18 Ekim 2017 Çarşamba

YENİAY TERAZİ BURCUNDA - Kuşbakışı Seyir


19 Ekim 2017 - 22:12 pm Terazi burcunun 26°Terazi 35' Yeniay doğuyor. (+12 gün etkili)

Yeniayın  tam karşısında Uranüs (26°Koç) yer alıyor.

Yeniay iki tarafı keskin bıçak.

Aynı zamanda hiç beklenmedik olayları bir anda karşımıza çıkarıyor.


Terazi burcunda ki Ay&Güneş, Uranüs’e karşı dururken Galaktik Merkezle uyumlu açıda (GM-26YAY°) korkmuş olabilirsiniz, aşırı heyecanlı olabilirsiniz, denge dışına çıkmış olabilirsiniz. Her şeyin aynı kalması için bir şans yok maalesef..!  Koç &Uranüs solo uçuş yapan pilot misali, tek başına hareket ediyor, kumanda onda ya da kendi takımı var ve onu dikte ediyor.
Tüm dünya da ki liderlere şu dönem baktığımızda aldıkları enteresan kararlara, attıkları şaşırtıcı adımlara şahit olabiliriz.

Terazi uyumlulukla özdeştir aynı zamanda da liderlik işareti. Bağlantılar üst üste kurulan bağlantılar insanoğlunun ufkunu güçlendiriyor ve Terazi burcu olmadan bu asla olamazdı. Galaksinin büyük merkezinde ki bu bağlantı adeta damara yeni bir karışımı zerk etmek gibi… ki bu karışım birçok insanın ruhunda güçlü bir şekilde aktive olacaktır. Böylelikle çılgın fikirler, hayaller, düşler, daha önce hissetmediğimiz olası durumları fark edebiliriz, bilinç biraz daha açılıyor.
Yeniayın yöneticisi Venüs Terazi burcunda kendi evinde; o vakit zarafet altı kalın çizilen bir sözcük olmalı. Yaptığınız her ne ise o işe parmak izinizi bırakmak, nazikçe yol göstermek, farklılığınızı ortaya koymak bu transitin bir getirisi.
İnsan ruhunu beslemek için sanata, dansa ve müziğe de ihtiyaç var, ortaya koyulan eserler tek tek görücüye çıkarken, bu sayede ruh, beden ve düşünceler farklı boyutlara yolculuk yapacak.
Terazi’de ki Venüs, hayatın tadı, tuzu, lezzeti belki bugünlerde kendinizi en sevdiğiniz şeylerle şımartmak da isteyebilirsiniz.
Mars neredeyse Başak burcundan ayrılmak üzere burcun son derecelerini arşınlıyor ve Satürn Yay burcunda onun içinde hemen hemen aynı şeyi söylemek mümkün, ikisinin birbirine yaptığı dik açı; birçok hayal kırıklığının varlığından bahsediyor. Belki verilen birçok emek var ama ayrılığın hazin şekilde gelmesi üzüyor, iyi şansın döneceğini, açık bir kapının olacağını düşünmek, sonuçları değiştirmiyor.

Merkür Jüpiter ile Akrep burcunda birleşiyor; bu zayıf bir birleşme, Merkür kelimelerle zekiliğini ortaya koyar ve nadiren mahcup olur ama Akrep yerleşiminde bu sefer tam tersi bir durum var, ekstrem durumlar karşısında söylenecek söz bulunamayabilir.

Merkür Jüpiter kavuşumu derin ve farklı bilgileri araştırmak, bilgi toplamak adına şans verebilir.  Bu görünüm karanlık konuları araştırıp sonra da dile getiren-kaleme alan yazarlara fırsat veriyor.

Yeniayın Sabian Sembolüne gelince ;



26 TERAZİ 35  “Açık gökyüzünde ve yükseklerde bir uçak uçuyor”

Galaktik Merkeze uyumlu olan yeniay algılarımızı ve olaylara farklı açıdan bakmamızı söylüyor. Bazen içinde olarak değil de çok yüksekten, kuşbakışı seyir ile olayları daha iyi görebiliriz. O zaman çözümler daha net gelebilir.
Öte yandan Terazi’nin son derecelerinde bir yeniay ve bununla birlikte birkaç gezegen de bulundukları burçların son derecelerinde yol alıyorlar, bu artık bir şeylerin bitmek üzere olduğunu, bize bir çıkış noktası ve nihai çözümün varlığından söz eder.

Daha kişisel düzeyde; hayatımızda giden olgular içinde bizim nerede sıkıştığımızı hayatımızda nelerin değişmesi gerektiği konusunda farkındalık yaratabilir. Kör noktalarımızı, görünür hale getirebiliriz, bunu da yine geniş bir perspektiften bakıp ele alarak yapabiliriz. Açık bir anlayış ve değişim için inanılmaz bir potansiyel var. Kişisel hayatın çatışmalarını ve baskılarını aşan bir bilinç oluşacaktır.

Manevi ve dini konularda belli bir düzeyin ötesine geçme, manevi aşkınlık, içte/derinde bir yerde uyanma seviyesi daima mevcuttur. Ama ne kadar uzakta ve yüksekte uçarsanız uçun sonuçta insan vücudundasınız.

Bu sembole ait diğer önemli kelimeler (olumlu/olumsuz); Objektif olmak, Kuşbakışı Panorama, Hayatın rutininden çıkıp özgür olmak, Pilotlar, Uçaklar, Türbülans, Kimyasal Etkiler,  Neyin olup bittiğini gerçek ayrıntılarıyla görememe, Gerçeklikten Kaçış, Hedef noktası, Yakıtın bitmesi, Egoizm.




Yıldız Gönüllü   18 Ekim 2017  19:30pm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder