28 Ekim 2016 Cuma

YENIAY AKREP BURCUDA


" Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır… Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir.”
                                                              29 Ekim 1923, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 

  • İkinci Bölüm

         Yeniay 30 Ekim 2016 - 20: 38 pm Akrep burcunun 7°43'doğuyor. (+12 gün etkili)



YENİAYIN  bu derecesi Akrep’in kendi gezegeni Plüton etkisi altında.

Doğacak yeni ayı karşılamadan evvel ay iyice küçülmüş/kapanan –balzamik pozisyondayken biraz içe dönmenin, ruhunuzun derinliklerine inip gerçek niyetlerinize, hedeflerinize bakmanız hatta onları bir yere not etmeniz iyi olacaktır zira bugün oturup plan yapıp, görüşlerinizi bildirip adeta tohumlar ekerseniz bahara yani Akrep’in karşısında Boğa ‘da olacak yeniayda onların yeşerdiklerini görebilirsiniz.

Akrep konuları:  Kişisel güç olarak ; psikolojik durum, eski sorunlar/ külfetli ağır yükler, eskilerden tamamen kurtulma, bunun için yenilenme - kendinde bir restorasyona gitme ve af etme.

İhtiyaçlar bakımından ;  finansal durumlar, borçlar, vergi borçları, krediler, hibe,vasiyetler, miraslar, iş ortaklıkları
Fiziksel seviyede ; derin duygusal bağ, cinsel ilişkiler, ruh eşi, ilişkilerde karşılıklı teyitleşme ve doğrulama.Bağlılık, derinlik, öz-disiplin.

Bu yeni ayın genel zemine yayacağı olgular bunlar ve hayatınızda bu dönem devam edip giden ya da bir şekilde aniden bu başlıklardan bir tanesi ile ilgili ortaya çıkacak olan durumlar karşısında iç sesinizi dinleyerek harekete geçebilir, plan-program yapabilir, düşünebilir, hedefler koyabilirsiniz.  Arkadaşlarınız veya sevdiklerinizle de duygusal anlamda paylaşımlarınız yüksek olabilir. (Merkür yeniaya kavuşumda) Neptün’ün yeniaya bağlantıda olması da ilham ve sezgisel rehberlik anlamında yol gösterici olacaktır.

Yeniay Haritasında Venüs ile Satürn kavuşumu : duygusal ihtiyaçların ve pratik çözümlerin karşılanması tam istediğiniz gibi olmayabilir sizi tatmin etmeyebilir. Bu açı bir işi bitirip kapatmayı, ona kilit vurmayı da söyler, şayet çok sağlam ilişki ve iş kanalındaysanız bu dönem durgunluk yaşayabilirsiniz. Eğer sağlıksız, yepyeni başlayan bir ilişki içindeyseniz buna bu dönem pek geçiş olmayabilir. (Neptün’ün ve Ay düğümünün de bu göstergeye bağlantısı var.)

Venüs’ün temsil ettikleri  “para ve kadın” Yay burcundan geçiyor olması  idealler,fikirler, felsefe… Venüs ve Jüpiter arasında karşılıklı ağırlama mevcut ve Jüpiter uyumlu açı ile bağlantıda bu göstergeler tüm dünyayı ilgilendiren olguları içine alıyor, dünyanın dört gözle takip ettiği seçimde, bir başkanın görevinin bitecek olması ve yerine gelecek olan (bence) kadın nasıl bir düşünce, yol haritası ve planlar yapacak ?, nasıl bir senaryo yazıp onu nasıl sahneleyecek ve oynayacak ? belki piyasalar biraz da bu seçimi ve sonrasında ki aksiyonları bekliyor olabilir.

Haritada Mars Uranüs ile bağlantıda ; tahmin edilemeyen durumları ortaya çıkarabilir bu ikili için     ” beklenmeyeni beklemek “ en iyi söz olacaktır.
Kişisel düzeyde bu süreç bazı planlarınızın ve günlük programlarınızın istediğiniz gibi gitmesine engel teşkil edebilir, değişkenlik ve erteleme yaşayabilirsiniz. Planlı/programlı gününüzü, beklediğiniz şekilde devam ettiremeyebilirsiniz.

Farklı bir şey denemek için içinizde güçlü bir dürtü oluşabilir. Aşırı özgürlük arzusu belirebilir. Bu açı kazalara da açık olmayı gösteriyor. +/- 4 gün yolculuklarınızda ve günlük hayatın akışında dikkatli ve önlemci olmanızda yarar var. Yine bu transit öfkeyi tetikliyor. Kendinize ya da çevrenizde olanlara karşı öfkeli olabilirsiniz. Bazı insanlar son derece bencil olabilir ve bunun sonucunda yaşanan bir çok durum öfke nöbetlerine, birden parlamalara sebebiyet verebilir.

İletişim sorunları, internet bağlantı sorunları, mekanik sorunlar bu sebepli ertelemeler, araçlarda (kara + hava) görülebilir. İş anlaşmalarını, ikili ilişkilerde ortaklı hareket edilen ilişkilerde ani patlak verecek durumlar, yolları ayırmaya, anlaşmayı bırakmaya sebep verebilir. Temkinli adımlar alınmalıdır. Politik arenada da beklenmedik haberler (skandal olacak haberler) açığa çıkabilir.

Yeniayın Sabian Sembol ifadesine gelince ;

7°AKREP 43'  :  “Gümüş renkli ay gölün ortasında bir mücevher gibi parlıyor”

Gölün ortasında mücevher gibi parlayan ay sakinlik, dinginlik ve güzellik görüntüsü. Gece gölün yüzeyindeki bu parıltı hoş ve cezbedici ama altında neler gizli bu bilinmiyor.

Gizem ve mistizm her zaman insanoğlunu çekmiştir.

Etrafınızla irtibatta olup, paylaşılan duygusal konular ve maddi/finansal seziler hakkında, kendi içinizde muhakeme edip ve sonrasında düşüncelerinizde bir değişim yaşayabilirsiniz. Bazı haberlerin görünürde olduğu gibi değil de “altında – görünmeyen – yansımayan” tarafında çok farklı bir halde yer aldığı, size aksettirilenin son derece yüzeysel bilgiler olduğunu anlayabilirsiniz.

Ay enerjisi dişi bir enerji, sezgisel, alıcı – hissedici ve vizyonu olan. Gizemli, büyüleyici, ketum ve başkalarını etkileyen dayanılmaz manyetik bir kişilikle bu yeniay evresinde tanışabilir ya da sezgileri güçlü birisine ruhsal konularda veya metafizik konularında danışabilirsiniz.
 Kimileri içinden çıkamadığı sorunlar için terapiste başvurur kimileri ise büyü ya da tesir etmek ile sorunlarını halledeceğini düşünür. Bu yaşam kalitesine göre değişir.


Eğer bu yeniay evresinde – ki hafta sonuna rast geliyor- kendinize dönüp, kendi kendinizin terapisti olmak isterseniz, suyun şifasından yararlanabilirsiniz, Spa , kaplıca – ılıca, hamam, bakım, buhar ve burada yapılan bir çok aktivite size gayet iyi gelecektir.

İyi bir film ve sanat eserlerinin sergilendiği bir galeri de favorileriniz arasında olabilir. Belki bir resme bakarken aksettirdiği anlam size  göremediğiniz/düşünemediğiniz bir fikrin yolunu açabilir.

Bu sembole ait titreşimi güçlü kelimeler (olumlu/olumsuz) :  Mistik ve cazibesi olan şeyler, Aynalar, Güzel film sahneleri, Kartpostallık görüntüler, Güzellik, Bakım, Su , Huzur ve Sessizlik, Hipnotize eden cazibe, Görünüşe dayalı tahminler,Tefekkür, Meditasyon,Dua ve kendinde yükselişi hissetme.
Aksilik, Huysuz tavırlar, Narsizm, Yüzeysel olma-Derinlik eksikliği, Medyumlar, Gerçeğe dayalı olmayan ilişkiler, Her şeyin Eksikliği, Aşırı duygusal ilişkiler, Yüzeysel Yanıtlar.


Akrebin doğasında dönüşüm, yeniden doğuş, simya - kurşunu altına çeviren enerji vardır.  Geçmişten günümüze kadar taşınılan değerlere ayak uydurmak, onları ilerlemek için bir yakıt olarak kullanmak, akrebin kindar, intikamcı, öç alıcı alt enerjilerinin yüzeye çıkmasını engeller, çünkü o değerlerine tutku ile bağlıdır, takıntılıdır… Vaz geçmez. Aksi yönde davranışlar, kötü niyetli duyguları besler ki bu yine başkasını değil yapanı yaralar.
Tutkularının peşine çok fazla düşersen zehrini de seçmiş olursun, akrebin kendini sokması gibi. 

Bunlarla uğraşırken yaşamın güzellikleri akıp- gider, eğer şimdi – şu anda bunu fark ettiysen, dönüp karanlık gecede sonsuzluk hissi veren gökyüzüne bakabilirsin ya da etrafında kartpostallık güzel görüntülere…..  Kim bilir belki hayatın gizemi tam da orada saklı.

Yıldız Gönüllü    28 Ekim 2016 14:00 pm


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder