1 Ekim 2017 Pazar

KOÇ BURCUNDA DOLUNAY – Kıvılcımlanan ATEŞ


Dolunay 5 Ekim 2017 21:40 pm ‘de 12°^42' Koç burcunda meydana geliyor.



Dolunay görüntüsünde Güneş ile Ay her zaman karşı karşıya geliyor bu sefer ki Koç-Terazi hattında yani “Ben (koç) ile Biz (terazi)” sözcükleri arasında dengeli bir muhakeme veya kararlı bir eylem ateşlenecek. Her iki burçta öncü karakterde inisiyatif alan, atak olmaya niyetli ve otoriter.  Buna 3’üncü öncü de ekleniyor; Plüton da Oğlak burcundan dahil olarak T kare formu oluşturuyor. Bu görünüm aslında kolay bir durum arz etmiyor, özünde stres ve gerginlik var.

Gücü nasıl kullandın? Kötüye mi kullandın? İyi niyeti istismar mı ettin? Güce kim sahip? Güç kimlerin insafına kaldı? Otorite ve kontrol ile ilgili birçok dengesizlik şuan mevcut olabilir. Yaşanan durum her ne ise karanlık, belirsiz, geçici ve nüfus eder şekilde olabilir. Tüm bunlara karşılık yetki ve güç tekrar geri kazanılabilir ve gerekirse iddialı ve agresif olarak elde edilebilir. Bu göstergenin özeti böyle.


Öte yandan ikili ilişkilerde (özellikle kadın-erkek ilişkilerinde) adalet ve eşitlik için yeni yollar bulmaya niyet edebiliriz. Haritada her nokta/gezegen yerleşimi ve görünümleri ilişki ve ortaklıkları ifade ediyor. Bunlar samimi çeşitlilik arz edebileceği gibi ikili ortaklıklar şeklinde de olabilir. Ve bu ilişkileri yaşadığımız topluma, kültüre, örf ve ananelere hatta yaşadığımız dünyaya nasıl uyumlayabileceğimizi düşüneceğiz. Eğer kabul edilemez ilişkiler varsa oto kontrol getirmeyi yine düşüneceğiz.

Venüs ve Mars Başak burcunda kavuşuyor fakat bu buluşma romantik formda değil; hiç kimseye gevşeme – rahatlama hakkı vermiyor, ayırt edici bir özelliği sivriltiyor, “pasif mi? yoksa agresif mi? ” eyleme geçelim demeden önce, bir şeyleri ölçüp-tartıyoruz.

İnsanları yanlış anlamadığınızdan, yanlış kişilere güvenmediğinizden emin olun, size sunacaklarının sizin beklentilerinizden daha az olabileceği ihtimalini unutmayın. Bu süre içinde duyduğunuz, okuduğunuz, gördüğünüz her şeyi satın almayın. Muhtemelen sahtedir -gerçekle ayırt edilemeyecek kadar iyi görünüyor olabilir. Hak etmeyen insanlar için varsayımlarda bulunmayın bu bağlamda hayal gücünüzün esiri de olmayın.

Dolunayın getirileri;  tüm ilişkilerde güç dengesi yeniden gözden geçiriliyor: Kişisel, iş hayatı, uluslar arası ilişkiler.

Koç daha çocukça, Terazi burcunda ise daha olgun bir enerji var, bunlar karşı karşıya geliyor.
Uluslar arası ilişkilerde - Dünya ülkelerinin liderlerine baktığımızda az da olsa genç liderlerin siyaset sahnesinde olduğu ve hatta kendilerinden çok fazla söz ettirdiğini görüyoruz. Farz-ı misal; “füzeli delikanlı” dünya devine otur-kalk öğretiyor. Bu sebeple siyaset dilini bilmeyenlerde; diplomasi eksikliği, güç oyunları, hızlıca provoke etme eğilimleri görülebilir.

Yeniayın Sabian Sembol ifadesi ;


12°^42'

“Patlamamış bir bomba – etkisiz halde - güvenli bir şekilde ortaya çıkmadan gizleniyor “

Bomba adı üzerinde potansiyel olarak patlayıcı özelliğe sahip, her ne kadar güvenli bir duruma getirilmiş olsa bile içeriği hala orada ve tehlike ihtiva ediyor. Görünürde şuan sakin ve etkisiz ama tüm detayları bilinmeli, incelenmeli, her açıdan değerlendirilmeli, tamamen etkisiz hale getirilmeli.
Bu sembolü ilişkiler ve kişisel hayata yönlendirecek olursak; genel olarak tartışmalar ve bunların getirileri yüksek oktavlı, patlama etkisinde olabilir, bir taraf bunların geçici, her zaman ki gibi sabun köpüğü niteliğinde olduğunu düşünebilir, havada bir müddet salındıktan sonra ilk düştüğü yerde baloncuğun patlayıp yok olması gibi. Bunlar çok fazla tekrar eden, geçmişten gelen hikayeler, sorunlar ise mevcut gelinen noktada bir boşalma, itici güç olarak tezahür edebilir. Bu durumda üzerine gidilmeli ve hatta ciddiyetle ele alınmalı. Bunu mümkün olduğunca serinkanlı ve itinalı yapmak en doğrusu - tıpkı bomba imha uzmanı gibi- daha az zarar verici biçimde ve esas meselede ki elemanları etkisiz hale getirerek.

Öte yandan bu sembol ile -  iyileşmemiş duygularınıza dönüp bakmak tek başına halledebileceğiniz durum değilse bunları rehabilite edecek uzmanlar/doktorlar/işin ehli olanlar, size destekçi olabilir.
Arzulanan ve istenen bir durum aksi yönde sonuç gösterdiğinde duygularımızı içe çeviriyoruz, sinir, kızgınlık, isyan, çileden çıkmak …  tüm bunlar sihirli bir şekilde o an ortadan yok olup gitmiyor, içimizde çürüyüp bizleri hasta ediyorlar, sonuçta ciddi duygusal, psikolojik ve bedensel hastalıklara dönüşüyor.

Bu sembole ait diğer çağrışımlar ; Öfke nöbetleri ve hayal kırıklıkları, Tanımlanmamış öfke , Çeliğe su vermek, Kendine hakim olmanın faydalı sonuçları, Sakladığı sırrının güvende olduğunu düşünmek, Duygularını bastırmak, Ani ve güçlü olaylar, İstihbarat Örgütleri,Güvenlik Kontrolleri, Giriş-Çıkış Kapılarında Güvenlik, Son dakika değişiklikleri, Düdüklü Tencere & Diğer basınçlı kaplar, Eylemler, Terörize eylemler, İdealler çatışması, Arkada dönen aldatmaca



Yıldız Gönüllü 1 Ekim 2017  22:00 pm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder