27 Ocak 2017 Cuma

KOVA BURCUNDA YENİAY


2. Bölüm

28 Ocak 2017 İstanbul saatiyle 03:07 am 8°15' Kova burcunda YENİAY doğuyor. (+12 gün etkili)

KOVA YENİ AYI  insani idealleri vurguluyor. Bu dünyada, bu toplumda hepimizin bir yeri var ve ona katkıda bulunmak için her bireye görev düşüyor. İnsani duyguları, vicdanı, adaleti, dostluğu & sevecenliği ve tabiî ki çok önemli bir konu olarak doğayı iyileştirmek ve geliştirmek için bu süreçte aktif çaba harcayabiliriz.

Aktivizm, bireysel düşünceler ve ilerlemeler konu başlıklarına bu ay içinde çokça vurgu var.

Yeniay haritasına gelince ;

Kova Yeniayı, Satürn ve Venüs’ün birbirine meydan okumasının tam ortasına adeta yabancı bir gök cismi gibi düşüyor.

Venüs şuan Balık burcunda koşulsuz sevginin belirtisi, başkasına gösterilen derin sevgi, yardım ve merhametin sonsuzluğu, bunu isteyerek, büyük sevecenlik, tatlılık ve sempatiklik içinde yapma arzusunu ifade ederken, bununla birlikte kör noktalar ve yaralı taraflarımızı Satürn devreye girerek hatırlatıyor. Kusurları, nerede eksik-gediklerin olduğu, ilişkilerde ise bağlanacak yerde - nerede ipin güdük kalıp yetişmediğini hatırlatıyor. Yine Kiron’un Venüs’e yakın duruşu eski yaralarımızı tetikleyen geçmişte yaşanılanları hatırlatan durumları karşımıza getiriyor bu sebeple ilişkileri sabote ettiriyor… Hayal kırıklıkları, tıkanıklıklar, ağır- umutsuz-bastırılmış duygular, anlaşmazlıklar fazlaca hissedilebilir ve tüm ay boyunca gündemde kalabilir.

Yaşanan bu atmosfer iş, finans ve duygusal konularda kolektif korku ve endişelere kapılma şüphesini içinde barındırıyor.

Yeniay doğduktan sonra Mars çok güçlü olduğu konuma Koç burcuna girecek. Kişiselleştirme, tek başına bir konuda iddialı davranma “isteklerim sırf bugün değil yarınlarda da aynı şekilde olsun”  düşüncesi gerginlikler yaratabilir. Hırpalanma, kolaylıkla birden parlama & patlamaya hazır durumlara işaret edebilir. Mars bir vakit sonra daha  da ilerleyip Koç burcunda ki Uranüs ile birleşecek elde ki durumlar konusunda çok dikkatli davranmamız gerekecektir.

Plüton Oğlakta ve haritada Merkür ile birleşiyor-Uranüs ve Jüpiter ile dik açıda ;  Yeni fikir ve uygulamaların hayatınıza zorla dayatıldığını hissedebilirsiniz. Bunun yanında kendi fikirlerinizi ifade etmek, onları lanse etme konularında engel de görebilirsiniz.

Kazalar, argümanlar ve aşırı yoğun etkileşimler bekleyebiliriz. Bazen beklenmedik şeylerle karşılaşabiliriz örneğin diğerleri sizi ikna etmeye çalışabilir veya tam tersi olabilir. En kötü ihtimalle bu zihinsel, sözlü veya fiziksel tacizin bir transitidir.

“ Fikirleri beyan etmede şans tanınmaması/sabote edilmesi -kendi fikrini zorla dayatma”  konularında önümüzde ki günlerde entelektüel savaşlar başlayabilir.

Bunun yanında bir küçük not : Merkür uzun süre gerileme sürecindeydi ve bu yeniay ile birlikte gölge periyodunu da tamamen bitirip  doğru yoluna girmiş durumda bu zaman zarfında sizi yönlendirecek gizli bilgiler elinize ulaştıysa - Mars Koç’a girerken her açıdan çok güçlü hissettirecektir – bu bilgileri akıllıca kullanabilirsiniz.

Bu transit, dünyada propagandayı temsil ediyor. Olumsuz bir şekilde olmasa da bunun için medya da devreye girebilir... Bu günlerde duyduğunuza güvenmek çok zor olabilir ve kişisel gündemini yaratmak, kendi ajandasını uygulamak ve diğer gizli sebepler nedenleriyle - medyaya baskı uygulanabilir - medyanın gündemleri bizzat yönetilebilir.

Kova Yeniayı ile düşüneceğiniz diğer bir konu da ;
Özgünlüğünüzü, kolektife nasıl dahil edebilirsiniz ? kendi bireysel düşüncenizi nasıl ifşa edebilirsiniz? soruları olabilir. Internet ağınız, kendi sosyal medya araçlarınız, kullanıcı kimliğiniz, orada ki arkadaşlarınız, dostlar, gruplar, birlikler, web ağı sayesinde erişebilinecek diğer noktalar derken … biranda duyguları bir tarafa koyup, bir amaç/hedef doğrultusunda kendinizi çalışıyor bulabilirsiniz.

Yeniayın Sabian Sembolüne gelince ;



8° KOVA 15' : “Bir Bayrak Kartala Dönüşüyor” 

Bayrak burada bir grup insanın ideallerini temsil ediyor Kartal ise ideallere yüksek vizyon getirerek onları manevi boyuta taşıyor. Yeniay haritasında hava ve su unsurları güçlü bu sebeple zekanızın ve duygularınızın birlikte nasıl iyi çalıştığını düşünebilirsiniz.

Bunun yanında bu sembol güç tezahürü olarak da görülebilir, insan yapımı nesne canlı kuşa dönüşüp-uçabiliyor. Hayalleri gerçekleştirme adına güçlü bir metafordur... Doğadan ilham alan inovasyon, biyomimikri ihtiyaçlar için doğayı taklit edebileceğimizi söylüyor.

Kartal sadece kuş olarak değil, görme vizyonu, odaklanması, gücü ve özgürlüğü sevmesi ile de anlamlandırılır.

Yeniay odaklanmayı işaret ediyor, bizler Ay Yıldızlı-Al Bayrağın altında yaşayan insanlar olarak neye odaklanacağız ?

  • Yanı başımızda bir savaş var, askerimiz de içeride, aklımız orada, ona mı odaklanalım ?
  • Huduttan şimdiye kadar yabancı uyruklu 3 milyonu aşkın insan gelmiş hala akıbeti belli değil, ona mı odaklanalım ?
  • Güvenliğimiz bugüne kadar defalarca sınandı, bu hayattan kayıp geçip giden canlarımız var ona mı odaklanalım ?
  • Gerek içte yaşanan, gerekse global hareketlenmelerin sebebiyle finans ve para piyasalarının oynaklığı iş gücünü, sermaye koyup iş yapma eğiliminde olanı düşündürüyor, belirsizleştiriyor, işlerin seyri nasıl olacak ? buna mı odaklanalım ?
  • Bunca kalem bu dönemde aktif ve kendini çokça gösterirken bir de Başkanlık Sistemi var; olur bekleyen içeriğinde – bazı önemli ve hassas konularda - tek kişiye ekstra imtiyazlar veren bir resim çiziyor, buna mı odaklanalım ?


Gündem dolu ister kabul edelim – ister etmeyelim, Kova yeniayı kendi özünün getirisi olarak bizleri birbirine bağlıyor, bir dünya vatandaşı olduğumuzu hatırlatıyor. Çağın en güçlü aracı internet ile ister bireysel, isterse uluslararası bir olay olsun anında bilgi akışı gidip-gelebiliyor ve bizler gerektiğinde çıkarlar doğrultusunda bir bağ oluşturuyoruz tüm sosyal medya araçlarını kullanmayı ve buradan ses verip-birleşmeyi seviyoruz. Bu yeniayın getireceği konular hakkında elbette ki herkesin paylaşımları çokça olacaktır, hatta kalın :)

Yıldız Gönüllü  - 27 Ocak 2017 19:50 pm

✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰✰

Çin Yeni Yılı

Kış gündönümünden sonra ki 2nci yeniay ile Uzakdoğu Çin Yeni Yılını Kutluyor.

 Bu yıl ;   Yin – Ateş Elementi altında HOROZ YILI

Horoz bilindiği üzere yeni günün şafağını müjdeler ve bizi “uyandırır”. Bu yıl hayatımızda değişmesi gereken şeylerin farkında olabiliriz.. Dürüst ilişkiler isteyebiliriz.

Horoz, gururlu görüntüsü, etkileyici tüyleri ve oldukça kavgacı olması ile bilinir. Dikkatli gözleri ile her zaman uyanıktır, olayları çözümler. Bu bağlamda uluslar arası alanda askeri duruşlar fazlaca olabilir, milliyetçi hareketler, özellikle güç boşluğu olan bölgelerde “gerginlik dönemleri” yaşanabilir.

Horoz kendini göstermesini, tüylerini kabartarak gururla yürümesini, gözlerin üzerinde olmasını sever. Bu yıl çokça sanatsal ve görsel güzelliği de takdir ile karşılayabiliriz. Sanatta mutluluk var ve son derece rafine tatları test edebiliriz.

Bununla birlikte, kamu ve özel idare işleri, askeri kariyer, güvenlik-kolluk kuvvetleri-polis işleri çok ön planda olabilir. İş açıkları veya tercihler bu yönde olabilir. Danışmanlar, bankacılar, muhasebe yöneticileri bu yıl çok ön planda olacaklardır.

Horoz Yılı çok şey vaat edebilir ama önce çaba harcamaya ve sıkı çalışmaya bizi davet edecektir, gevşek olanlar ise horozun gagasının etkilerini hissedebilirler! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder