19 Mart 2016 Cumartesi

İLKBAHARA GİRİŞ HARİTASI - Bahar Ekinoks


İlkbahar Ekinoksu ; (Aries Ingress)

(3 Aylık süreç ;   20 Mart-Nisan-Mayıs- 20 Haziran’a kadar)

Pazar günü 20 MART 2016   06:31 am  -  Güneş Koç burcuna giriyor- 
Astrolojik olarak Koç burcu Zodyak’ın başlangıç burcudur ve Astrolojik Yeni Yıl…!

Gece ve Gündüzün eşit olacağı bugünün haritasından ;

Bahar ekinoks girişinden sadece birkaç gün sonra Dolunay ve Ay Tutulması yaşanacak bu gerçekten önemli ve haritada Balık burcunda yine gezegen yığılımı çok net göze çarpıyor bu sebeple Bahar Ekinoksu ve sonrasındaki süreçte küresel öneme sahip bir takım olayların olabileceğini söylemek mümkün.
Güneş tutulması  ve sonrasında ki yaşananları gördük; terör inanılmaz yaralayıcı, adeta insanın ciğerine  tunç olmuş demiri basıp oraya derin acılı bir iz bırakır gibi …

Öte yandan dünyaya bakıldığında bazı bölgeleri sel vurdu, mülteci sorunları ve onların her gün başka şekilde ekrana gelen dramları, mülksüzlerin bir yerden bir yere savrulan dalgaları ve dahası…

Fakat şunu da söylemek gerekir ki ; bu ekinoks ve hemen beraberinde ki Ay tutulması ile değişken burçlardaki yoğunluk dağılıyor, Güneş ve Merkür Koç burcuna geçiyor, devam eden bu frekans kesilebilir zira öncü gruba yönelen gezegenler oyunu değiştirebilir. Oyun kurucular farklı bir strateji ortaya koyacaklardır. Merkür de ulak olarak neler olacak ? diye sorulan tüm soruların cevabını taşıyacaktır.

Koç’a giriş haritasında ;  Ay Aslan burcunda ve 5nci eve düşmüş gözüküyor, halk/ toplumun içindeki tüm insanlar odak noktası, özellikle bazı durumlar onları isyan boyutuna getirebilir.

Gezegenlerin haritada 6,8 ve 12'inci ev yerleşimleri, sağlık,  gizli düşmanlar ve ölümle ilgili konuların gündemde olmaya devam edeceğini gösteriyor.

Satürn ile Jüpiter arasındaki sert görünüm ; Ekonomi, iş dünyasında zorlanmalar ve hükümete karşı güven düşüklüğü. Dogma, doktrin, kanun  ve yönetmelik gibi olgularda hoşgörü ve tolerans eksikliği görülebilir ve bunlarla ilgili yine bir takım protestolar da görülebilir.
Hareket ve ifade özgürlüğü, dokunulmazlık hakları ile ilgili kısıtlama yeni yasa ve yönetmelikler sayesinde gelebilir ve insanlar yine bu  mevcut durumlar içerisinde bir takım güçlükler yaşayabilirler.

Yukarıda da söylediğim üzere Satürn ile Neptün arasındaki sert görünüm küresel öneme sahip olayların yine devam edeceğini söylemekte. Sınırları bulanıklaştıran bu açı ile yine göç problemi, tüm dünyanın karşı karşıya kalacağı sorun ve beraberinde getirdiği bir çok sıkıntı ve bunlara karşı harekete geçip, çözüm üretmek gündemde olacaktır.

Sularla ilgili birçok problemi de yine yaşayabiliriz. Sel felaketleri dünyanın belli bölgelerinde görülebilir.
En önemlisi de bu 3 aylık süreç içinde Mars Gerilemesi olacak, bunca olan bitenin üzerine bu gerileme adeta açık bir yaraya tuz basmak gibi. 18 Nisan- 30 Haziran 2016 sürecinde Mars önce Yay burcunda ardından da iyice gerileyerek Akrep burcunda “bu süreci” tamamlayacak.

Bitirirken;
Venüs Neptün kavuşumu gönülden bağlılık ve derin bir sevgidir, derun-i  aşkı vermektir ama karşılığının ne zaman geleceğini bilmeden, belki de hiç beklemeden.
Bir nedeniniz olduğu için aynı yolda yürüyebilirsiniz, yan yollara bakmadan, sadık kalma isteğinizde olabilir ama yolu bitirip sonunda size bir şey gelmiyorsa ve sizden çok şey gitmişse o tuttuğunuz yolu her ne sebeple olursa olsun, değiştirmelisiniz… 
Belki partilerin tabanlarında yeni uyanışlar başlayacak, yeni algılar oluşacak, taze ve yeni çehrelere doğru ilerleyeceğiz. Yumuşak ve saygın ifadelerin hitap şekli olduğu daha dengeli bir havanın yaratıcısına/yaratıcılarına , doğru yöneleceğiz.



Yıldız Gönüllü

19 Mart 2016  11:00 am

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder