22 Mart 2016 Salı

TERAZİ DOLUNAYI - GÖLGELİ AY TUTULMASI



23 Mart 2016 Ankara saatiyle  14:00:46 pm  3°17' Terazi burcunda Meydana Gelecektir.


Korkunun, bireyin ruhunu (insan ruhunu) yok etmede, en etkili araç olduğuna inanıyorum. (Enver Sedat)


Yine bir dolunaya kavuşuyoruz fakat bu sefer ki içinde bir “tutulma” barındırıyor, 9 Mart 2016 ‘da yaşadığımız Balık burcunda ki Güneş Tutulması etkileri devam ederken şimdi bu tutulma “gölgeli” Ay Tutulması şeklinde oluşacak- bazı olayları bitirip, yeni bir safhaya geçme adına “yeterli” potansiyele sahip.

Tutulma ilişkileri gösteren aksta meydana geliyor;  Terazi-Koç.

Aynı zamanda bilinçaltında tutulan tüm duyguların bilinç üstüne ve açığa çıkması, yüzeyde görünür halde olması potansiyeline sahip.

Tutulma, bundan 6 ay evvel oluşan 28 Eylül 2015 Ay Tutulmasına bir nevi ayna tutacak , o tarihte  Koç burcunda meydana  gelmişti şimdi ise aynı dereceye yakın Terazi burcunda Ay tutuluyor. O günden bu yana oluşan olaylar kaynama noktasına gelip kriz yaşatabilir ; konu ise tabi ki her tür ortaklı işler, ilişkiler, ikili muhataplığın olduğu her alan.

Güneş Merkür ile birleşirken Ay tam karşılarında duruyor olacak, ilişkilerde uyum ararken kendimize de dürüst olmamız gerekecektir. Ay tutulmasında duygusal tepkiler yüzeye çıkıyor ve oluşan dalgalanmalar iyi ele alınmalı.

Karşınızdaki kişinin/kişilerin görüşleri de önemli olacak, dikkatle ve saygıyla dinlenmesi gerekecek.  Her tür ortaklı mevzunuz olabilir, her iki tarafta ne hissettiğini ortaya koymak için, müzakere açmak için, isteklerini ifade etme fırsatları bulacaktır ve adım da atabilirler zira Ay ile Mars’ın görünümü uyumlu. Karşı tarafın sunacağı argümanları gerçekten "dinleme" eyleminde bulunmak lazım.

Terazi Tutulması, kendini sevmek ile – diğerlerini sevmek,  işini sevmek ile - eğlenceyi sevmek, görünür taraf ile - görünmez taraf, içimizdeki kadınsı yan ile-erkeksi taraf, iyimserlik ile- gerçekler, arasında bir balans tutturmamızı söylüyor.

Bizler hayatımızda başkalarının iyiliği için kendi ihtiyaçlarımızdan, huzurumuzdan ve güvenliğimizden feragat ederken, nasıl hayatın tadına varacağız? Peki… bizlere kim serviste bulunacak ???

Bu durumda Terazi tutulması ilişkileri mercek altına alacak ve eşit bir dengenin olması gerektiğini hatırlatacak. Terazi ve Balık burcu hem vermeyi sever hem de yaşamın güzelliklerini görmeyi ve tatmayı ister. İyiliğin de bir ölçüsü olmalı. 


Kendini fazlaca sevmek, kendini bambaşka bir varlık gibi göstermek, aşırı gurur, “küçük dağları ben yarattım”, her şeyi ben yaptım, bir tek ben yaparım havaları ise gökyüzünde oluşan bu tahterevallinin gölge tarafı… Egolarınıza da ayar getirmeniz gerekebilir.

Tutulma derecesinin Sabian Sembol  ifadesi;

3°17' TERAZİ

“ Bir grup genç, ruhani birliktelik içinde, kamp ateşi etrafında oturuyor.”

Bu sembolünün fikrini 3 parçada değerlendireceğim ;

Başkalarıyla paylaştığımız “ortak bir neden” bu sembolün ifadesi olarak gösterilebilir.
İnsanlar;  kendi düşünce,  görüş, dinsel, ruhsal ve etnik tarzları bakımından “ayrı bir kamp ateşi” etrafında toplanmak isteyebilirler, ayrıştırma olgusu ve beraberinde gelecek olan tartışmalar bu sembolün ifadesidir.

“Ruhani birlik” , ”kamp ateşi”, ateş yakmak, bunlar ruhsal birliği yeniden canlandırmak, yeniden bağ kurmak ve yeni bir birlik/oluşum kurmak adına güç veren sembol çağrışımları. Bunun yaratıcıları belki sizin arkadaş grubunuz ve fikirdaşlarınız olabilir.

Yine bu sembolde  “bir grup genç”  ifadesi ise genç olmaktan ziyade; açıkçası biyolojik yaş ile sınırlı olmaktan çok, kalbinde yeni deneyim, anlayış ve heyecanlara açık olup, gençlik duygusu taşımayı da ifade etmekte.
Bu sebeple kişi kendinde şu soruların cevaplarını arıyor olabilir.
Hala yeniden kalbini birine vermek için genç misin? Tutkuların  var mı? 
Bunları diğerlerine kabul ettirebilecek misin ?

Bu sembolü çağrıştıran enerjisi güçlü kelimeler ;  Dünyevi ihtiyaçları bir tarafa koymak,  aynı kafada olan kişilere öncülük etmek, Sayfiye Otelleri,   ormanda yürümek, kamp kurmak, kamp ateşi, izciler, kadın grupları, erkek grupları, ruhani cemaat grupları, arkadaşlar ve arkadaş grupları, ruh ikizi, birlik.

Başkalarına bağımlı olmak, dışlanmış olmak, kişinin kendi başının çaresine bakmak zorunda olması, koca çölde kaybolmak, kişinin hedeflere gitmek için takıntılı olması.

Kalbi genç olmak, gizli aşk, sessiz anlar, girilmez işareti, kabul edilme veya dışlanma sorunları, gizlilik, inzivaya çekilme, kıskançlık, ruhun derininde yanan ateşin çok parlak ve gerçek olması, tek yürek olmak.


Tutulma Türkiye’den izlenmeyecek, Asya, Avustralya ve Kuzey Amerika’dan seyredilebilecek.

Sağlık olarak böbrekler hassas olabilir, bu bölgelerinden şikayetleri olanlar, geçmişte kum, taş dökme veya böbrek yetersizliği gibi olgularla karşılaşmış olanların bu süreçte kendilerini iyi takip etmeleri gerekir. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. Yine uyku düzensizlikleri görülebilir. Bunun için uzman doktorların tavsiye ettiklerine kulak kabartın.

Dünyanın her yanı ateş almış giderken, Terazi'nin doğasını kullanmalıyız zira insana gerçekten iyi bir enerji yayar.  Bakın...  Jüpiter Terazi’ye girdiğinde bunu daha iyi anlayacağız.  Bu burcun doğasında insanlarla iletişimde olmak yatar, fikirleri paslaşmak, değiş-tokuş yapmak, orta yol bulmak yatar, bu sebeple daha fazla iletişimde olarak, kaynaşmak bu tutulmanın, ana fikri.

Eğer hep yapmak isteyip de bir türlü fırsat bulamadığınız “Günlük tutma” fikriniz varsa, belki ileride kitap yazmak istersiniz, buna başlayabilirsiniz. 

İnsanları düşünmek, başkaları için hep bir şey yapmak bunlar gerçekten çok güzel ama önce kendimiz, kendi insanımız, kendi toprağımız, demek lazım. Nasıl ki uçakta oksijen maskeleri açıldığında önce kendinize maskeyi geçirin ve daha sonra yakınınızdakilere yardım edin, deniliyorsa… aynen öyle.

Yg.

22 Mart 2016   20.00 pm




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder