14 Mayıs 2018 Pazartesi

URANÜS BOĞA BURCUNDA






Uranüs Boğa burcu yolculuğu: 15 Mayıs 2018 – 26 Nisan 2026 arasında.


Bu yolculukta;
Tekrar Koç burcuna dönüş: 6 Kasım 2018’den - 6 Mart 2019’a kadar.
Adeta bir ön izleme olarak İkizler burcuna geçiş: 7 Temmuz 2025 – 8 Kasım 2025 arasında.


Gökyüzünde çok önemli bir makas değişikliği var. Beklenmedik olayları, şokları, büyük sürprizleri hayatımıza getirmeyi kendine görev edinmiş URANÜS, 2011 yılından beri devam eden KOÇ burcu yolculuğunu tamam lıyor.

15 Mayıs 2018 itibari ile artık BOĞA burcunda. Dolu dolu 7 yıl bu burçta kalacak.

Uranüs Kova burcunun gezegeni ve özgürlük onun için adeta otomatiktir.
Ateş burcu olan Koç da ilerlerken uyanışı harekete geçirdi.
 Koç burcu rakipsizdir. Tek … Uranüs (büyük kitleler) ile geçirdiği yolculukta tek başına sahip olduğu mevkilerden sallanıp düşenler çok oldu... Öte yandan insanlığı yönetenler, tek başına 
yönetip-adım alırken, fark yaratmayı büyük platformlarda kilit pozisyonların değerini bilerek ortaya koydular, oyunu çok büyük oynadılar. Ardından, Koç’da ki Uranüs adeta beyinde ki devrelerin yerini değiştirdi, uyanış başladı, ateşli, genç insanların gözleri açıldı. Bilinç uyandı.
Şimdi Boğa burcuna geçerken, sindirme zamanı, olanları özümseme, emme, fikir yürütme, bilgiyi bir boyuttan diğerine hareket ettirme zamanı ve bunu yaparken yeteneklere de başvurma zamanı.

Boğada ki Uranüs basit şeylere vurgu yapacak. 

Yaşamı basitleştirmek, rahatlık, eğlence.  Zorluklarla karmaşık olan hayat artık gayet sıradan olabilir, topuklu ayakkabıları bir köşeye fırlatıp atarak, ayaklara sporları çekip koşuya başlayabilirsiniz ya da mokasen ayakkabılarınızı çıkarıp, çıplak ayak yeşil çimenlerin gıdıklayan hissi ile baş başa kalabilirsiniz. Yaşam yükünün farkındayız ama hayat çok canlı !  Değişmek isteyebilirsiniz. Kendinize soracağınız soru şu: Bu duygu ne?  Ne bu bende ki his?

Zodyak burçlar kuşağının en sabit burcu Boğa, Uranüs ile karşılaştığında güçlü iradesinin adeta nasıl test edileceğini görecek

 Bazı konularda çok sabitsiniz yerinizden bile kıpırdamak istemiyorsunuz, sabit fikirleriniz var değiştirmiyorsunuz, belki değişim - sıçrama en iyisidir ve fırsattır. Avantajlardan yararlanılması gereken bir zaman kapıyı çalmıştır. Boğa’da ki Uranüs bunun farkına varmanızı sağlayacak. Değişime direnmemek en iyisi, esnek olmak, bu akışta en kârlısı olacaktır. Sizin için önemli olanı yok etmek yerine yedeğe koyup yeni bir şeyi denemeye gidebilirsiniz.

Boğa burcunun elementi toprak. Uranüs’ün bu yerleşimde ki uzun yolculuğu esnasında çevresel değişiklikler bekleyebiliriz. Dramatik sonuçlar doğuran iklim değişiklikleri ve bunun sonucunda ortaya çıkan caydırıcı kanunlar. Topraklar ve hayvanlar bazıları tarafından istismar edilmiş olabilir ama farkındalığı ve eğitim düzeyi yüksek insanlar tarafından idrak edilme yoluyla da korunacaktır.  El değmemiş doğal güzellikler, yeşil alan, ağaçlar, tüm bunlar için seferber olacağız. Boğa’nın sembol ağacı Meşeyi ne olur koruyalım!

Koç da ki Uranüs yangınları yüksek hava akımı ile çoğaltıp arkada kül olmuş ormanlar bırakırken Boğa’ya geçtiğinde ise depremler, bir anda oluşan büyük obruklar, volkanik patlamaların yarattığı lavların altında kalma sebepli kayıplar ve düşüncesiz insanların tutumları ile ormanlar bir gecede ziyan olabilir...

Bitki genleri daha fazla gıda, kuraklık ve hastalıklara direnç göstermesi umuduyla değiştirilebilir.


Politik arenada önemli temel hak ve özgürlükler asla unutulmayacak. Bu yönde taleplere kayıtsız kalınamayacaktır.
Düzensizlikler olağanüstü bir şekilde iyileştirilme yoluna girebilir. Boğa burcu sabırla özdeştir. Uranüs ise son derece elektriki, ani, çabuk ...  geçmişten süregelen sorunlar (adeta bıçak kemiğe dayandı denen sorunlar)  hızlı bir şekilde hemen ortadan yok olmayabilir. Sabır isteyebilir ve burada boğanın bu üstün gücü uyanacaktır.
Şans bir anda değişebilir.
İşimizde ve aynı zamanda bizleri yöneten tüm güçlü pozisyondakiler daha fazla uyum göstermediklerinde özellikle fikirlere, inançlara ve farklılıklara değer vermediklerinde, onlarla ilişikler tamamen kesilebilir.


Boğa bedenimize, güzelliğimize hükmederMalum yönetici gezegeni Venüs. Uranüs buraya geldiğinde çekicilik standartlarını değiştirebilir.

Felç - inme gibi rahatsızlıkların yarattığı tahribatlar sürpriz bir şekilde iyileştirilebilir.


Yaşamda alışageldiğimiz temel değerler ciddi değişimlere maruz kalabilir. 

Bazılarımız adeta robotlara dönüşebiliriz tek deneyimi sadece elektronik ortamda yaşamak olabilir. Bazıları doğaya dönebilir, küçük evler ve kırsal yaşam. Organik tarım, seracılık, hayvan yetiştiriciliği, fidanlık kurmak cazip gelebilir.
Toplumsal yaşam kaynakları ya da maddi kaynaklar azaldıkça ya da sürdürülebilir yaşam etik bir seçim olduğu için bu yönde teşvikler de çoğaltılabilir.

Büyük değişimlerin olduğu zamanlardan geçip onları yaşıyoruz! 

Sürdürülebilir enerji sağlayacak güneş pili icat edildi. Belki birçok türev buluş da bu uzun yolculukta bizlerin karşısına çıkacak.
Internet kullanımı için belki para ödemeyeceğiz, paralı olan bazı siteler bedelsiz hizmet sunacaklar.
Evde yetiştirilen sebze ve meyveler ve ondan yapılan sağlıklı yiyecekler devrim niteliği taşıyabilir. Eyvahhh balkonlarda yer kalmayacak 😊


Bankacılık ve büyük iş dünyasında yeni fikirler ve ekonomik reformlar görebiliriz. 

Bankacılıkta yeni sistemlere geçilirken eskinin ayıklanıp tasnifi sırasında şok edici durumlarla karşılaşılabilir. 

Bankacılığın yüksek kademelerine yönetici olarak daha fazla kadın yönetici getirilebilir.

Hepimiz kredi kartlarına alışığız ama sanki bundan sonra tamamen nakitsiz bir toplum olmaya doğru gidiyor olabiliriz.

Takas sistemi popüler bir hale gelebilir. Mal ve hizmet sunan kişi para almak yerine onun ihtiyacı olan başka bir hizmet ve malı değiş-tokuş ile elde edecek...

Kişisel hayatımız, mal varlıklarımız, finansal kaynaklarımız önemli olacak.Popüler insanların mal varlıkları sorgulanacak.

Kripto paralar bu yolculukta söz edilecek bir diğer ana başlık olmaya namzet.

Küresel finansal dalgalanma ve borsa çöküşleri keza yine şahit olabileceklerimiz arasındadır.




Uranüs’ün Zodyak burçlar kuşağını dolaşıp turunu tamamlaması 84 yıl kadar sürüyor. Boğa burcu yeni ayı doğarken aynı gün eşsiz ve özel bir zamanın başlangıcını haber veriyor. Uranüs Boğa burcuna geçiyor.

Bu uzun yolculukta çevre bilinci masada olacak, gıda ve sağlık keza çok önemli, iklim değişiklikleri, yıldızlar, uzay, başka gezegenlerde yaşam, insan hakları, temel hak ve özgürlükler, hayvan hakları,  dünya genelinde evlilikler  (eş cinsel evliliklerde buna dahil) ve silahlanma konuları gündem teşkil edecek. Dostluk ittifakları, değişim yapmanıza ve özgürlük bulmanıza olanak tanıyacak.

Bazen yalnız olmak zihnimizi temizlemeye yardımcı olur ve böylece hiçbir etki altında kalmadan doğru yolumuzu bulabiliriz.

Hayırseverlik ve ileri teknoloji dendiğinde akla Uranüs geliyor bir de Venüs’ü de yanına koyduğumuzda hayatı kolaylaştıracak adımları yüksek bilinçle, severek ve isteyerek yapabiliriz.


"Her gün bir yerden göçmek ne iyi
Her gün bir yere konmak ne güzel 
Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş! 
Dünle beraber gitti cancağızım, 
Ne kadar söz varsa düne ait 
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım..."


Güzel yengeç kadını “minik serçe” şarkısında böyle söylüyor...

Şimdi başka şeyler söyleme zamanı.

Gel kardeşim, otur anlat bana, ben seni dinlerim, derdin ne? gel beraber çözelim, diyenlerin peşinden koşacağız.



Yıldız Gönüllü,  14 Mayıs 2018 20:30 pm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder