19 Ocak 2019 Cumartesi

ASLAN BURCUNDA TAM AY TUTULMASI – Sevgi – Gösterişli Işıklar - Özgürlük



21 Ocak 2019 Pazartesi 08:16AM @ Aslan burcunda Dolunay @ Tam Ay Tutulması @ 0°Aslan/Kova 51' @ Yer Küreye Çok Yakın - Süper Ay @  Atmosferde ki tozun yansıması ile Ayın rengi Al’a dönecektir.


Bu tutulma Şubat 2017’den beri devam eden Aslan-Kova hattında ki tutulma serisinin en büyük finalidir.

Aslan göz önünde olmayı sever, yazarak, anlatarak, mimik ve jestleriyle konuşmak ister. Aşk, sevgi ve yeteneğini ortaya koyup görkemiyle teşhir etmek onun işidir.

Aşka düşen, aşık olan, sevilen odur.  Kral odur, kraliyet-monarşi onunla ilgili, büyük parlak altın ışık, romantik, yaratıcı…

Kalp astroloji de Aslan burcu ile ilişkilendirilir. Kişi tam buradan kendi ruhuyla bağlantıya geçer ve yine tam buradan ilahi olanla iletişimdedir.

Dolunay da duygular, hisler, tepkiler, etkiler, yoğundur, derindir, anlamlıdır.          

“Sıfır derece” de ki dolunay ve güçlü tutulma yeniden başlatma butonu görevini üstleniyor.

Dolunay ve Tutulmanın Açıları;


Ay ve Güneş’e (her iki tarafa) Uranüs’ün pek de hoş olmayan kontağı var “T kare görünümü” oluşturuyor. Ve aynı zamanda Merkür de dik açı ile Uranüs ile temas halinde;

Şok haberler, büyük ve önemli bir durumun ortaya çıkması, onun sonrası gelişen olaylar ve adaptasyon süreçlerini söyleyebilir. Şok eden haberlerin bazıları teknolojik konular sebepli de olabilir, sistem çökmeleri, bilgisayar sorunları, büyük kurumlara siber saldırılar, veri kayıpları, sabotaj, pek çok yapılacak yolculuk planlarında değişimlerin olması görülebilir. Tutulma elbette ki en çok bulunduğu ayı etkiler ama genel etkisi 6 aya yayılacaktır.


Bu açının heyecan/canlılık veren bir yanı da var, oturup olayların sana gelmesini beklemezsin, bu enerji seni harekete geçirir.

Dünyaya bakıldığında bugünlerde oluşan zorlu politik manzaralar ve adeta bir türbülansa kapılmışlık hissi veren durumlar dikkat çekici.

Özgürlükler önemli olacaktır. Bir gruba üye olmak, resmi bir konu için ilgili kuruma başvurmak, vaat eden bir aday için destekleme çağrısı yapmak beklenebilir. Görkemli bir tanıtım toplantısı için, kapanan iletişimin yeniden açılması için,  dolunay etkisinin biraz daha dingin hale gelmeye başladığı 25 Ocak  daha da iyi olabilir.

Oğlak burcunda hala gezegen birikimi mevcut aynı zamanda tutulma haritasında hatırı sayılır görev yapan Satürn Oğlak burcunda kendi evinde, Neptün Balık burcunda evinde ve Mars Koç burcunda yüceldiği makamda… Tüm bunlar içlerinde ki saf enerjiyi, özlerini ortaya çıkarıyorlar.

Mars’ın Koç burcunda ki güçlü enerjisi, Satürn’ün Oğlak burcu yerleşimi birbirlerini dik açı ile kesiyor - adeta birbirlerini boynuzları ile kilitliyorlar. 
Bu etki altında hayatınızda ki ebeveyn figürleri, otorite figürleri, sizin filtresiz, saf ve temiz kişiliğinizden dolayı şaşırmış olabilirler ve bu olgun jenerasyonun her şeye ayak uydurması da beklenemez. Zorlanma ve engel teşkil edecek durumlarla yüzleşebilirsiniz. Belki iş hayatındasınız ve kariyerinizde terfi bekliyorsunuz veya bambaşka bir durum her ne şekilde olursa olsun; rakipleriniz veya muadilleriniz arasında bir yarış varsa açık olmak, adil olmak çok önemlidir ve bunu istemek en doğalıdır.  (bir miktar taktik ve tutumları kendine saklamak her zaman iyidir 😊) Etik ve ahlaki olmayan, baskı ile yapılan her yol o kişinin sol tarafında atan onu sessizce takip eden vicdanına kalır.

Jüpiter/Neptün arasında ki dik açı, her şeyin gerçek olmayacak kadar iyi görünüyor olması, insanlara, olaylara pembe gözlükler takarak bakmak ve bu açı altında bir miktar kafa karışıklığı içinde olmak mümkündür. Görünmeyen, fark edilmeyen durumlar elbette ki ortaya çıkacaktır.



Bu tutulmanın en güzel açısı Venüs ve Jüpiter’in Yay burcunda birleşiyor olması ve ona Koç burcunda ki Mars’ın selam durması 😊

Bu iki iyicil gezegenin birleşmesi yılda bir kez olur; Aşk, sevgi, muhabbet, yaratıcılık, sanat, müzik, tüm güzellikleri ortaya koymak, yolculuklar üzerine aksiyon almak için harika bir görünüm adeta mucizelere açılan bir pencere ve kendinizi bu mucizelere açık tutun 😊        Ay’ın yaralı şifacı Şiron ile uyumlu açıda olması bu güzel sevgi enerjisi sayesinde büyük ve gösterişli parlak ışık altında kendini iyi hissetme, yükselmiş hissetme, harika hissetme, büyük iyilik enerjisinin ortaya çıkması ve iyiliğin gelmesi şeklinde yorumlanabilir 😊

Tutulmalarda esas mesele ışığın kesilmesidir, hangi tutulma olursa olsun önüne gelen şey onu engelliyor, gölgeliyor, tam olarak ışığı kapatıp-saklıyor… Bu Aslan burcu tutulmasında da tabiî ki ışık kesilirken ortaya çıkacak gölge yanlar var, içini tamamen görmediğimiz olaylar var. Tam bu noktada tutulma derecesine ait Sabian Sembole de yer vermek gerekirse;

“0°ASLN 51' “ Duygusal stres altında ki adamın beynine kan yürüyor”

Tutulmanın karanlık ve gölge yanı da tezahür edecektir ve bu açgözlülük, bencillik-kimse kazanmasın aman hepsi benim olsun demek, kibir, hırs, yüksek ego ve aşırı kontrol etme dürtüsü şeklinde ortaya çıkabilir.

Her insanın içinde her tür duygu durumu mevcuttur ve bunu ne pozitif ne de negatif olarak algılamamak lazım… İçimizde barındırdığımız hem iyi taraflarımız hem de kötü taraflarımız illaki var ve bu kozmik olay sayesinde tüm duygular bir de Uranüs gibi aniden harekete geçiren gezegen tarafından bir nevi ateşleniyorsa; hiç beklenmedik reaksiyonlar verebiliriz, daha önce hiç davranmadığımız gibi davranabiliriz… Her an kendimizi patlayacak gibi hissedebiliriz, çok heyecanlı olabiliriz, daha önce yaparken hiç utanmadığımız şeylerden belki bu sefer utanabiliriz.

Tansiyon sorunları, kalp problemleri, (sol ana koroner arter), huysuzluk ve sinirlilik, baş ağrısı konularında şikayetleri olanlar daha da dikkatli olmalı ve doktora görünmeleri gerekiyorsa bunu illaki yapmalılar.


Dolunay da duygu durumunuzu serbest bırakın, kalbinizin arzularına göre hareket edin, kafanızı dingin tutun, sakin kalın…

Yıldız Gönüllü  19 Ocak 2019  12:00PM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder