27 Aralık 2015 Pazar

2016 YILINA GİRERKEN GÖKYÜZÜ NE DİYOR ?


MUTLU YILLAR !



Her zaman olduğu gibi yıl değişimleri yeni umut ve dilekleri beraberinde getiriyor, iyi olması için niyetler ediliyor, güzel ama ya gökyüzü ne diyor ? bir de ona bakalım istedim.

Ocak 2016’ ya iki gezegenin gerileme haberi damgasını vuracak, yazılı ve sözlü iletişimin temsilcisi cüce gezegen Merkür 5 Ocak’ da geri gitmeye başlıyor, ardından birkaç gün sonra şans, bolluk ve büyüme gezegeni Jüpiter 8 Ocak’ da geri hareketine başlayacak ve Mayıs 2016 tarihine kadar bu durum devam edecek.
Bu gerileme sürecinde küçük şeylere odaklanmak iyi olabilir ve bu enerji bize bu tarz işleri yapmaya teşvik edecektir. Ocak 2016 sessiz bir ay evrak düzenlemek, dosya ayıklamak, 2016 için yeni ajanda, föyler ve klasörler oluşturmak için iyi bir süreç… biliyorum oldukça sıkıcı işler ama sonunda kendinizi son derece düzenli ve hünerli hissedebilirsiniz…  PC veya cep telefonu gibi iletişim aletlerinizi daha iyisi ile değiştirmek istiyorsanız bu ay “sadece” araştırma yapmak için iyi bir zaman.

JÜPİTER  gerileme sürecinde adeta Satürn gibi hareket eder, verecekleri limitlidir bu aslında kötü olarak değerlendirilmemeli bilakis gereklidir ve gerçekliği kontrol etme zamanıdır, olabilirliği sınama vakti…  Eğer hayatınızı değiştirmek veya bir yönünü genişletmek istiyorsanız ve bunun için planları hemen hayata geçirmek, sonuç için zorlamak ve görkemli bir hızla ilerlemesi için tüm gücünüzle itmek istiyorsanız, Jüpiter’in geri hareketinde bazı şeylere katlanmak zorunda kalabilirsiniz bu bazen sizi sinirli ve sabırsız hale de sokabilir. Ama emin olun bazen bir adım geri atmak, bir gözden geçirmek, en uygun şartların olmasını beklemek ve sonrasında tekrar denemek büyük bir ödülü de getirebilir.
SATÜRN tüm yıl boyunca YAY burcunda olacak… Yay burcunun yöneticisi ise  Jüpiter ve bu iki gezegen 2015’in güz döneminde sert bir temasa geçmişti ve 2016 yılında da bu “zorlu yüzleşme” tekrar edecek.
23 Mart 2016 tarihinde bu iki zorlu gezegen restleşirken gökyüzünde o dönem Ateş enerjisi bir hayli yoğun, sabırsız, “ne olursa olsun biran evvel olsun” enerjisi bizi sararken, aklı başında davranıp ayaklarınızı yere sıkıca basarak, biraz daha beklemeyi yeğlerseniz, bu süreci rahat ve güvenli atlatırsınız.
26 Mayıs 2016 bu tarihte de yine iki gezegen arasında restleşme mevcut 1 farkla bu sefer Jüpiter artık ileri hareketine geçmiş ve doğru yoluna koyulmuş olacak, bu sefer bu ikiliye bir ağır gezegen daha eşlik edecek ve Neptün ‘de her ikisi ile sert kontak kuracak, özel ya da profesyonel hayatınızda değişimler yapmak için ki bu mecburi de olabilir. Bu görünüm böyle bir sürecin, önünü açacak.

Satürn Yay burcunda kolay bir geçiş yaşatmıyor, Yay burcu hukuksal, dini, dünyevi konularla birlikte, felsefi, ruhsal konular ve mana arayışıyla da ilgilidir. Bizler muhtemelen 2016 yılında da Satürn Yay burcu yolculuğunda, din farklılıklarını fazlaca sivrilteceğiz ve bunlar kargaşa ve karmaşa getirecek, barış ve huzuru yakalamakta yine zorlanacağız.
Yukarıda verdiğim tarihlere ek olarak 18 Haziran 2016 civarı ve 10 Eylül 2016 ve civarı , tarihlerde de Satürn Neptün ile sert kontak kuruyor bu da bizlerin inançlarının sınanacağı bir süreye işaret ediyor…

Bu noktada önemli bir jenerasyon gezegeni olan Neptün’den bahsedecek olursak ; Balık burcundaki uzun yolculuğuna bu sene de devam ediyor 13 Haziran – 20 Kasım 2016 sürecinde gerileyecek, günlük hayatın akışında ruhsal, manevi ve insancıl olgulara davetler yaparak kendinle ilgili hatırlatmalarda bulunan Neptün, 23 Ekim 2016 tarihi(ve civarı) Jüpiter ile etkileşime girecek (birleşmeyen açı) aynı dönemde Güneş de Akrep burcuna girmiş olacak ve adeta bu durum aciliyetle iç dünyamıza dönmemizi ve gerçekte neler istediğimizi bizlere hatırlatacak…
Bedenin olduğu kadar ruhunda  tedavi edilmeye ve acısının dindirilmeye ihtiyacı olduğunu idrak edeceğiz, meditatif konuların, ruhsal ve psikolojik konuların çözümü için kendimize bu dönem, akışta devam eden günlük hayatın içinde, fırsatlar yaratacağız.

Bir diğer jenerasyon gezegenlerinden olan Plüton da tüm yıl boyunca Oğlak burcunda ki transitine devam edecek.
Uzun zamandır burada ve bu yerleşimin getirileri olarak karışık durumları -global olarak- finansal kurumlarda, düşen hükümetlerde, dünyanın belli bölgelerinde meydana gelen olaylarda ki bunlar anarşi, başkaldırı ve yapılan devrimsel hareketler olarak tarihe geçti, bu konu başlıklarında gördük (bir küçük hatırlatma Plüton 2008 den bu yana Oğlak burcunda hareket etmektedir)  Plüton  eskiyi yok eden, değiştiren yeniden doğuşu gösteren bir gezegen, tıpkı bir anne gibi “yeni canlıyı” hayata getirmek için oldukça büyük acılar çekiyor, bu süreci ağrılı yaşıyor.
 Plüton da değişim ve dönüşümü yaşatan bir gezegen, sancılarını da zaman zaman şiddetli gösteriyor, ama şu var ki tıpkı dünyaya gelen bebek gibi bir daha bu değişimlerin geri dönüşü olmuyor. Umarız savaş altındaki ülkeler için eskisinden daha parlak ve daha yaşanılası “yeni bir devlet hazırlığı” içinde bulunulur.
Ve dünyanın dört bir köşesine yayılan halkını toplayıp yeniden yoluna devam edebilir.

Plüton kişisel güç tanımına sahip bir gezegen, eğer ki şartlar ve diğer insanların talepleri esas konu oluyor ve siz bu durumda bazı gelişmeler için başkalarının adımlarını bekliyorsanız bu yıl belki de kendi hayat yolunuzu kendinizin kontrolü altına nasıl alabileceğinizi, anlamaya çalışabilirsiniz. Bunun için bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz.
18 Nisan -26 Eylül 2016 sürecinde Plüton geri hareketinde bulunacak, bu süreçte dönüp içinize bakabilir ne kadar güçlü ve meziyetli alanlarınız var, bunları keşfedebilirsiniz ve kendi kendinize itiraf da bulunabilirsiniz…

Mars 3 Ocak 2016 da rahat ettiği bir burca Akrep’e girecek  burada 6 Mart’a kadar kalacak ve sonrasında Yay burcuna geçecek  bu süreçten sonra geri hareketine başlayacak ilk dönem Yay burcunda gerileyecek ve sonrasında 17Nisan da Akrep burcuna geri dönecek ve bu durum 27 Mayıs 2016’ya kadar devam edecek ve 29 Haziran 2016 da tekrar Yay burcuna girmiş olacak ve Ağustos 2016’nın başına kadar YAY burcunda kalacak, neredeyse 2 burç arasında geri gitmesi, düzelmesi derken 7 ay gibi bir zaman geçirecek…

Mars Yay burcunda gerilerken zevk ön planda olacak, bazılarını işin başında tutabilmek mümkün olmayabilir.
Geleneksel astroloji de Mars, Akrep burcunun yöneticisi olarak kabul ediliyor. Mars bu yerleşimdeyken algı gücümüzü ve herhangi bir durum altında yatan anlam ve hakikat için içgüdüsel dürtümüzü canlandıracaktır. İşler kötü gittiğinde devam etme yeteneğini, 2016’ya ait planlar ve büyük projelerde ki gelişme elde etmeyi Mars’ın Akrep burcu yerleşiminde elde etmek daha kolay olacaktır.

2016 Tutulmalar ;


9 Mart 2016 18° BALIK burcunda Güneş Tutulması;
Balık burcunun, nazik bir doğası vardır bazen amaçsız ve kendini suyun akışına bırakan durumları olabilir. Bu tutulmaya Jüpiter güçlü bir bağlantı kuruyor, cesaret ve güven unsurunu parlatıyor, belki çok iyi gidebilirsiniz ama egonun kontrolden çıkmasına izin vermemeyi de bilmek, çok kolay olmayabilir. Bu tutulmaya aynı zamanda Uranüs bağlantı kuruyor, uhrevi Balık burcunu isyan etmeye teşvik de bulunabilir. Onu günaha sevk edebilir, tabir yerindeyse şeytanın avukatlığını yapmak isteyebilirsiniz ve bu keskin ve acımasız bir ders olarak yanınıza kar kalabilir. Bitişler ve ayrılıklar bu tutulmanın simgelediği olurken, evrensel sevginin önemini idrak ederken, öz farkındalık geliştirmek için de fırsat sunabilir.

 23 Mart 2016 3° Terazi’de Ay Tutulması :Terazide ki tutulma köprüler inşa etmek için fırsatlar sunabilir. Fakat bunu düşünürken duygularınızın da etkisi içinde olabilirsiniz. Bu süreçte mantık ve duygulara bir denge getirmek elbette ki iyi olacaktır. Uzlaşmaya istekli olmak, son derece önemli olacaktır ki zor durumda olaylar tatlıya bağlanabilsin. İnsanların baktığı ve düşündüğü açıdan görmek ve onları anlamak uzun vadede size büyük yarar sağlayabilir.

18Ağustos 2016  25°Kova da Ay Tutulması :Bir grup projesinin sonuna gelindiğini işaret edebilir.
Ayrıca bu süreçte  parçası olduğunuz, katıldığınız grup yada organizasyondan ayrılıp kendinize uygun kendiniz gibi düşünen yeni grup ve birlik arayışları içine de girebilirsiniz.

1 Eylül 2016  9° Başak Güneş Tutulması :  Bu tutulma farklılıkların küçük detaylarda olduğuna adeta vurgu yapıyor.Bu özellikle sağlığı ilgilendiren konular söz konusu olduğunda böyle, özellikle iş hayatı olanlar, yeme içme konusunda çok sağlıksız şeyler tüketebiliyoruz, yeni bir karar alıp evinizde sağlıklı yaptığınız yiyecekleri beraberinizde taşıyıp, gittiğiniz yere götürebilirsiniz, hayatınıza çeki düzen vermeyi, belki yaşam tarzınızı değiştirmeyi mesela daha sağlıklı yemeğe geçmeyi, iyi uyku almayı, negatif düşüncelerden uzaklaşmayı, sizi ruhen aşağı çeken insanları çevrenizden elimine etmeyi, bedeni dinginleştirmek adına spor ve meditasyon türü uğraşıları hayatınıza ciddi ciddi sokabilirsiniz.
Bu tutulmanın ana konusu gerçeklerle yüzleşmektir. Sonunda bunca olan bitenin , ne sebeple ve ne amaç güdülerek yapıldığını idrak ettirecek bir tutulmadır. Ya da belli kişilerin güç oyunlarını görmek, onların kim olduklarını anlamak, neler yaptırabileceklerini ve nelerin önüne set koyabileceklerini apaçık bu süreçte görebiliriz. Kişisel bazda bu süreç ne kafanızı kuma gömüp olan bitenle ilgilenmeme ne de kayıpları sezinleyerek hiçbir harekette bulunmama zamanıdır. İllüzyonu kaldırıp, gerçekleri görmek, kendindeki en güçlü niteliklerin altını parlatarak, olayları avantaja çevirmeye bakma zamanıdır.

16 Eylül 2016  24° Balık burcunda AY Tutulması :
Balık burcunda bu yıl 2nci kez meydana gelen bir tutulma olacak, bu duygular üzerinde sarsıcı bir etkiye sebep olabilir, duygusal bir patlamaya ve derin bir hayal kırıklığına sebep olabilir. Sevdiğiniz biri, iş arkadaşınız ya da komşunuz buna sebep olabilir. Bu düzensiz bir enerji, geçici bir dönemi etkisi altına alabilir ama halletmenin yolu da elbette ki bulunabilir. Başak burcunun didikleyen , ayrıştıran, niteliklerini azıcık bir tarafa koyup, Balık’ın empati, sevgi şefkat olgularına yönelmek bu süreci daha iyi atlatmaya yardımcı olacaktır.

2016 yılı dinamik, huzursuz bir yıl olacağa benziyor bu sebeple stratejilerimizi yeniden düşünmeye ve esnek olmaya tüm yıl boyunca ihtiyacımız var.  Sabır göstermek ise bu yılın belki de anahtar kelimelerinden bir tanesi olacaktır.






Bir sonraki yazıda görüşünceye dek,

Sevgiyle,











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder