4 Aralık 2018 Salı

YAY BURCUNDA YENIAY




7 Aralık 2018 @ 10:20 AM @ 15°YAY 07'


Güneş – Ay – Jüpiter Yay burcunda yan yana sıralanırken Mars -Neptün – Şiron Balık burcunda ; ateş – su elementlerinde biriken gezegenler ve birbirlerine olan açıları en önemli gösterge olarak yeniay haritasında durmakta.

Her ne kadar bu gezegenler arasında güçlü & rahatsız edici etkiler yüzeye çıksa da doğasında iyimserlik ve güven olan Jüpiter, iki burcun da ortak paydasıdır. Her iki burcun yönetimi ona aittir.


Olağanüstü zamanlara hazırlananlar için bu dönem somutlaşmamış sadece hislere dayalı, gerçekleşmesi ümit edilen düşüncelerden ve ilhamlardan ibaret olabilir. Ve birçok şey tasarım aşamasındadır ve henüz netlik yoktur…

Yeni yıla girmeye hazırlanırken – ister büyük isterse küçük ölçekli pek çok kurum olsun – bugünlerde beklentiler –  planladıkları konular – yatırımlar – iş hacimleri ve taahhüt edilen miktarlar – henüz olgunlaşmamış ve netlik kazanmamış olabilir.
Belirsizlikler vardır, yuvarlak konuşmalar ve pek çok da açık kapı… Bu durumda biraz iç sezileri devreye koyup ihtiyatlı adımlarla mevcut duruma bakmak daha iyi olabilir. 
İçe dönmek ve kendi içinde ki durumları analiz ederek ondan sonra gereken açılımları ve riskleri kabul etmek keza yine önemli olacaktır.
Haritada Satürn-Venüs arasında ki uyumlu görünüm yeni bir şeye hazırlanırken yapılan ön çalışma misali iyi yönde görev alıyor; sorulara net yanıt için uğraşıyor… ne kadar zaman alır? Ne kadar kişi işime yarar? hangi materyaller gerekli?...  belirsizlikleri savuşturduktan sonra - bunların cevapları elbette ki gerekli olacaktır.





Öte yandan yeniayın getirileri arasında – sosyal medya da ki söylemler, abartılı yorumlar, yalanlar, olmayanı olmuş gibi göstermek ve daha pek çok buna benzer durumla karşılaşmak sayılabilir…
İnternet her türlü bildiri, öngörü ve şişirilmiş reklamlarla dolu ve bazen oraya koyulan eylemler (videolar) sözcüklerden daha keskin olabiliyor. Doğacak yeniay ve devam eden 2haftalık süreçte bu durumlarla yüzleşecek pek çok olayı tecrübe edebiliriz.

Mars biraz ilerleyip Şiron la kavuşuma geçtiğinde ise (ki bu Aralık sonuna doğru olacak) inandığınız görüşlerinizi test etmeniz gerekebilir zira tüm beklentilerinizin aksi yönünde veya beklenmedik yeni bir durumla karşılaşabilirsiniz.Yaralı şifacı Şiron, tuzağa düşmüşleri, bir illüzyon içinde sıkışıp kalmış olanları ve yıkıcı zihniyetlerle insanlığını yitirenleri ortaya çıkarırken pek çok yanlışı da aydınlatacak. Tüm bunlar size “ ben neye inandım ?” sorusunu sordurtabilir.

Yeniay haritasında yer alan Neptün Mars kavuşumu altında, virütik rahatsızlıkların olması muhtemeldir, yine aşırı uyku hali ya da uykusuzluk görülebilir. Bu açının olumlu tarafı ise algılarınız “daha önce hiç böyle hissetmemiştim” diyecek kadar iyi çalışabilir; doğru anda mükemmel olan doğru şeyi yapabilirsiniz.
Su sporları ile ilgilenenler hırslı yapıları ile kazanan olabilir, günün kahramanı seçilebilir… Yine bu süreç beste yapan ve yeni soundları ortaya çıkarmakla meşgul olanlara iyi ve müjdeli gelebilir 😊 Sıkıntıları bertaraf etmek için sanatsal aktivitelere yönelmek bu dönem iyi olacaktır… Gülmek en doğal ilaç… Merkür Yay burcuna yerleştiğinde “ esprili ve komik gösterimler “ ilginizi daha çok çekecektir.

Yeniayın Sabian sembol ifadesi :




15 °YAY 07'  “ Geminin etrafında uçup yemek arayan martılar “ 

Bu sembolü birkaç başlıkta değerlendirmek gerekirse;

Önünüzde ki süreçte olası yaşanacak dramatik değişiklikleri atlatmak için  (ilerisi için düşük görünürlük varsa) geçmişe ve şimdiki deneyimlerinize bakarak bir yol izlemek ve bir nevi iç sesinizin volümünü açmak iyi olabilir.

Martılar çok fırsatçı kuşlar; trollü balıkçı teknelerinin peşinden giderler, bilirler ki orada onlara bir ganimet çıkacak… Bazen bizlerde beklenmedik fırsatlarla karşılaşabiliriz. Bunun olması bu ay çok daha mümkün ne de olsa Yay yeniayı ve Jüpiter kendi evinde ve her tür güzel sürprizi yapmaya uygun 😊  Bu dönem sizi çevreleyen bolluk ve fırsatlar varsa onlardan faydalanabilirsiniz. Martı misali gemiden atılan simit o an kapanın ağzında nasıl ki kalıyorsa, uyanıklık yapıp başkalarını bir şekilde ekarte ederek fırsatları siz kapabilirsiniz…

Mars Neptün kavuşumu; Deniz taşımacılığı, Deniz kuvvetleri, denizlerde ki kirlilik ve hava muhalefetinin yaratacağı yoğun sis vb. konuları bu dönem fazlaca öne çıkarabilir.

Yay burcu büyük pencereden bakmayı daima söyler bu dönem küresel anlamda yaşanacak krizler ki bunlar barış ve huzuru tehdit eden nitelikte eylemler olabilir. Dikkat çekecektir. Uzaklardan gelen haberlere ve olaylara karşı üzüntü ve endişe duyabilirsiniz. Daha evvelden geçici bir şekilde sıkıntısı savuşturulmuş veya söylentisinin üstü hızlıca kapatılmış bir konu bu sefer büyük bir şekilde ortaya çıkabilir ve bu büyük ses getirebilir. Petrol, gaz, nükleer enerji konuları ile ilgili bir durum açık edilebilir.



Bilgiyi elde etme ve seyahatler Yay burcu etkisindedir. Bu dönem her iki konunun da erişimleri için esnek ve uyarlanabilir bir yaklaşım gerekebilir; bunu bu ay hiç unutmamak gerekecek…



Yıldız Gönüllü 4 Aralık 2018 @ 13:00 PM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder