1 Ekim 2016 Cumartesi

TERAZİ BURCUNDA YENİAY


30 Eylül’ü - 1 Ekim 2016 bağlayan gece İstanbul saatiyle 03:12 am 8°15' Terazi burcunda Yeniay doğdu.

Geçen ay 2 değişken burçta olan Yeniay ve Dolunay ile ( beraberinde Güneş+Ay Tutulması) beklenmedik ve çabuk adapte olunması gereken koşullar - bizi bir aşağı bir yukarı savurduysa- bu “öncü burçta doğan yeniay” ile önceliğimizi belirlemek ve hareket edeceğimiz alanı-sınırlarımızı netleştirerek karar verip o doğrultuda yol almamızın artık vaktidir.



Harita da ilk göze çarpan Yeniayın, Jüpiter gezegeni ile birleşiyor olması bu kavuşum yaşamınızın hangi alanında oluşuyorsa size müthiş iyi şeyler getirebilir, şans, bereket, aşk, genişleme, size zahmet veren sınırlamalardan kurtulabilirsiniz.


Yeniayın bulunduğu onluk Venüs tarafından yönetiliyor ve Terazi doğası bu yeniay ile tam anlamıyla ortaya çıkacaktır. Güzellik, sanat, yaratıcılık, cömertlik, sevgi, sempatiklik, yüce gönüllülük, esneklik, her şeyde bir denge arayışı, çok fazla yeniayın zemine yayacağı temel enerjiler içinde olacaktır. Yani tatlının şerbetine biraz daha bal koymak, tatlı dilli olup, muhabbetli konuşmalar yapmak şaşırtıcı olmasa gerek  :­-) 

Moda, sanat, eğlence dünyası adeta bu yeniayla işlerine-güçlerine hız veriyor ve canlılık getiriyor olacak.


Yeniay yöneticisi Venüs tutkulu Akrep burcunda ve uhrevi Neptün ile uyumlu görünümde; İdealleriniz, hayal ettiğiniz ve olmasını istediklerinizi, bilinçaltınızdan güçlü bir şekilde yüzeye çıkartıp canlandırabilirsiniz. Odaklanmak bu görünümde güzel bir ödül olabilir.  Yeniay-Neptün kavuşmayan açı ile bağlantıda “hayaller ve istekler”  Nerede?  ne zaman? ve ne şekilde? nasıl bir yolla onunla bulaşacaksınız ? bir içgüdü veya mucize gerekebilir.

Haritada diğer göstergelere bakacak olursak; Güneş ve Ay’ın Satürn’e olumlu teması eğer bir konuda fizibilite çalışması yapılacaksa ve bunun için bir seyahat söz konusu ise bu yolculuk (konunun bilirkişisiyle)  öğretmenler, antropologlar, arkeologlar, mimarlar ve jeologlar ile gerçekleştirilebilir.

Jüpiter Terazi yerleşimi ile Satürn’e ilk defa olumlu bir sinyal gönderiyor zira Başak yerleşiminde Satürn ile girdiği sert münasebetleri unutmak mümkün değildi, şimdi bu adeta iş birliği yapabiliriz ambiyansı & ruhu taşıyor.

Mars yeni girdiği Oğlak burcundan, Jüpiter’e adeta sert bir selam gönderiyor keza – biraz açı geniş olsa da – Yeniaya görünümü de sert.
Terazi de ki bütün gezegenler uzlaşı ruhunu uyandırmak istese de Oğlak da ki Mars maddi endişeleri işaret ediyor.  Tarafların ellerinde ki kaynaklar ve arazi/toprak alanları, bir tarafın ihtiyaçlarını karşılamıyor ve yeterli gelmiyorsa (onu tatmin etmiyorsa) tek başına uzlaşı ruhu yaratmanın da bir anlamı olmayacaktır. Mars bu noktada önemli, muhalif/düşmanca rol oynuyor. Yanı başımızda devam eden bir savaş var ve geçtiğimiz günlerde bayram sebep gösterilerek bir ateşkese gidildi fakat bu maalesef çok uzun sürmedi… şimdi bu yeniay ile her şeyin bir anda bitip sona ereceğini beklemek –  hızlı adım alınacağını beklemek, son derece ütopik olur zira taraflar birbirlerini af etmeden nasıl sevebilirler ? yaşananları karşılıklı kabul etmeden, nasıl bağışlaya bilirler ? adalet olmadan barış nasıl gelebilir ??  Bu yeniay adeta bir test sürüşü, barış için, uzlaşı için, anlaşmalar için belki de helalleşmek için… ama bu oldukça zaman alacaktır.

Satürn, geçmiş ve geleceğe ait karmik olayların temsilci olan Ay düğümleri ile sert kontakta ; Satürn aslında sabit kalmaktan yanadır ama Yay burcu üzerinde transit ediyor, hareket etmeye çok istekli ve uzun vadelerde seçimler yapma perspektifi ortaya koyuyor. Güney düğüm Balık burcunda ve Neptün ile yakın teması var algı ve duyarlılık son derece güçlü olacaktır, daha fazla ruhsal meseleler ve derinde hissettiklerimiz … "Akşam yemeği nasıl geçti  veya  hayat nasıl gidiyor ?diye sorulduğunda, alınan cevaplardan çok çok ötede bir durum."
Vizyonumuzda belki büyük delikler açıldı ve sızıntılar var, eskiden olduğu gibi yardımcı olmuyor, hizmet etmiyor, olabilir, radikal değişiklikler yapmak da şu noktada çok maliyetli görünebilir. Satürn bilge bir lider eskiyi bırakmak için, sıkıntılarımızdan koparmak için, daha iyi bir düzene geçmek için, iyileşmek için, yükünü hafifletmek için, ne yapılması gerektiğini biliyor, bazen istiyoruz ki hemen içinde olunan durumlardan çıkıp kurtulalım, bazen de tüm durumlar sizi salya-sümük vaziyetlerinde ağlama krizlerine sürüklüyor.  Kuzey düğüm Başak burcunda -  Yüce Tanrı neyi tamamen temizleyeceğini/neyi tam bitireceğini, neyi hangi sıraya koyup kolaylaştıracağını biliyor ve bu demek oluyor ki bazı işler zamanını bekliyor.

Yeniay Sabian sembol  yorumu ;










8°Terazi15'   “ Bir Sanat Galerisinde, Özel Bir Odada - Asılı Üç Eski Usta- Bazen Birbirleriyle Konuşuyor Gibi Görünüyorlar.”

Bu sembol çevremizde ki güzelliklerden fayda sağlayabileceğimizi ifade ederken; sanat, kültürel aktiviteler, barış&huzur ve hayatın anlamını çözmek gibi olgulara zaman ayırmanın iyi olacağını söylemekte. 
Hayat; en çok sevdiğinizle, beraber olduğunuzda mutlu olacağınızı düşündüklerinizle güzel.  

Yine bu sembol davetler, iyi vakit geçirmek için fırsat yaratmak, sosyalleşme, olgularının da altını çiziyor.

Yorumda dediği gibi “ustalar bazen birbirleriyle konuşuyorlar gibi görünüyor.” Başlayan Yeniayda iletişim konuları da son derece önemli olacaktır.

Aşk’ı temsil eden Venüs’ün simgesi () tıpkı eline alıp baktığın “aynaya” benzer, insanlar kendine benzeyeni çekerler, kendi “akranlarımız” kendi aynalarımızdır; İlişkilerimiz zamanla gelişme gösterir, bazılarıyla yakın irtibatta kalmamızın nedeni de budur. Onu her anlamıyla yakın ve fikirdaş görmüşüzdür. Eğer kurduğunuz ilişki sizi memnun etmiyorsa sürdürmenin bir anlamı da yoktur, yollarınızı ayırabilirsiniz. Venüs çekim yasasıdır, kendin gibi olanı istersin zira frekans uyduğunda ancak huzur ve mutluluğu bulursun, bu özel ve ailevi ilişkilerle sınırlı değil, iş ilişkilerinde, siyaset hatta uluslar arası siyaset konularında da böyle.

Bu sembole ait titreşimi güçlü kelimeler (olumlu/olumsuz) ;  

Resimdeki Anahtar Kelimeler, Gerçek, Sezgisel Görüş, Resimler Mesaj Getiriyor, Sanat Eseri Koleksiyonları, Hayatı Bir Sanat Eseri İçinde Yakalamak, Fotoğraflar, Güzel Görüntüler, Kalabalık Galeriler ya da Boş Odalar, Animasyonlar.
 Bazen Konuşmaya Gerek Yoktur Bir Kare Her Şeyi Anlatır, Ciddi Yüzler, Muhafazakâr Değerlere Aşırı Güven,  Bazen Sanat Olguları Yarattığı Ambiyans Sebebiyle Bir Kesime Hitap Ederken, Eğitimsiz/bilgisiz veya Onu Anlamayacağı Düşünülen bir Kesimi de Dışlayan Tavırda Görünebilir.





Yıldız Gönüllü  1 Ekim 2016  15:35 pm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder