1 Ağustos 2016 Pazartesi

YENİAY ASLAN BURCUNDA


YENİAY 2 Ağustos 2016 23:44pm ‘de ASLAN burcunun 10°57' derecesinde doğuyor.

PART 2 


Çin Atasözü :  “Bir jenerasyon ağaç diker, diğer gelen  gölgesinden istifade eder.”


Yeniay Aslan burcunun 2'inci onluğuna denk geliyor ve bu onluğu Yay burcu temsil ediyor, gezip-görmek, seyahat etmek, farklı kültürleri tanıma, sosyal ve kültürel olgular önemli olacaktır. Sanatsal, sportif ve duygusal bir yapı, birçok arkadaşlıklar, dostluklar ışıldarken bununla birlikte verilen sözlerin tutulmaması görülebilir, kazalara açıklık, aşırı sıcak sebebiyle çabuk bozulacak besinleri yemek, başka bir yer ve topluluğun yeme düzeninin size ters düşmesi ve benzeri olgular sebebiyle zehirlenmeler görülebilir.

Haritaya bakıldığında hava elementinde hiçbir gezegenin yer almadığını görüyoruz ki  bu kendimizi ifade etme anlamında güçlük çekebileceğimizi haklı iken haksız duruma düşebileceğimizi yada bir şeyleri ispat için çok dil dökmeye yada fazlaca yazılı beyanat vermeye gerek duyulacağını adeta söylüyor.

Ateş elementinin baskınlığı ise aşırı coşku kabına sığmamak, spontane tavırlar, hızlı eyleme geçme ve çok çabuk reaksiyon göstermeyi ifade etmekte.

Güneş astrolojide Baba figürü, Ay ise Anne figürü olarak ifade ediliyor.
Aslan burcunun yöneticisi Güneş’tir, parlak, aydınlık öğlen vakti tepedeki hali gibi fakat Yeniay gece doğuyor, Ay ışığının altında, Güneş ona tüm sıcaklığını ve sevgisini veriyor, gündüzden geceye yavaş yavaş demlenen rengi loş ışığın altında kan kırmızı bir çay gibi… Gündüzü geceye çevirebiliriz, çocuklar gibi dağıtabiliriz, coşku dolu, eğlenceli, yoğun sevgi, adeta kalbini çıkarıp orta yere koyar gibi. Şehrin her yeri canlı olabilir, duraklar, ana merkez binaları, klinikler, bir merhaba ve gülen bir yüz hayata tutunmak için güzel bir sebep yine, yeniden ve eskiden olduğu gibi…

Yeniay geri giden Satürn ile uyumlu görünümde Karmik bir durum, geçmişte yaşanılan anne/babanın yaşadığı bir olgu bugün gün yüzünde.
Satürn sorumlulukları hatırlatıyor, içsel, etik ve yükümlü olduğumuz. Seyahatler bu sebeple belge, sertifika, ibraz edilmiş olgular ve kanıtların olmasını içeriyor ve bunların yerine getirilmesi bekleniyor. 
Bazı zevk dolu-dinlence&eğlence ve spor  amaçlı yolculuklar da yerine getirilmesi gereken yükümlülükler sebebiyle iptal edilebilir.

Aslan spot ışıkları gala ve görkemli atmosferlerin burcu, YAY da ki Satürn böylesi bir atmosferde organizasyonun iyi yapılacağı, işin içinde yardımlaşma ve destek varsa ; bağışların iyi toplanacağının taahhüdünü verebilir.

Yeniay Satürn ile iyi kontak kurarken Mars da yeni girdiği Yay burcundan mesafece uzak olsa da destek veriyor ve Neptün de kavuşmayan açı ile yine doğacak Yeniaya bağlantıda. Umutlarımız ve hayallerimiz eğer bir adım atabilirsek gerçek olabilir ve görünür hale gelebilir.
Merkür yeni girdiği Başak burcunda ve kuzeyin gözcüsü olan Regulus ile aynı adımlarla yürüyor; hizmet etmek ile kulluk etmek arasında bir ayırım yapmaya açıklık getiriyor, kalben yardım etmek ile görev gereği yapmış olmak arasındaki farkı bulup çıkaracaktır.

Sabian Sembole Gelince ;

11° ASLAN  :  ”Çocuklar Büyük Meşe Ağacında ki Salıncakta”  
      
            Bu sembol anı yaşamanın, eğlence ve kutlamanın önemine vurgu yapıyor.
 
           Ayrıca tarihimizi ve mirasımızı bize hatırlatıyor, bizden evvel gelenler çınar ağacını ekip yeşerttiler, dalları bir koruyucu gibi dört yanı sardı, kökleri ve bedeni kuvvetlenip- kalınlaştı. Bize ve bizden sonra gelen nesile güvenli bir ortam bıraktılar. Bu çoğalan dallar da bizi sarıp sarmalayacak. Ama bitmiyor yine korunup kollanması yine güçlü bir şekilde sonra ki nesillere aktarılması lazım. Olabildiğince, özgür, sağlam-güvenli, mutlu ve heyecan verici zevkleri katlanarak.
       
    Bir ülkede Sosyal Güvenlik Kurumları Meşe ağacı gibidir. Onların sağlam olması, güçlü olması, istikrarlı bir duruş sergilemesi son derece önemlidir.
           Bu sembol ciddi oranda “Güvenlik” vurgusuna işaret ediyor, son günlerde halkın kendi demokrasi nöbetini, kendisinin tutması, fazlaca sorumluluk ve yük almalarına işaret ederken bunun bitecek olması ve her şeyin normalleşmeye dönüyor olması bir rahatlama, sevinç ve huzuru getirecektir.

Bu sembole ait Titreşimi Güçlü Kelimeler :  Korumalı ve Ayrıcalıklı olmak ; Sosyal Güvenlik veya Devletin/Hükümetin oluşturacağı Diğer Güvenlik Hareketleri ve Olguları, Zor Koşullarda olan Çocuklara Temel İhtiyaçlarını Sağlamak, Yemek ve Eğitim İhtiyaçlarını Gidermek, Ajanslar, Ağaçlar, Parklar, Çocuklar, Zevk ve Eğlence , Aile Güvenliği, Spontane Aktiviteler.

Birisi oyun oynarken diğerleri tüm sorumlulukları onun yüzünden üzerine alıyor, Dezavantajlı İnsanlar, Yaşanan durumlar sebebiyle işini terk edip gitmek, firar etmek, Her zaman eğlenceyi, temel ihtiyaçlarını ve hayatını idame ettirmeyi başkalarından beklemek/ onların getireceğine güvenmek, Büyümeyi ret etmek.

♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀♂☼♀

Her Yeniayın tamamlanıp Dolunaya kavuşma faslı var, Bu ASLAN Yeniayının  tamamlanmasında Dolunay & Ay tutulması Meydana gelecek (Kova burcunda). 

Daha çok Amerika ve Avustralya’ dan görülecek olan bu tutulmayı-  NASA'nın Resmi Web Sitesinde” tutulmalar listesine”  baktığınızda göremiyorsunuz.  (http://eclipse.gsfc.nasa.gov/eclipse.html) etkisiz olarak değerlendirilmiş ve kayda alınmamış…
Kasırga ve fırtınaların yaratacağı tahribat ve sulardan gelecek felaketler olabilir. Bunlar da ilgili ülkeleri daha çok etkileyecektir.

Topluluk, kitleler, birlik ve organizasyonlarla iniltili de bir burç Kova, çok yakında başlayacak olimpiyatlar ve gerçekleşeceği ülke Brezilya,  bu ülkede yaşanan zika virüsü aylarca konuşuldu, şimdi organizasyonda, yarışacak, katılacak ve izleyici olarak gidecekleri nasıl etkileyecek ? hala bu virüs etken mi ?  gezegenlerin çoğunun ay ortasına doğru Başak burcuna geçmesi ile durum fazlaca hassas olabilir. Tutulma haritasında Balık-Başak aksında karşıtlık yapan gezegenler beni bu yönde yorum yaptırıyor, sıvılar yoluyla gelen rahatsızlık ve sorunlar… kanın bozulması, mikrobun kana karışımı, sıvılardan gelen mikrobik olgular bunlardan endişe duyulabilir.

Öte yandan 18 Ağustos Dolunay ve Ay tutulması ile  Avrupa birliğinden ayrılan İngiltere’nin ardından hangi ülke havlu atıp ben artık yokum diyecek , Komşu Yunanistan olabilir mi ??? Mars/Satürn kavuşumu 24 Ağustos da meydana gelecek ve belki de bu tarihte her şey Net olarak dillendirilebilir.



Bekleyip, göreceğiz.

Yıldız Gönüllü  1 Ağustos 2016  20:55 pm 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder