11 Mart 2016 Cuma

BALIK BURCUNDA TAM GÜNEŞ TUTULMASI

9 Mart 2016-  03:54.25 am (gece yarısı)  Ankara,  Saros 130 - 18Güney - 4dakika 15 saniye.  GÜNEŞ TUTULMASI  Balık Burcunun 18°55'meydana geldi.


Tutulma mevsimi geldi çattı, yılın ilk tutulması "Güneş Tutulması"ve Balık burcunda ! 


Yeniayla beraber karşıladığımız bu tutulmayı 14 gün sonra Dolunay’a tamamlayıp
beraberinde de Terazi burcunda Ay Tutulması yaşayacağız.

Balık burcu Zodyak’ın son burcu ve ev sistemine göre çıkartılan haritalarda da 12’inci evin yöneticisi. Sembolü ise denizin altında farklı yönlere yüzen iki balık, bu yüzden bazen onları anlamak çok fazla zor olabilir, hızlı yön değiştirebilir, bukalemun misali şekil değiştirebilirler.

Balık, kolektif bilinçdışını temsil eder, farklı akarsuların su damlası olabiliriz ama aynı okyanusun içinde toplanan bütünün parçasıyız, bu farklılık ayrı kollardan geliyor olmamızdan ve bu sadece “yanılsama”. Dünyada ne oluyorsa, ister bilinçli-ister bilinçsizce hepimizi etkiler. Her ne olursa olsun bizler birbirini etkileyen dalgalanmalardan ibaretiz.
Balık burcu nitelikleri;  empati, şefkat, algılama, sezgi ve duyarlılık konuları adeta 
sürükleyip - iten güçlü bir dalga gibidir ve bunların hepsi ile dünyanın gerçekleri arasındaki sınır asla kalın değildir.

Hepimizin haritalarında bir ev Balık burcuna ait ve tutulma TAM buradan etkileyecektir ; bu yeniay duyarlılığımızı hatırlatma ve her zamankinden daha çok anlayışlı olma adına bir davet  yapacaktır. Salıvermek, akışına teslim olmak yerine, rotamızı kontrol ediyor olmamız gerekir, akan nehre izin, bize sadece gereken yerde yön göstermesi için verilmelidir.

Tutulma haritasında Merkür, Neptün, Güneş, Ay, Yaralı şifacı Şiron ve Güney Ay Düğümü hepsi Balık burcunda bir stellium-kümeleşme gösteriyor.

Tam bir Balık burcu doğası, atmosferi ve yoğunluğu karşımızda duruyor.

Tutulma Balık’ın 2’inci onluğuna rast geliyor ve bu yerleşimin yönetimi AY ’a aittir, hassasiyetin boyutunu, varın siz hesap edin.

Şiron ile Güney Ay düğümü yan yana dururken; geçmişimizi iyileştirmek ve ileriye taşımak adına ruhsal düzeyde büyüme ve ilerleme olması için bize ağırlık yapan neler varsa bırakmak gerekecektir. Kaderimizin insafında kalıp, kurban olmayı bırakmak, kendi şifamızı bulmak ve bunun için sorumluluk almak zorundayız.

Tutulma haritasının Yükselen yöneticisi Satürn, haritada büyük bir rol oynuyor, Başak burcundaki Jüpiter ve Yeniay’a açıları sert ve bu 3’lü gökyüzünde bir T kare formu oluşturuyor.
Hedeflere ulaşmada engeller ya da tamamen vaz geçiş, ayrılıklar ve kayıplar getirecektir. Sorumluluklardan kaçmak görülebilir. Bencillik, gurur, hırs, aşırı kendine güvenmek, korku ve karamsarlığa yol açacaktır. Bazı şeyler yolunda gitmediğinde, başkaları suçlanacaktır. Hukuksal süreçler ve bu alanlarda  zorlanmalar görülebilir.

Acılarımızın çoğalan dalları, suçluluk ve kötümserliğimizden, kötü düşüncelerimizden ileri gelmekte ve Satürn “karma” ile alakalı, geçmişte başka birisinin üzerinde, kasten yapmış olduğumuz ters bir davranış veya kötülük, bugün karşımızda olabilir ve onunla yüzleşmek için bu zorlu etki altında acı çekecek, olabiliriz.
Negatif düşünceler, hem ruhsal, hem fiziksel, hem de zihinsel sağlığınızı etkileyecektir. Olumsuz sağlıkta hem büyümenizi hem de mutlu olmanıza mani olacaktır. Çok fazlasını istiyor olabilirsiniz ama bilin ki mutlu olmak için küçük şeyler de yeterli olabilir, yeter ki ruhen ve bedenen bunun farkında olun.

Merkür Neptün yine Balık burcunda birleşiyor bu ikilinin bu yerleşimi bazı şeyleri çözmek ve teferruatlı düşünüp, karar vermek için maalesef yardımcı değil çünkü NET düşünme eksikliği veriyor.Bu ancak içe dönüp, kendinizi anlama ve dinlemek için, kendi taşıdığınız ruha ses vermek için iyi bir zaman.

Mars YAY burcunun ilk derecesinde ve Merkür ile açısı sert; bu ikili sudan bahanelerle kötü verilere dayalı yanlış sonuçlara atlamak için harika bir sistem oluşturacağa benziyor. Bu sebeple biraz yavaşlayıp tam sonuç çözülüp, bazı şeyler ispatlanana kadar, peşin hüküm vermemek gerekiyor.

Buraya kadar ki açıların toplamına ekleyeceğim bir küçük hatırlatma da trafik cezalarına dikkat, farz-ı misal ;  kafa bulanıklığı ile sadece otobüs ve dolmuşların gireceği yerden hususi arabanızla salınırken ve bunu bir türlü hiç fark etmezken, trafik polisi  yolun ortasında durup, tüm heybetiyle, çek sağa kardeşim hareketini yapıyor olabilir.


Balık 12'inci evin yöneticisi bu ev gizli-saklı olguları söyler, bize yalan söylenenler, bizden gizlenenler neler?  bunlar ortaya çıkacaktır. Derin bilinçaltımız, bağımlılıklarımız, yaratıcılık ve ilaçlar yine bu evin göstergelerindendir bu süreçte bu konular hayatımızın içinde sivrilmişse, ilgili olguları dikkatlice değerlendirmemiz gerekir.

SABIAN SEMBOL  (18°55' BALIK):   

“ Bir Usta kendi disiplinini öğretiyor.”

Bu tutulma bizden büyük bir “talimat” bekliyor olabilir. Yolculuğumuz  kendimize ve başkalarına doğru …bir şeyleri öğrenmek ve öğretmek adına…

İnsanlar bazen "mesaj verenin"  karizmasına, büyüklüğüne ve nüfusuna itibar edip adeta kapılıyorlar ama söyledikleri doğru mu ? yanlış mı? sorgulamıyorlar bile…  bu durum da “yetkin kişi” gündemi kendi istediği gibi doldurabiliyor.
Kişileri tabulaştırmadan, onların  “Tanrı” değil birer insan oldukları unutulmamalı. Körü körüne onlara bağlanmamalı… söylediklerinde ve yaptıklarında sebep-sonuç ilişkisi araştırılmalı, sorgulanmalı, gerektiğinde eleştirilmeli, yanlış yöne doğru, sizi dipsiz bir kuyuya götürüyorsa, yolu durdurulmalı… Her şeyin farkında olma zamanı, Okyanusun dibindeki Balıkları görme zamanı.

Bir başka açıdan bu sembolü irdelediğimde; Tam donanımlı bir öğretmen olduğunuzu düşünürsünüz ve öğrencileriniz vardır, itibar ve hürmet eden, sizden işin inceliklerini öğrenen. Bununla birlikte siz de öğrencilerinizden çok şey öğreneceksinizdir, bunun bilincindesinizdir ve bu sayede tecrübelenirsiniz. Kendi yüksek bilgeliğinizi dinleme zamanı, belki vermek ve aynı zamanda almak zamanı. Bir öğrenci Ustasından çok şey öğrenebilir, ustası da öğrencisinden…

Bu sembolü çağrıştıran enerjisi güçlü kelimeler :  Vermek ve Almak ;  Bilginin transferi ;  Öğrenmek ve öğretmekte istekli olmak; Birileriyle yasaları ortaya koymak ; Ustalar ; Yol göstericiler ; İşinin ehli insanlar; Dinlemek ve öğrenmek  ; Ödevleri gerçekleştirmek ; İyi bir örnek teşkil etmek ;
Alışıla geldiği üzere, ezbere iş yapmak ; birilerinin “ben her şeyi çok iyi biliyorum” tutumları ; İnsanları kendi çıkarları için , kendi istekleri yerine gelsin diye Manipüle etmek ;Bilgiyi insanlar üzerinde güç olarak kullanmak ; birine bağımlı tutumlar ; tek görüşlü tutumlar.


“Süperay” ,  zira yerküreye çok yakın, haliyle yoğunluğunun ve etkilerinin son derece güçlü olabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.  Balık burcu Zodyak’ın son burcudur ve bu tutulma 19 yıllık bir döngüyü kapatıyor ve aynı zamanda yeni bir döngü de açılıyor.

Tutulma ; Güney/Doğu Asya, Kuzey/Batı Avustralya, Pasifik, Hint Okyanusundan izlendi.

Sulardan gelen kazalara karşı dikkatli olunmalı, deniz trafiğini iyi koordine etmek gerekiyor, şifa ve yenilenme sürecini başlatmak için bu yeniay itici bir güç oluşturacak. Bütünün hayrını düşünen adımlar atmaya başlayacağız. İklim değişikliği için sadece konuşmalar değil, yaptırımlar oluşacak,  Antarktika üzerinde kurulan bilimsel araştırma merkezlerinde  ve içindeki bilim adamları buzulların son halini ve yaratacağı etkileri deklare ettiğinde; artık dünyayı ve toprak anayı ne hoyrat kullandığımızı tam olarak idrak edeceğiz.

Önümüzdeki 6 aylık süreçte siz de vicdanen ve ruhen bütünün hayrı için bir şey yapmak istemez misiniz ?



Yıldız Gönüllü  11 Mart 2016  22:07 pm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder