25 Şubat 2018 Pazar

BALIKLARIN ZAMANI



Bir Balık için “mucizeler” isimden ziyade daha çok fiildir.

Hayatın akışını değiştirecek güçlü biriyle doğru zamanda ve doğru yerde sıklıkla bulunurlar. İyileşmenin, spontane bir şekilde gelmesini beklerler. Gelişkin bir altıncı histen söz etmek mümkündür; kim o? demeden ya da daha zil çalmadan, kapıyı açmaya yönelmeleri bundandır. Uzun zamandır görmediği biri aklına düşer, merak eder ve hiç aklına gelmeyecek bir yerde o kişi ile yolları kesişir, adeta telepatik bir çağrı yapmıştır onu kendisine çeker.
Nereye gideceklerini her zaman bilmiyorlar ama orada olmaları gerektiğini biliyorlar. İçlerinde sonsuz bir güven. Bu anlamda dünyada fark yaratıyorlar.

Balıklarla iş yapmak kitabına uygun olmaz. Hayal gücü onları ve sizi sürpriz bir gezintiye çıkartır. Eğer imzalanması gereken evraklar varsa, son teslim tarihi yaklaşmış işler, bunun için oturumu kısa tutup, ortamın en dağınık olmayan yerini seçmeye bakmak lazım. Çabuk sıkılırlar ardından konuyu değiştirirler ya da kaçarlar.

Ruhsal yönü gelişkin Balık’lar herkesin ikiz eşi olabilir. Sanırsınız ki sizi tanıyorlar. Bir sürü yetenekleri var, duyulmayanı duyup, öngörülmeyeni görebilirler, bazıları bir Medyum. 
Kimi rüyaları tercüme etmeye yetenekli. Kiminin öngörü oluşturabilecek anlamlı rüyaları var.


Bir keman konçertosundan, senfoniye, baleye veya hayranlık yaratan rock konserine… hepsi ruhu neşelendirmek için var. Sanata yetenekli ve eğilimli iyi bir icracı ya da iyi bir dinleyici.


Sağlık onlarda “kırılgan” olabilir ya da denizde ki balinalar gibi “güçlü”. Yunuslar gibi sıçraya bilir ya da hastane odasında rüyalara dalabilir. Bazıları orada olma nedenlerini anlamaya eğilimli.
Dansçı Balıklar ayaklarına özen göstermeliler.
Onlar için ayakkabı seçimi önemli. Korku, sıkıntı, sözlü baskı-iğneleme, kasvetli ortamlar onları yıpratır. Kaçmanın pek çok yolu olabilir ama bu da onların canını sıkar. Doğru işi yapıyor olmak onların ruh ve beden sağlığı için en ideali ! hayat kurtarır. Yaptıkları iş bir şey ifade etsin ister, bir anlamı olsun, işe yarasın, yaratıcılığı ortaya koysun ister.


Aşk, onlara göre meltem esintisi eşliğinde denizde parıldayandır.
Hayal edebilecek kadar canlı. O kadar gerçek, bir o kadar karmaşık ve o kadar ince ki…  sonunda her ikisi de birbirlerinin yerine geçebilecek kadar duyarlı-uyumlu. Düşünmeden, söylemeden birbirlerini anlayabilirler. Ömür boyu sürebilir. Sonsuzluğun ötesine geçebilir. Eşi kıtalar ötesine gitse diğeri onun ne yaptığını bilir.
Var olan tüm canlılara önem verdikleri için de severler. Aşk o vakit onlar için saf bir lütuf.


Balıklar hayır işlerinde daima başarılılar. Daha zor şartlarda ve zor durumda yaşayanlara empati yapmasını iyi bilirler ve onların ihtiyaçlarını gidermek için yöntemler bulurlar.
Bazıları çocukla çocuk olur, bazıları felaket bölgelerinde kurtarma çalışmaları içinde her şeyi kotarma derdinde, bazıları araştırma laboratuarlarında çok küçük detaylarla uğraşıyor.
Diğerleri sahnede; oyunlar/skeçlerle dikkat çekiyor, onların dilinde güzel şiirler şarkılara dönüşüyor, bazıları performansı ile güldürüyor, bazıları düşündürüyor.

Bazıları derin bir matemin içinde ki dini töreni yönetiyor, bazılarının dini ehliyetleri çok yüksek, o yönde eğitim alıyor, kendisini bu anlamda çabalarken, yardım ederken mutlu hissediyor.

Bazılarının mucizevi anları çok derin, bazılarının çok müstesna sayılacak bir durumda yaşadıkları harika deneyimleri var ve de paylaşmaya hazır anıları…


Okyanusta yelken açmak, sörf yapmak, büyük akvaryum içinde balıklarla yüzmek, şnorkelle dalış, kano ile gezinti, bir canı kurtarmak, milyonda bir olan şanslı bir karşılaşma ile hayatının değişmesi onlara ait kelimelerden olabilir, onları bedeni ve ruhu dinlendirirken bir meditasyon, yoga ya da dua seansında da bulabilirsiniz.



Balıklar kendi gezegeni olan Neptün’ü burçlarında ağırlamaya devam ediyor ve bu 2026 yılına kadar da devam edecek. Bu gezegenin yörünge dönemi 168 yıl kadar alıyor, bir daha ki Balık burcu ziyareti için insan ömrü yetmiyor. Bu gezegeni burcunuzda ağırlamak büyülü bir şey. Çağların romantizmi gözünüzün önünde dans ediyor. Bu özel bir zaman. Onu içeri alın, sizinle birlikte yol aldığını bilin, rüyalarınızın gerçek olmasını isteyin, onun sis perdesi yaratan dalgalarının içinde adeta sörf yaparken, yüzünüze değen tuzu hissedin. 

Bir sahil lokantası ya da spor merkezi açabilirsiniz, sahilde zaman geçirin, dalgaları dinleyin, rüzgar sörfü yapmayı deneyin, kürekleri denize indirin ya da bir kayık alın… Stres, toksinleri tutan ve çoğu zaman bu kadar çok hastalığa neden olandır. Kendinize zaman ayırmak hayati ve rahatlatıcıdır. 

Rüzgarın esintilerinde sürüklenmesi için ruhunuza izin verin, hiçbir şey yapamıyorsanız gece yıldızların atında yürüyün. Bu basit bir kucaklama ve siz de bunun bir parçasısınız.

Yıldız Gönüllü  25 Şubat 2018  17:30 pm




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder