta ne olduğunu ve ne olacağını çıkaracaksınızdır.

Sembole Ait Titreşimi Güçlü Kelimeler  ; (olumlu/olumsuz)   Umut, ilham verici olasılık, Yavaş yavaş vizyonunu büyütme, Mevsimsel değişiklikler, Çimlerin üzerinde koşmak, Daha büyük ve daha iyi şeyler için davet, Bolluk, Beslenme, Çimenlere yayılarak keyif yapmak, Küçük çabaların büyük getirilerle dönüşü, Bahçeler, Parklar,Yabani otlar, Her şeyin kolay bir yolunu bulmak, Birkaç adım sonrasının ne olduğunu bulmak için hiçbir çaba sarf etmemek, Geçici başarılar,Bakımsız arazi, Bakımsız alanlar.

AY : 2°AKREP30' Küçük bir köyde komşular yardımıyla bir ev yeniden yaşanılır duruma geliyor.

Büyük işler birlikte çalışılırsa elde edilebilir. Dostlar, yakınlar, akrabalar getirisi belki büyük belki küçük ama yardım ellerini uzatarak size destek olabilirler.

Buna toplumsal bir görüntüde bakmak gerekirse, büyük küçük hiç fark etmez, el birliği ile bir amaç uğruna ortaya koyulan gayret çok büyük bir ödül ile sizi şereflendirebilir. Tam da 23 Nisan “Milli Egemenliği” kutlayacağımız bu günlerde bu sembolün böylesi denk gelmesi nefis bir gösterge.
93 yıldır Büyük Atamızın bıraktığı Cumhuriyet’in güvencesi altında yaşıyoruz bu vatanı düşmanlardan Şanlı Komutan ve Silah Arkadaşları sayesinde kazandıysak, bir küçük köy kasabasındaki Fatma Nine, Ayşe Teyze, Ahmet Amca da buna destek olmuştur, hiç biri ülkesini terk edip gitmemiş, elinden gelen gayreti göstermiştir…
Küçük adımlar ama çok büyük bir kutsiyete “Ulusal Egemenliğe” bizi götürmüştür. Bizim yakın tarihimiz okudukça ve andıkça yürekleri kabartan çok büyük mücadele, kaynaşma, bağlılık, destek, gönül ve fikir birliği ile dolu.
 Çok daha geriye  gitmeye, çok daha gerilere bakmaya, çok çok eskilerde aramaya gerek yok, en güzeli bizim elimizde ve biz ona sahibiz.

Bu Sembole ait Titreşimi Güçlü Kelimeler ; (olumlu/olumsuz)  Toplumu ilgilendiren konular, Topluma uyum sağlamak için komşuluk anlaşmaları, Bir sürü insanın ihtiyacını dikkate almak, Ortak Yönetim ve Kurallar, Bürokrasi, Kanun ve yönetmelikler tarafından engellenmek, İnsanların yeniden bir “köy yapma” anlayışında olmaları, Yardım eli uzatmak, Belediye salonları, Araziler, Evsiz barınakları, Yurtlar, Partiler, Grup çalışmalarında işbirliğini red etmek, Sınır kapılarından girenlere güvenmemek, Emlak fiyatları, Ev satın almak veya ev inşa etmek, İşbirliği.


Akrep dolunayı; yöneticilerinin geri gidiyor olması itibari ile (Hem Mars hem Plüton geriliyor)  özellikle ağır, yoğun bir zaman aralığı olabilir. Kısa bir süre sonra Merkür de geri giden gezegenler arasına eklenecek.

Bazıları aşırı kızgın, takıntılı, sinirli, üzgün olacaktır, içinde bulundukları ilişkilerde başkalarına karşı takınacakları tutum şekli bu olacağı gibi kendilerine karşı da böyle hissedebilirler.
Doğal olarak bu noktaya gelmiş olabiliriz, dolunayın parmağı bunda var ve bir anormallik yok, bazı duygu geçişlerini oldukça derinden yaşayabiliriz ve bunlar geçmişte aldığımız kararların bir sonucu olarak karşımızda belki böyle olacağını da o günden tahmin etmiş olabiliriz.

Şimdi geçmişteki aldığınız seçimleri düşünme zamanı, onlar size neler getirdi ? nasıl bir sonuç karşınıza çıkardı ? yonca bahçesi gibi yeşerip, tomurcuklandınız, çiçeklendiniz mi ? yoksa yeşillenmeden, bir hastalık, dert geldi, sararıp soldunuz, kurudunuz mu ? yardıma veya el uzatılmasına ihtiyacınız mı var ?



Yıldız Gönüllü   21 Nisan 2016 21:35 pm



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder